Cennet Şehrine Hoşgeldiniz - Burnout Paradise İnceleme

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Gerçekçi sürüşün tüm sıkıntılarını bir kenara bırakın: Burnout Paradise, sizi bol adrenalin ve yüksek hız eşliğinde katıksız bir eğlenceye davet ediyor.

Burnout Revenge ile PS2'de neredeyse yeni nesil konsol kalitesi yakalamayı başaran Criterion Games, yeni nesil konsollarda ilk şovunu, serinin 5. oyunu Burnout Paradise ile yapıyor. Burnout Paradise, oyuna adını veren Paradise City'de geçiyor. Olmayan senaryoyla ilgili tek önemli detay da bu. Çünkü oyunu açıp kullanıcı hesabınızı oluşturduktan sonra ilk araç olarak verilen Ford Mustang benzeri (yapımcılar lisans mevzularıyla uğraşmak yerine niteliği artırmaya odaklanmış olsa gerek) ilk arabanızla yollara dökülüyorsunuz. Bundan sonrası tamamen size kalmış.

Size Ait Bir Şehir

Serinin kullanıcıya sağladığı sınırsız özgürlük hissi, Paradise City'nin tozunu atarken de bozulmuyor. Daha başlangıç anından itibaren koca bir şehir ve içindeki tüm etkinlikler oynanabilir durumda. İster şehrin her çeşit çevreyi barındıran (işlek cadde, toprak arazi, yamaç, beysbol sahası gibi) geniş haritasında turlayın, ister türlü türlü etkinliklere katılın, isterseniz de rampalardan uçarak tabelaları parçalayın. Tamamen size kalmış. Ayrıca unutmayın ki şehirdeki tek hız delisi şoför siz değilsiniz. Trafiği alt üst eden diğer sürücüleri de herhangi bir etkinliğe katılmadan gereken ayarı verebilirsiniz. Üstelik bunun sonucunda haddini bildirdiğiniz o araç da sizin hurdalığınıza ekleniyor.

burnout1.jpg

Hurdalık dediysek telaşlanmayın, şehrin içinde yer alan tamir noktalarından hasarlı araçları tamir edebilir ve boya atölyelerinde yeni renklere boyatabilirsiniz. Sahibi olduğunuz araçlar arasındaki geçişleri de yine şehrin belli yerlerindeki hurdalıklardan yapabiliyorsunuz.

Arabanın Hakkı

Burnout Paradise en ince detayına kadar daha fazla aksiyon ve eğlence için tasarlanmış. Örneğin yarışlara katılmak için, haritada gördüğünüz noktalardan birine gelip gaza ve frene aynı anda basmanız gerekiyor. Farklı amaçlara göre yapılmış 70'in üzerinde araçtan siz istediğinizi istediğiniz amaçla kullanabiliyorsunuz. Bu da oyuncuya sunulan özgürlüğün bir başka yönü. Diğer yandan online yarışlara tek tuşla katılmak, şehrin herhangi bir caddesinde bir numara olmak için mücadele etmek gibi güçlü çoklu oyuncu seçenekleri, yalnız oyun oynamaktan sıkıldığınız anda imdadınıza yetişebiliyor.

burnout2.jpg

Yarış Oyununda Atmosfer Her Şeydir

Şu ana kadar daha iyisini görmediğimiz görselleri, mükemmel araç modellemelerinin yanı sıra, serinin alametifarikası haline gelen hasar modellemeleri ve hareketli müzikleriyle Burnout Paradise gerekli atmosferi sağlamak için her noktayı dolduruyor. Oyunu sadece son hızda giderken bir duvara veya karşıdan gelen araca çarptığınızda, kendi aracınızın gerçeğe çok yakın bir şekilde akordeon gibi dağıldığını ağır çekimde görmek için bile alabilirsiniz. Criterion Games yine beklenenin üstünde bir iş çıkarmış. Yine de seçilen şarkı listesinin Burnout Revenge kadar başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. Burnout gibi sert ve agresif bir oyun için, fonda çalan parçaların bazıları hafif kalmış. Ancak arada bir denk gelen Guns n Roses - Paradise City, onca heyecanın içinde sizi gülümsetecek kadar iyi bir seçim.

burnout3.jpg

Sayfadaki tüm görseller, oyun içi görüntülere ait. Diğer bir deyişle oyunu bu grafiklerle oynuyorsunuz ve emin olun çözünürlük büyüdüğünde çok daha şık duruyorlar.

Hangi açıdan ele alırsanız alın, ister teknik detaylarına, ister rahat ve çabuk alışılan oynanış tarzına, ister sunduğu geniş seçeneklere bakın, Burnout Paradise her açıdan kusursuz bir yarış oyunu. Bir yarış oyununda gerçekçi ve zor sürüş kontrolleri dışında aradığınız her şeyi bulmak için Paradise City'e davetlisiniz.

Neden alınmalı: Görsel yönden daha iyisi yok, herkesin oynayabileceği kadar rahat kontrollere sahip, herkesin kaldıramayacağı kadar heyecan dolu, online oynanışı çok başarılı.

Neden alınmamalı: Oynamak için oturduğunuzda başından kalkması pek zor oluyor.

burnout4.jpg

Yazan: Erhan Kahraman
Bilgi İçin: Criterion Games
SDN - http://shiftdelete.net

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
ps3 le bu keyfi yaşadım
özellikle çarpışma sahneleri harika ;)
oyunu bırakıp sağa sola saldırıyorsunuz :D

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Erhan abi :) Bugün bir arkadaşta oynadım. Ya bu kadar mı güzel olur ya süper süper. Cok güzel bir inceleme yazmışsın ellerine kollarına sağlık.

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
İnceleme için teşekkürler..
İnşallah oynama fırsatını bulabilirim.. :)

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
pc ye çıksada oynasak keşke :)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ahh ahh şu seriyi bi pc´ye port etmediler.

iHSaN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu nasıl bir iştir ya. Böyle güzel bir oyunu niye PC'ye çıkarmazlar ki. Hey! Burnout yapımcıları sizlere sesleniyorum; PC'yede çıkarın şu oyunlarınızı... :}

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Oyunu oynama durumumu anlatayım:

Ev uzak olduğu için SDN ofisinde kalıyorum haftanın birkaç günü. Eve gittim, içimde halen bitirmediğim BioShock özlemi yanıp tutuşuyor (ki Sander Cohen'e gerekli ayarı bilahare verdim). Ama Burnout'um da gelmiş. Vazife aşkıyla bi oturdum başına Burnout Paradise'ın, BioShock iki gün boyunca yalan oldu :D

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şahsen bende yapımcı olsam bende pc'ye çıkartmazdım bu güzel seriyi, ayrıca yarış keyfi konsolda yaşanıyor ;D