Cennetin Kapıları

mustafa0155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hadis-i şeriflerde, Cennet'in sekiz kapısından bahsedilmekte ve mü'minlerin farklı farklı kapılardan Cennet'e girecekleri belirtilmektedir. Bu türlü nebevî beyanlarda nazara verilmek istenen hususlar:

Ayet-i kerimelerde Cennet'in kapılarına temas edilmiş; hadis-i şeriflerde ise onların sekiz tane olduğuna, bazılarının isimlerine ve kimlerin hangi kapıdan gireceklerine dair bilgiler verilmiştir. Rasûl-ü Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz, "ikâme" keyfiyeti içerisinde namazlarını eda edenlerin Salât kapısından; Hak yolunda mücahedede bulunanların Cihad kapısından; Allah için açlığa, susuzluğa katlanan oruç ehlinin Reyyan kapısından ve sürekli hayr ü hasenât peşinde koşan infak kahramanlarının da Sadaka kapısından çağrılıp oradan Cennet'e giriş yapacaklarını beyan etmiştir. Ayrıca, Hazreti Ebu Bekir'in (radıyallahu anh) bu kapıların hepsinden birden davet alacağını ve onun dilediğinden ebedî saadet yurduna dahil olacağını müjdelemiştir.
Cennet'in de tabakaları vardır; Firdevs, Adn, Naim, Daru'l-Huld, Me'va, Daru's-Selâm ve İlliyyûn gibi isimlerle anılan bu tabakalardan her birinde, mü'minlerin yaptıkları iyi işler karşılığında girecekleri veya yükselecekleri mertebeler bulunmaktadır. Müminlerin yaklaşımıyla; dâr-ı saadet ve ebediyet olan Cennet'te, dost dostu ile beraber iken, sofra-i Rahmânirrahîm'den, herbirisi kendi istidadına göre hisse alır. Girdikleri Cennet tabakaları ayrı ayrı da olsa, bu, beraber bulunmalarına engel teşkil etmez. Çünkü, Cennet'in tabakaları birbirinden yüksek oldukları halde, umumunun damı Arş-ı âzamdır. Nasıl ki mahrûtî bir dağın etrafında, kaidesinden zirvesine kadar birbiri içinde, birbirinden yüksek, surlu daireler bulunsa; o daireler birbirinin üstündedir, fakat birbirinin güneşi görmelerine mâni olmaz, birbirinden geçebilir, birbirine bakar. Öyle de, cennetlerin buna yakın bir tarz ile olduğu çeşitli hadis-i şeriflerdeki ifadelerden anlaşılmaktadır. Ayrıca, Cennet'in her tabakasının da pek çok seviyesi vardır; nitekim, ayet-i kerimelerde "Naim Cennetleri" veya "Firdevs Cennetleri" şeklinde çoğul ifade kullanılması bu farklı mertebelere işaret etmektedir. Şu kadar var ki, herkes kendi marifet ufkunun enginliğine göre ve istidadlarının inkişaf edişi ölçüsünde Cennet nimetlerini duyacak ve tadacak olsa da, Cennet'in hangi tabakasında yer alırsa alsın, orada her mü'min, kendi halinden memnun kalacak, hususî mertebesini zirve gibi algılayacak ve hep itminan içinde bulunacaktır.ALLAH BÜTÜN MÜMİNLERİ CENNET’İNE DAHİL EYLESİN.AMİN

ALLAH(C.C) Ulvî hakikatleri, oldukları gibi görüp idrak edebilmemiz için gözlerimizdeki perdeleri kaldırsın. Bu âciz bendelerini ötede :clover:Nebiyy-i Ekrem'in:clover: şefaatine erdirsin; Rü'yet, Rıza ve Rıdvan nimetleriyle sevindirsin. Amin!..

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok güzeldi demek bile yetersizdi bu konu için sağolasın.

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bizi imrendirdin Allah[cc]razı olsun
inşaallah rabbim nasıb etsinde kapısındada bekleriz

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Amma sallamışlar yahu,

Yok tabakası varmış,yok katı varmış.

Eee lavabo ne tarafta?

mustafa0155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah sizdende razı olsun arkadaşlar.inşallah müslümanlar olarak efendimizin şefaati ile bu kapıların birinden girmek nasip olur.
Amma sallamışlar yahu,

Eee lavabo ne tarafta?

orcagada kardeş :clover: inanmamakta özgürsün.ben inanıyorum.şayet cennet yoksa (haşa) ben cennetin varlığına inandığım için hiçbirşey kaybetmem,ölür giderim,zararım olmaz.şayet varsa o zaman ben değil inanmadığın için sen zararlı çıkarsın.orcagada ALLAH SENİNLE BENİ ve bütün müslümanarı ALA'YI İLLİYYUN tabakasında buluştursun.AMİN!!!!!!!!

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Allah sizdende razı olsun arkadaşlar.inşallah müslümanlar olarak efendimizin şefaati ile bu kapıların birinden girmek nasip olur.

orcagada kardeş :clover: inanmamakta özgürsün.ben inanıyorum.şayet cennet yoksa (haşa) ben cennetin varlığına inandığım için hiçbirşey kaybetmem,ölür giderim,zararım olmaz.şayet varsa o zaman ben değil inanmadığın için sen zararlı çıkarsın.orcagada ALLAH SENİNLE BENİ ve bütün müslümanarı ALA'YI İLLİYYUN tabakasında buluştursun.AMİN!!!!!!!!
yaw kardeş arkadaş zaten müslüman olmadığını her fırsatta belli ediyor ve cennete inanmıyor niye allah onu cennete koysun ki boş yere dua etme peygamber efendimiz amcası ebu talip için dua ettiğinde allah tarafından ikaz edilmişti onlara hidayet verecek sen değilsin allahtır
biz senin yazdığın yazı için teşekkür ediyoruz sağolasın

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İnanamayın Öle Şeylere Gittiğiniz Zmaan görceksiniz nasıl bi kapı olduğunu azı olan konuşuyor:)

mustafa0155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben teşekkür ederim arkadaşlar.tsewen kardeş sakin ol biraz benimki sadece dua.cennete giren adam zaten müslüman olmuştur.hem kimin cennet ehli olacağı bilinmez.ömrünün sonuna kadar insan inanmasa ve son anda rabbinin hoşuna giden bir iş yapsa Allah(cc) onu cennetine koyabilir.o anda onu hidayete erdirebilir.

bu nedenle kimin akıbetinin ne olacağı belli olmaz ve sadece Allah bilir.cennet onun insan onun ruh onun herşey onun.neyi uygun görürse o olur.selam ve hürmetle....

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Amma sallamışlar yahu,

Eee lavabo ne tarafta?
canım kardeşim cenneti istemiyorsan bize bırak bizede sadece üzerimizdeki niğmetin tamamlanması için lazım dışarıda olmuyor[cemalullahı görmek]
bizde sana veyl i bırakıyoruz orada lavaboda herşeyde var
bak alay edenler kokusunu duyana kadar cennete yaklaştırılır onlar girmeye hazırlanırken zebaniler cehenneme sokarlar ebedi olarak oysa ne kötü yerdir
kardeşin sana güzellikleri sunuyor hadid suresi bizim gibi isyankarlara muhatap rabbim soruyor bu inat nekadar devam edecek tevbe edip gelmeyecekmisiniz diye
tevbe etmekte islam olmakta fayda var rabbin sana cennette bir yer verebilmek için fırsatlar bahşediyor
son olarak cübbeli ahmed hocaefendimizden
cehennemden çıkan son mü'mine 10 bu dünya büyüklüğünde cennetten yer verilir oda en çoğunu kendi aldı zanneder sevinir

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yaa leytenii küntü türaabee(yazıklar olsun bize keşke bizde toprak olsaydık)
kafirlerin sonu bu olacaktır

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yaw kardeş arkadaş zaten müslüman olmadığını her fırsatta belli ediyor ve cennete inanmıyor niye allah onu cennete koysun ki boş yere dua etme peygamber efendimiz amcası ebu talip için dua ettiğinde allah tarafından ikaz edilmişti onlara hidayet verecek sen değilsin allahtır
biz senin yazdığın yazı için teşekkür ediyoruz sağolasın

Kimin nereye gideceğine Allah karar verir. Arkadaş görünüşe göre şu an inamıyor ama Allah kim bilir bir gün ona bir fırsat daha tanır ve gözlerinin açılmasını sağlar sonra bir bakmışsın ortada Müslüman geçinen bizler cehennemi o ise cenneti haketmiş. Allah boş yere hiç bir şey yapmadığını yaratmadığını rakamlarla izah edilemeyecek kadar çok ispat etmiştir. Şöyle bir etrafına bakınca yaratılan canlı cansız herşeyin bir görevi olduğu apaçık. Eğer o arkadaş cennete giriyorsa bu boş yere değildir.

mustafa0155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler pulsarkuant duygularıma tercüman oldun.inşaallah birgün Allah(CC) hidayet verir

engin azaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hemen cennet cehennem.adam orda duruyor laf konuşmuş. cevap verirsiniz veya vermezsiniz.şimdiden başladık adam kurtulurmu kurtulmazmı.hidayet olurmu olmazmı.enterasan.

orcagade...herkes lavabosunu kendi getiriyo.ben götürmiyeceğim.