CeoShare.Com Kapanmasın

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ben ceoshare de program filan ararken alt tarafta ileti ve görüşleriniz gibi bir yer vardı. ziyaretçi defteri diyebiliriz.oraya ceoshare nin daha çok büyümesi için falan editör alımları yapın bence dedim...

bu akşam da bir mail aldım ve mailk aynı alttaki gibi..

öncelikle size geçde olsa msj attığım için özür dilerim. inanılmaz bir çalışma temposu içindeyim. bir yandan kod yazarken bir yandanda siteyi ayakta tutmak için maddi destek arayışları içindeyim. malum ülkemizde kimseye destek çıkılmıyor.( bu ay destek çıkılmaz ise üzgünüm ama site kapancak.) ben şuan bunun zorluğunu yaşıyorum. editörlük fikriniz gerçekten doğru bir duşunce.eğer site maddi ihtiyaçlarından dolayı kapanmaz ise bu fikrinizi zamana yayarak hayata geçireceğim. güzel duşunceleriniz için teşekkür ederim size. iyi çalışmalar dilerim. kolay gelsin...

SDN üyeleri olarak sponsorları olsak...

Reaksiyon puanı
189
nası ya hiç mi paraları yok. yeni domain artı isim kaydı yıllık 25 $ gibi bi şey tutuyo. o kadar da paraları yoksa hiç açmasalarmış siteyi...

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
nası ya hiç mi paraları yok. yeni domain artı isim kaydı yıllık 25 $ gibi bi şey tutuyo. o kadar da paraları yoksa hiç açmasalarmış siteyi...

Domain+İsim Kaydı Demişsin BEnim Bildiğim İkisi Aynı Anlama Geliyor.
Domain +host dicektin sanırsam domain 10 ytl host en az 50 ytl eder 75 ytl!
ceoshare tutulan bir site trafik sorunu olabilir. o yüzden sürekli paraya iytiyaç duyulabilir!

Ben Bu Parayı İcad Edenin ..:twisted:

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Okadar kolay değil işte herşey bir isimle hallolsaydı oo şimdi her yer siteydi. arkadaşım bunun hosting var ki bu shared hosting olamaz çünkü site bir motor ve bu arama motoru acayip cpu yer ve bunu hiç bir hosting şirketi barındırmaz alınması gereken deditec server yani uluslar arası bir bilgisayar kiralayacak onunda en ucuzu celeron işlemcilisi aylık 80 ytl civarı yani herşey göründüğü gibi değil para ve gelir şart yoksa yürümez emekler boşa gider

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6

biraz geniş düşün...

sdn nin 1 sene önceki db 8 gb diye duydum. 250 bin kelime kapasiteli bir arama motoruna 100 mb lık bir alan yeter mi acaba?

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Host sponsoru bulmalısın yardımcı olabilirim.

Reaksiyon puanı
189
kendi serverini kursun çok mu zor sadece index tutuyo. ben var olan 1 mbit bağlantı ile cillop gibi yayınlarım. bandwitdh sorunu da olmaz çünkü dosyalar kendi sunucularından deil programın üreticisinin sunucusundan iniyo. basit linklemeler. geriye sadece domaini kaydetmek kalıo. hostu kendisinde...

blondal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ceoshare.com için aylık gider 400$ dolar civarında. bu siteyi yapan arkadaştan aldığım bilgi bu. bilindiği üzere arama motorları yüksek cpu ile çalışan sistemlerdir. ve ceoshare.com da böyle ciddi bir serverda host edilmektedir.kendisinden aldığım bilgiye göre destek için devletin kapısını çok çalmış ama o kapıyı bırakın birinin açmasını kim var die bakmamışlar bile. malum ülkemizde bu denli projelere sahip çıkılmıyor.

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Devlet bu konuda yardımcı olmaz. Ama böyle bir projeye girmek için maddi durumun iyi olması gerekiyor. Maddi durumun iyi değilse ve reklam gelirlerin vs. yoksa projenin uzun soluklu olması beklenmemeli.. Benimde projlerim var ama şu anda gerçekleştiremiyorum çünkü maddi durumum yok.. Yani siz düşünün gerisini..

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
burak bey merhaba:

öncelikle samimi ifadelerinizden dolayı size teşekkür ederim. sitenin aylık gideri 400$ dolar civarında. (server ücreti) 3 ayda 250 bin hedefim vardı. imkan verilse idi 2.000.000 programı 3 ayda indeksliyebilirdim. tek sorun kendime ait bir sunucunun olmaması. gördüğün 280 bin programın tamamı p4 2.8 bir laptop ile oldu. 750 mb ram ile olcak bir iş deil bu. 3 ay boyunca bu kadar dar imkanlar içinde siteyi bu hale getirdim. ama malesef hala sesimizi duyan olmadı şuana kadar. emeklerimin boşuna gittiğine deil, ülkemizin adı bu proje ile duyurulucak die duşunen insanları yalancı çıkardığıma üzülüyorum. 5 ay boyunca sadece bir defa pazar tatili yaptım. bilsem ki aynı tempoda 1 yıl daha çalışınca ülkemizin adı duyurulacak gözümü kırpmadan bu işle uğraşırdım. ama pes etmicem. sitenin açık kalacağı son tarih 24/09/2008 'dir. yardımların için tekrar tşkr ederim.

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
işte durum böyle. ben 24 lık bir destek vermek istiyorum.(neye yeterse 24 gb artık...)