Çekirdek sıcaklığı

hysteric

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
burnInTest maximum cpu temp testinde işlemci sıcaklığı 90-92 C yi görüyor. benim bildiğim kadarıyla bu hiç normal değil. ama sanırsam msi teknik servisine göre gayet normal (anko bilgisayar) 2 kez götürmeme rağmen hala daha aynı şekilde geri verdiler. anakartı değiştirdiler bir tık yok. ne yapmam gerekli uzman birisi akıl verebilir mi?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım peki başka bir işlemci denedilermi,denemedilerse işlemcinde bi problem olabilir anakartın kuzey ve güney köprüleriylede alakalı olabilir.Farklı bir anakart ve işlemcide denenmesi gerek.

aliguney91

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Senin bilgisayar da çift çekirdek mi var? yoksa tek mi 90 92 derece imkansız gibi birşey çünkü :glare: eğer çift çekirdek ise derecesini ölçüğün program iki çekirdeğin sıcaklığının toplamını gösteriyodur bende senin gibi telaş yapmıştım ama normalde benim o zamanlarda iki çekirdek 32-32 dereceydi en üstte 64 derece yazıyodu.

hysteric

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer ilk aldığımdan beri aynı sorun olsaydı bu tür ekstra yollar denerdim ama ısınma sorunu teknik servise ilk gidiş-dönüşünden sonra çıktı. kart okuyucu bozuk olmasına rağmen anakartı değiştirmişler. bende bildikleri vardır dedim birşey söylemedim. şimdi bir daha anakart değişti yine tık yok. işlemci amd turion x2 tl60 (msi ex610 laptop). speed fan da hd0:47C temp1:77C core:94C oluyor burnInTest yaparken. normal zamanda da açtıktan sonra ki ortalama sıcaklığı 67-73 derece. bu sefer 3. verişim olacak ve değiştirme talebiyle vereceğim başka bir çare göremiyorum maalesef. bu arada çekirdek toplam sıcaklığı olduğunu sanmıyorum çünkü işlemci fanından çıkan havaya 2 sn elimi tuttuğumda neredeyse kaynamış suyun buharında bekletmiş kadar ısınıyor elim.