Cd rom gözükmüyor.

asplus10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar cd rom ne bilgisayarımda ne de cd taktığımda gözüküyor.:wheelchair:

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ee yani ??

yardım istiyosan biraz daha açıklamalısın !!

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
aygıt yöneticisinden Cd rom'un bulunduğu yeri kaldır de sonra bilgisayarı yeniden başlat

asplus10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sen anlamadıysan ben ne yapayım yndn.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
hayır yndn haklı biraz daha geniş anlat

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
bence de bir sorun varsa aşamalarını en azından bildiğin kadarıyla anlatman lazım

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
sen anlamadıysan ben ne yapayım yndn.

bir kere sen ne konuda yardım istediğini bile belirtmemişsin

''arkadaşlar cd rom ne bilgisayarımda ne de cd taktığımda gözüküyor.''

eğer Türkçe konuşuyorsan bu cümlenin yardım istiyorum, yardım edin vs.. cümleler anlamına gelmediğini anlayabilirsin..

anlamamam çok doğal çünkü ortada anlayacak bir durum yok insan belirtir cd rom'unun markasınını, önceden sorun varmıydı, cd takınca herhangi bir uyarı veriyormu, pc de herhangi başka sorun varmı... bu liste uzarda uzar...

sana yardım etmek isteyenlere dua et önceden ben ufak bir yardım isteyeceğim zaman resimler videolar animasyonlar elimden ne gelirse kaynak göseterip açıklayarak yardım isterdim yardım edenede minnettar kalırdım bu durumu görünce ağzım açık kaldı şimdi şu hale bak tek cümleyle hiç bir şey belirtmeden yardım istiyor bir de anlamayana sen anlamassan ne yapayım diyor eee tabi bu da senin yardım isteyişin :razz:

klain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle kablondandir bu başima cok gelen bir sorundur kabloyu degiştir olamzsa taktigini ide baglanti noktasini degiştir

asplus10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir kere sen ne konuda yardım istediğini bile belirtmemişsin

''arkadaşlar cd rom ne bilgisayarımda ne de cd taktığımda gözüküyor.''

eğer Türkçe konuşuyorsan bu cümlenin yardım istiyorum, yardım edin vs.. cümleler anlamına gelmediğini anlayabilirsin..

anlamamam çok doğal çünkü ortada anlayacak bir durum yok insan belirtir cd rom'unun markasınını, önceden sorun varmıydı, cd takınca herhangi bir uyarı veriyormu, pc de herhangi başka sorun varmı... bu liste uzarda uzar...

sana yardım etmek isteyenlere dua et önceden ben ufak bir yardım isteyeceğim zaman resimler videolar animasyonlar elimden ne gelirse kaynak göseterip açıklayarak yardım isterdim yardım edenede minnettar kalırdım bu durumu görünce ağzım açık kaldı şimdi şu hale bak tek cümleyle hiç bir şey belirtmeden yardım istiyor bir de anlamayana sen anlamassan ne yapayım diyor eee tabi bu da senin yardım isteyişin :razz:
anlayan anladı.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
donanım ekleye bi göz at
yeni donanım ekle de belki cd rom yüklenmemiştir windows

AC/DC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
YNDN'nin dediklerine katılıyorum.
Örnek: ODD ve HDD'yi ne şekilde konumlandırdın. ODD'nin markası nedir? Hangi IDE kablosunu kullanıyorsun? Bios'tan ne şekilde görüyor veya görmüyor mu?

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Ide kablosunu çıkar tak olmassa yeni bir tane tak birde power ı değiştir başıma gelmişti bir kaç defa bunları yapınca çözülmüştü

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
windowz bi cd-romu görmüyorsa kablolarını kontrol etmek lazımdır. ama bu olasılığı geçiyorum çünkü bunu arkadaşımız denemiştir. bunun dışındaki problemer elektronik bir arızadan kaynaklanır. emin olmak için farklı bir pc de deneyebilirsin ama büyük ihtimal cd-romu değiştirmek zorunda kalıcan :D

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Tam olarak neden görünmedigini biliyomuyuzki hemen yenisini al diyoruz

ya ben diğer mesajımda zaten uzun uzun cevap yazdım hiç bir şey belirmemiş yardım istiyor...

verilecek en mantıklı cevap bilgisayarını değiştir.. çünkü verdiği bilgiler çok genel..

bir bilgisayarı varmış bir de cd rom'u hıı bide bu cd romu bilgisayar tanımıyomuş bu kadar...

ne marka ne model hiç birşey yok

balsem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cd-romdaki campır takılı olması lazım onun yerini değiştir sonrada data kablonun çalıştığından emin ol