WuziMu
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 5
Donanımdan pek anlamam B815 uygun mu 64 bit destekliyor mu? Bu konuda profesyonellere sormak daha iyi ki sorun olmasınBen 64 bit kullanıyorum 2GB ram'i olan netbook'umda. Sıkıntı olmuyor. 32 bit kullanmayın daha eski donanım haricinde. İşlemcin 64 bit destekliyorsa kullanmamak için hiçbir sebep yok![]()
Herşey için teşekkürler @eronis nasıl kurabileceğim hakkında video varmı bildiğiniz,ilk kuracagım ya sorun olmasını istemiyorum açıkcasıEvet, 64 bit destekliyor.
Intel® Celeron® Processor B815 (2M Cache, 1.60 GHz) Ürün Teknik Özellikleri
Anakart ayarları mevzusu nedir hiç bir fikrim yokda ondanUbuntu iso'sunu indirip Rufus ile bir diske yaz. USB'den kurulum yapman senin anakartına göre değişir. Biraz kurcalaman yada araştırman gerekebilir nasıl format atılır o anakartın ayarlarını nasıl yapmalısın falan.
--- Gönderi Güncellendi ---
Bu arada ille de Ubuntu diyorsan Ubuntu Mate LTS öneririm
Rufus - Create bootable USB drives the easy way
Download
Oyun oynayamayacağın bir GNU/Linux dağıtımı var. Windows oyuncuları kadar iyi FPS almazsın ama macOS oyuncularından iyi FPS alırsın öyle diyim. Oyun çeşitliliğimiz baya fazla. CS:GO oyuncusuyumVe ayrıca oyun oynamak için bir ubuntu düşünmüştüm steamdakileri destekleyen
Aslında Windows 64 yapacaktım ancak sistemimin yeterli olmayacagını düşündüm ubuntu 64 sorayım dedim zaten sabit bir oyun oynuyorum (ETS 2) o oyun için 64 bit yapmam lazımdı steamda ubuntu 12.04 desteklediği yazıyor ne yapmalıyım ?Oyun oynayamayacağın bir GNU/Linux dağıtımı var. Windows oyuncuları kadar iyi FPS almazsın ama macOS oyuncularından iyi FPS alırsın öyle diyim. Oyun çeşitliliğimiz baya fazla. CS:GO oyuncusuyumAyrıca Win oyunlarını da PlayonLinux yada Lutris üzerinden oynayabiliyorum
![]()
Xfce yada MATE masaüstünü kullanan herhangi bir dağıtım derimPeki o zaman tek şu sorum var çok uzattım konuyu kusura bakma acemiyim affola en hafif oyunluk linux desem ?
Teşekkürler iyi forumlarXfce yada MATE masaüstünü kullanan herhangi bir dağıtım derim![]()