Cep Telefonu Olanlar Dikkat !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Msfk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Msfk

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar mutlaka sizede gelmiştir bu tür mesajlar.Bu mesajların genellikle konuları şöyle olur.

Arama İle Dolandıranlar :
1.Albayın Karısını Rahatsız Etmişsin!
En çok kullanılan dolandırıcılık numaralarından biridir.Sizi durduk yerde birisi arar ve resmi bir ağızla konuşur ben Türkiye Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri'nde görevli xxxxx numaralı xxxxxx isimli yüzbaşı.Bu numaradan dün akşam albayımızın karısı aranıp rahatsız edilmiş.Başınıza büyük bela alabilirsiniz.Olayın kapanmasını istiyorsanız lütfen bu numaraya 100 ( bu rakam dolandırıcının aç gözlülüğüne bağlı) tl kredi yollayınız.

2.Numaranız Terör Olaylarında Kullanılmış.

2. en çok kullanılan numaradır.Kişi aranır.Arka planada teypten polis telsizi seside verilirki inandırıcı olsun.Numaranız ergenekon terör örgütü görüşmelerinde kayda alındı. Bu olayın kapanmasını istiyorsanız bu numara xxx tl kredi yollayınız.

Alo iyi günler ben Turkcell müşteri hizmetlerinden ayça (burada dolandırıcı kadın olur ki garanti olsun) efendim konbara kampanyamızdan 10 bin tl kazandınız lütfen xxx tl kredi şifresi kartı alıp bana seslice okuyunuz.Sebebi sorulduğunda verilen cevapsa ilginçtir.Operatörümüzün kar markajını artırmaya çalışıyoruz.

1. Büyük Markalardan Hediye Kazandınız : ( Coca Cola, Pepsi, Adidas, Ülker)
Tebrikler ! Pepsi'den 20.000 tl kazandınız ! Hediyenizi alabilmek için lütfen xxxxxxx numarasını arayınız.Numara aranır.Lütfen size vereceğimiz numaraya xxxx tl kredi şifresi yollayınız.Sebep sorulur.Cevap ise Turkcell ile ortak çalışıyoruz.

Değerli müşterimiz 09/01/2010 saat 14:00′da kazanmış olduğunuz hediye paketiniz ve indirimli Gold üyelik detayları için lütfen 0212 27X XXXX’ü arayınız..!Numara aranır Gold üye olmanız için xxx tl yükleyip şifreyi buraya yollamanız gerekmektedir cevabı alınır.

3.Ücretsiz check-up veya ücretsiz bebek ve anne sağlığı paketi :
Büyük bir hastanenin ismi verilir.XXXX hastanemizde ücretsiz check-up'larımız başlamıştır diye bir mesaj gelir ve numara aranır.Hastanemize kayıt için lütfen kredi kartı ve anne kızlık soyadınızı veriniz.Verin efendim bir şey olmaz.Olsa, olsa haftaya kapınızda icra memurlarını bulursunuz
smile.gif

4. Ücretsiz Kol Saati Kazandınız :
Ücretsiz kol saatini almak için numara aranır ve servimize abone olun denir. Servise abone olunur.Kol saatiniz yollanır.Ama saat demeye bin şahit ister.Sokakta gezen zencilerin sattıkları saatler bile daha kalitelidir.Bu arada unutmadan her hafta hattınızdan bilmem kaç tl çekerler.İptal etmek için ararsınız.Müşteri hizmetleri meşgul çıkar.Turkcell ararsınız yapacağımız bir şey yok derler !

Aman arkadaşlar bu tip dolandırıcılara karşı dikkatli olun ve bu yazıyı arkadaşlarınıza ve çevrenize de yayınız ki onlarda dolandırılmasınlar !

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Malesef hala kanan vatandaşlar var

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Tebrikler ! Pepsi'den 20.000 tl kazandınız ! Hediyenizi alabilmek için lütfen xxxxxxx numarasını arayınız.Numara aranır.Lütfen size vereceğimiz numaraya xxxx tl kredi şifresi yollayınız.Sebep sorulur.Cevap ise Turkcell ile ortak çalışıyoruz.
Böyle bir mesaj almıştım:D.Has*****r yazdım daha mesaj falan gelmedi.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Geçen gün evi aradılar, işte bilmemne medical den arıyoruz evin reisiyle görüşebilirmiyiz? Ne konuşcanız bana söyleyin. Siz kimsiniz? Ben oğluyum. Aile sağlığı hakkında sorular soracaz. Bana sor. Olmaz illa aile reisiyle görüşcez. Kendisi meşgul konuşamaz bana söyleyin ne söylücekseniz. Cep telefonunu alabilirmiyiz daha sonra arasak? Bana söyle ne söylüceksen bayan. Yok olmaz illa aile reisiyle konuşmamız lazım. Madem öyle konuşmayın be! Çat suratına kapadım telefonu. Bir daha ne arayan oldu nede soran. :D

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
geçen forumda haberi vardı 30bin tl kaptırmıştı antalyada da yaşlı amca :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
İki kez Turkcellden arandım.
100 kontür kazanmışım.
Yanıtladım beni arayan numarayı.
Kredi kartı bilgisi istiyor.
O niye dedim.
Ivır zıvır.
Kazandıysam yükle hanımefendi dedim.
Zart zurt.
O zaman güle güle dedim.
Caldere'nin yazdığı gibi bayandı arayan.
TeşekkürlerCaldere.
İyi bir uyarı yapmışsın.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Böyle bir mesaj almıştım:D.Has*****r yazdım daha mesaj falan gelmedi.
çok güzel cevap :D

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bir diğer dolandırıcılık yöntemi cep telefonu vap ı ile telefonununza indireceğiniz oyun müzik vb ile yapılıyor benim hala turkcell e 400 tl borcum var onun için terk ettim şahsi düşüncemdir bu yöntem ile dolandırıcılık bu firmaların ortakları yada çalışanları aracılığı ile yapılıyor beni dolandırmaya kalkanlar aynı binada hizmet veriyorlar kanunlardaki boşluklardan yararlanıp her türlü üçkağıdı yapıyorlar dikkat madem bu iş bu kadar kolay biz neden yapamıyoruz çünkü bu hizmeti yaptıkları anlaşma ile bu adalara bunlar sağlıyor

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Geçen gün evi aradılar, işte bilmemne medical den arıyoruz evin reisiyle görüşebilirmiyiz? Ne konuşcanız bana söyleyin. Siz kimsiniz? Ben oğluyum. Aile sağlığı hakkında sorular soracaz. Bana sor. Olmaz illa aile reisiyle görüşcez. Kendisi meşgul konuşamaz bana söyleyin ne söylücekseniz. Cep telefonunu alabilirmiyiz daha sonra arasak? Bana söyle ne söylüceksen bayan. Yok olmaz illa aile reisiyle konuşmamız lazım. Madem öyle konuşmayın be! Çat suratına kapadım telefonu. Bir daha ne arayan oldu nede soran. :D

Deseydin ya: "Bayan her şey karşılıklı... Ben sana telefon numarasını vereyim sen de... ":mrgreen::mrgreen::mrgreen: Bak bakalım bir daha arıyor mu :D :D

Geçen de bana da dediler: "kol saati kazandınız" diye. Müşteri hizmetlerini aradım ve tanıtım mesajlarını engelledim. Artık rahatım :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
son olay basima geldi ama yemedim.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Emniyet Genel Müdürlüğü sıkça mesaj atıyor kanmayın diye ama ne çare. :D

Msfk

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bir şey değil arkadaşlar.Bu olay başına gelen kişiler başına gelen olayları anlatırsa eminimki çoğu kişi bilgi sahbi olur.

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
teşekkürler dikkat çekelim konuya arkadaşlar. kimse mağdur olmasın.