CD okumuyo???

hisarlitwins

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:helpsmilie:arkadaşlar bilgisayara cd veya dvd taktığımda normalde program cdsi olsun veya bazı cdleri okuyor ama bi oyun veya video cd/dvdsinin çogunu okumuyor nedendir bide mesela cdye müzik yazdırmak istiyorum ama 30 tane müzik yazdırmak istiyosam 5 tanesini yazıyor gerisini bırakıyor hata veriyor nedendir?:helpsmilie:

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kesinlikle Miladı dolmuştur CD sürücüsünün.Lens okuyamaz olmuş temizleyicilerde fayda etmez artık değiştir sen onu arkadaşım.

hisarlitwins

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyide bilgisayar daha yeni garantisi bile var hatta göürdüm pcyi sorunu söledim ama bişey yok dediler? ama mesela ben fifa2009 u yükleyemiyorum veya başka oyunlarıda yükleyemiyorum müzik yazdırmayı deniyorum mesela 10 tane 3 ten sonrasını yüklemiyo? pcyi bilirmisiniz bilmiyorum ama vatan computer dan aldım? bu arada bende gözükmeyen cdleri leptopuma taktığım zaman gözüküyo? :(:(:(

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Niyadı dolmuş belli ki. Markası nedir? Yeni olması bir şey ifade etmez. Ben ne optik sürücüler gördüm 1 günde bozulan.

hisarlitwins

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
garantiye gönderdim hemde 2 kere ama gene aynı bide anlamadım bişey bazılarını neden okuyup bazılarını neden görmediği?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
dvd lerin bazılarını görüp bazılarını görmemesi DVD -r +r durumudur... seninki - ya da +r yi okumuyorsa bazılarını okur bazılarını okumaz... yani destek meselesi...
Aynı şekilde çift katmanlı dvd leri de okumuyor olabilir seninki...

Geçen benimki de okumyordu lensi gözlük silme beziyle sidim şimdi canavar gibi okuyor...

qzawar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasım cd okuyucuda problem olabilir.cd lerde problem olabilir ve tabikide bilgisayarın aygıtı tanımasında bir problem olabilir.ilk etapta aygıtı tanır sonra sistem dosyalarından yada baska bir seyden problem cıkarır.sonucta o bir driver(cd surucusu)eger bunlar değilse ki baska secenek kalmıyo zaten bir tane cd temizleyici al guzel bir temizle cd leri ve cd surucuyu muhtemelen calısakcaktır.