Cedega aboneligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shakal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ya dedim bir cedegayi deneyim oyunlar hakkinda nasil diye 6 ayliga mi cikarmislar ingilizcem olmadigindan tam anlayamiyorum bu nasil oluyor tam olarak bilen varmi

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bildiğimi söyleyeyim. (Umarım yanılmıyorumdur.) Cedega WINE'in üzerine giydirilmiş. Yani WINE ne çalıştırırsa Cedega'da ancak onu çalıştırır. Bu sebeple Cedega'ya para vermek yerine PlayOnLinux'u tercih edebilirsin.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bildiğimi söyleyeyim. (Umarım yanılmıyorumdur.) Cedega WINE'in üzerine giydirilmiş. Yani WINE ne çalıştırırsa Cedega'da ancak onu çalıştırır. Bu sebeple Cedega'ya para vermek yerine PlayOnLinux'u tercih edebilirsin.

Evet Cedega wine'ın üzerine giydirilmiş ama wine ne çalıştırırsa ancak onu çalıştırır kısmı yanlış, çünkü oyunları çalıştırması için özelleştirilerek yeniden derlenmiş kendisi. Yani oyun konusunda daha iyi olduklarını iddaa ediyorlar. Bunun yanında sitelerinde hangi oyunlarda sorunsuz olduklarını zaten anlatıyorlar bildiğim kadarıyla. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bu cedega özgürlük fikrine gölge düşürmüyormu

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
paralı olduğu için yani özgür yazılım ücretsiz olmuyormu

o zaman ben bi dağıtım geliştirsem bunuda internetten para karşılığı dağıtsam bu özgürlük ilkesine uyarmı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya bunu 10000... kere de açıklasam hala soracaksınız. Bakın, özgür yazılım demek ÜCRETLİ VEYA ÜCRETSİZ, kaynak kodu açık olan yazılım demektir. Özgür yazılım ücretsiz olmak zorunda değildir, çoğu ücretsizdir ama ÜCRETLİ OLMAK ZORUNDA DEĞİLDİR!