CD kopyalama, yardım

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Böyle bir konu açacağım aklıma gelmezdi ama...

İçinde vidyo görüntülerinin bulunduğu sadece vcd'de izlenmek üzere yapıldığını düşündüğüm CD'yi kopyalayamıyorum.. Hatta içine bile bakamıyorum..Şu anda UBUNTU kullanıyorum ve cd'yi taktığımda sistem kilitleniyor/donuyor :confused1:
Bilgisayar açılırken CD takılı ise işletim sistemi açılışında sistem takılıyor yine donuyor..
Dos ortamında kopyalamayı düşünüyorum ama doğru düzgün bir dos sürümübulamadım sorunsuz olarak cd ve diskleri gören ve gösteren..:bored:
Fikir ve önerilerinizi bekliyorum...

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
önerisi olan...

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
aynı durum benimde başıma gelmişti cd yi çöpe atmak zorunda kalmıştım
elindeki cd çizik sanırım
çok önemli değilse at çöpe gitsin yapılacak çok fazla bişey yok :)

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bu sorunla çok karşılaştım %99 Cd nin bozulduğundan (çizilme vs. vs.) %1 de Cd okuyucundandır.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
bilgisayarın CD'yi okuyamıyor, başka CD sürücü şansın varsa onla dene eğer orada da okunmazsa CD bozuktur, aksi takdirde CD sürücün bozuktur.

DipNot: CD sürücün LG ise böyle sıkıntılar çıkarır, her CD'yi adam gibi okuyamıyor, keyfine çok düşkündür kendisi ;)

ooppss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
muhtemelen cd çizik..
windows ortamında isobuster programıyla sağlam verileri kurtarabilirsin..

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Sorun çözüldü..
Yorumlarınız için teşekürler. Ancak Cd çizik değil, yeni gibi..Sürücü de Asus..

Windows ortamında vcd'nin içinden "dat" uzantılı vidyo dosyasını aldım..Önce bu vidyo MediaPlayerClassic ile oynatılamadı. Farklı bir eklenti indirmek zorunda kaldım yanlış hatırlamıyorsam.. Bu da demek ki bu vcd normal bir vcd değil..Öyle olsaydı ek bir zahmet olmadan oynatılabilmesi gerekirdi. >>> Format: CDXA/MPEG-PS
Ubuntu neden donuyor anlayamadım henüz...

Sonra XP'de programları tam kurmadığımdan UBUNTU'ya geçip Depo'da "video converter" programı aratıp bulduktan sonra vidyoyu normal "vcd mpg" biçimine çevirdim. Brasero ile de tekrar vcd biçiminde yazdırdım..

Olay budur...

Bu kameradan aktarılmış vidyoyu böyle kopyalanması zor hale "vcd'yi hazırlayan televizyoncu-elektronikçi" beyfendi mi getirdi bilmiyorum ama bu cd'yi kopyalamak için 6 TL istediğini biliyorum ;)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bende de nero ile hazırlanmış Vcdler var. Pardus kesinlikle oynatmadı. Ubuntu da bazılarını açmıyor bazılarını da sorunlu açıyor. İleri alınca çöküyor, tam ekran olmuyor vb.

Ve cdler windows ile sorunsuz çalışıyor. Yani Pardus ve Ubuntu'nun Vcd'ler ile sorunu var İnşallah ilerde çözülür.

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
track yazıyorum cd ye power2go ile.kesinlkle her cd de 1 yada 2 sarkı hata veriyor ... sorun ne olabilir ki.var mı fikri olan

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
track yazıyorum cd ye power2go ile.kesinlkle her cd de 1 yada 2 sarkı hata veriyor ... sorun ne olabilir ki.var mı fikri olan

Ücretsiz ve hatasız bir program deneyebilirsiniz:

BurnAware Free Overview

free.jpg

data_free.jpg

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18

şarkıların korsan kopya olmasından kaynaklanabilir bu tutarsızlık :cursing:

parayla 20-30 gb hatta 100gb'lık arşiv de yapılmaz ki :mrgreen: