ÇAYKUR'dan kaçak çayı bitirecek hamle!

Reaksiyon puanı
10,315
ÇAYKUR'dan kaçak çayı bitirecek hamle!

caykurdan_kacak_cayi_bitirecek_hamle_1402309819_7551.jpg

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kaçak çayın önüne geçmek için yöre halkının damak tadına uygun çay ürettiklerini bildirdi.

Kaçak çayın yoğun kullanıldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ÇAYKUR'a ait çayların içilmesi noktasında çok daha kapsamlı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde daha önce Türk çayı içiliyordu, şimdi bu bölgeye yabancı menşeli çaylar girdi ve işgal etti. Bu işgali ortadan kaldıracak güçteyiz. Bu bölgede çalışmaları daha da sıklaştıracağız, 300 binin üzerinde eve ulaşmayı hedefliyoruz ve onlara ÇAYKUR çayını tattıracağız.

Geçen sene Gaziantep ve Diyarbakır'ı pilot bölge seçmiştik. Bu sene bölgenin tamamında bu çalışmalarımızı yapacağız. Geçen yıl bu iki ilimizde önemli artışlar gerçekleştirdik. İnşallah bu yıl bu bölgedeki diğer vilayetlerimizde de önemli artışlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Kaçak çayın damak tadında bir çay yaptık. Bu çayın da testlerini bölgede yapıyoruz. Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimizin beğenisine sunuyoruz. Onlardan alacağımız geri dönüşlerle bu konudaki çalışmalarımıza yön vereceğiz"

KaynaK

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Eskiden çok severek içerdim kaçak çayı, hatta evde iki demlik halinde demlenirdi. Biri normal biri kaçak olarak.
Şimdikine o kadar alışmışım ki kaçağın tadı garip geliyor ilk içişte, tabi tadını bildiğim için alışmam uzun sürmüyor.
Çaykurun da yeni mi aklına geldi anlamadım, daha önceden nerdeymiş?

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Çay in iyisini ıngilizlere verip çöpünü millete içirmeye kalkarsaniz tabiki de kimse almaz .Hakiki karadeniz çayını sakaryada içme fırsatını buldum kaçak çay(seylan) halt yemiş yanında o çayı satsinlar kimse kaçak çay(seylan) içmez.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
halbuki kaçak çaylarda boya var domuz kanı var deseler labaratuvar raporuyla da gösterseler kimse kaçak almazdı.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Satılan ülkenin resmi bandrolu var ne boyası ne domuz kanı hikaye bunlar .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
domuz kanı gerçekten var ama sahtekarların yaptığında... daha çok talaşı siyaha boyayıp yapıyorlarmış...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bir yere misafir olduğumda kaçak çay demler getirirlerdi bir bardağı tiksine tiksine zor içerdim. Bunu içenleri gerçekten anlayamıyorum.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
hadi inşallah. yapında içelim benzer tadı.

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
affedersiniz ama karadeniz çayının tadı bir halta benzemiyor tatsız bir şey

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
güzel bir hamle
yaşadığım şehirde 100 kişiden 95 , kaçak çay içiyor. hatta okuldaki hocaların tamamı kaçak içiyor :)
bense aksine türk çayı içerim :)

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Çoktandır açık kaçak almıyorum artık Makbulden takılıyorum :D

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çay filizi aynı sigara tütünü gibidir. İlk 3 daldaki yaprakların kalitesi her zaman en iyisi olmuştur. Altlara inildikçe toplanan yaprakların tat kalitesi düşer. Genellikle en alt dallardaki çay filizleri kurutulma işleminden sonra belirli gramajlarda en üst 3 kademe yapraklarla harmanlanım piyasaya sürülüyor. Bu ilk 3 dalda bulunan kalitesi yüksek çayların ( Taze filiz de diyebilirsiniz ) kalitesi düşük olan çaylar ile harman oranı arttıkça çayın kaliteside artıyor. Çaykurda adi çay içerisine kalitesi yüksek olan filiz harman oranını yükselterek damak tadına uygun çay yapacak çok enteresan bir şey yapmayacak yani. Fiyatları birden 3-5 TL artarsa şaşmayalım :)