'Çay' stresin ilacı !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmethz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
355130304.jpg

İngiltere de bulunan University College London da yapılan araştırmalar sonucu, siyah çayın insanlar üzerinde anti-stres etkisi bulunduğu bildirildi.

Araştırmaya katılanlar içinde, 6 hafta boyunca günde 4 kez çay içenlerin kanlarında bulunan cortisol isimli stres hormonu seviyelerinin, stresli geçen etkinliklerin ardından ölçüldüğü ve oldukça stres hormonunun beklenenin daha altında olduğu görüldü. Araştırmanın uygulandığı deneklerin normal yaşamlarında düzenli olarak çay içme alışkanlığı bulunanlar arasından seçildi.

İlk aşamada bütün denekler çay içme alışkanlıklarına bir süre ara verdi. Araştırma kapsamında denekler iki gruba ayrılarak, bir gruba normal siyah çay verilmeye devam edilirken, diğer gruba siyah renkli olan, tadı da çay ile benzer olan ancak siyah çaydan farklı bir bitki çayı verildi.

Her iki grubun da, stresli oldukları durumlardaki, cortisol, kalp atışı ve kan basıncı değerleri ölçüldü. Daha sonra deneklere 3 farklı sorun meydana getirilerek, her bir denek kamera karşısında, içinde bulundukları durum nedeni ile tartıştı. Yaşanılan sorun sonucunda, stres hormonu, tansiyon ve kalp atışı değerleri yeniden ölçüldü. Her iki grubun stres seviyeleri benzer çıkmasına rağmen, 50 dakika sonunda, normal çay içen grubun stres seviyesi yüzde 47 oranında düşerken, sahte çay verilen grubun stres seviyesi en fazla yüzde 27 oranında düşebildi.

bugün

kaynak

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Demekki erkekler zamanında işi çözmüş.

Canı sıkıldımı kahveye okey oynamaya..Olayın rahatlatıcı tarafı çaydaymışta haberimiz yokmuş.

Teşekkürler.

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ver kuzi ordan demli şekersiz, büyük fincanda olsun.. İhtiyaç hat safhada...

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yakından bakınca büyük gibi görünüyor ama kandıramazsın beni kuzi, bunlar bildiğimiz ince belli bardak yahu :P

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
iol dedi ki:
Yakından bakınca büyük gibi görünüyor ama kandıramazsın beni kuzi, bunlar bildiğimiz ince belli bardak yahu :P
büyük onlar büyük :* hem 2 bardak var doya doya iç, ayrıca fincana koysam yan profilden nasıl göreceksin demli olduğunu çayın. ya ben bunu düşündüm işte (A)

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Tam olarak tarife uyan(büyük bardak, demli ve şekersiz) çayı yudumlamak üzereyim, sizinle de paylaşayım istedim :)

ayydg1.jpg

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Nispet olur da bu kadarı fazla :D

Afiyet olsun elektr10 >X< (:

@LgOsS

Doçent
Reaksiyon puanı
0
çay olsun olmasın gene sinirliyiz bahane arıyo insanlar :@