Cebit 2010: Microsoft'tan Çocuklara Müjde

Ecevit BIKTIM

Profesör
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
2,443
Reaksiyon puanı
26
Puanları
0
Microsoft Almanya, Donanım üreticilerle işbirliğine giderek çocuklar için bir Netbook üretti. Cebit 2010 da görücüye çıkan bu ürün Windows 7 ve özel bir koruma yazılımı ile dikkat topladı.

Microsoft Almanya'nın donanım üreticilerle geliştirdiği mini dizüstü sisteminin kullanımı oldukça kolay. Ebeveynler mini dizüstü sistemin ara yüzüne çocukların doğum günlerini girmeleri yeterli.
Netbook'da kurulan yazılım doğum tarihine bakarak, çocuk veya çocukların hangi sitelere girip girmediğini ve hangi uygulamalarını çalıştırabileceklerine karar veriyor.
Cebit 2010 da yapılan tanıtımda hangi sitelerin çocuklara uygun olup olmadığına Microsoft tarafından karar verilmiyor. Bu işi yapan pedagoglar. Hatta farklı topluluk sistemlerle yakından bir çalışma da söz konusu. Bir yerde yasaklanan bir site örnek teşkil edilebilecek (Microsoft'tan Project Gustav!).
Her bir çocuk için farklı hesaplar açmak mümkün. Bu hesaplarda farklı güvenlik önlemleri da ayarlanabiliyor.

samsung21267690294.jpg
6-12 yaş çocuklar için düşünülen bu mini dizüstü sistemi Windows Live Family Safety adlı güvenlik yazılımına sahip olacak.

Cebit 2010'da Samsung Duracase adlı bir mini dizüstü sisteminde ilk örnekler gösterildi. 10 inç'lik bir ekrana sahip olan Duracase 1024x600 piksel çözünürlüğe ulaşıyor.
Samsung'un ekranı çiziklere karşı dayanıklı. Ayrıca parmak izi lekeleri de bırakmıyor. Tuş takımı çocukların parmaklarına göre tasarlandı. Bundan da önemlisi Samsung Duracase'e yanlışlıkla bir bardak su döküldüğünde çalışmaya devam etmesi (Microsoft'tan Önemli Uyarı!).
:: Bu ürünü Türkiye'de görmek ister misiniz?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net
 

msbysl

Asistan
Katılım
13 Aralık 2009
Mesajlar
176
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
su dökülmesinden etkilenmeyen bilgisayar üretilebiyorsa bir zahmet büyükler içinde yapsınlar.bizim günahımız ne,ondan sakın,bundan sakın:biggrin:
 

snow fox

Profesör
Katılım
12 Kasım 2009
Mesajlar
1,158
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
doananımsal özellikleri benim pc'den daha iyi :D
 
Üst