Casper Via V8 vs Galaxy S5

dezuw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar reklamda casper via v8 i gördüm. bi araştırıyım dedim. s5 le karşılaştırdım. ben çok fazla bi üstünlük görmedim. sizin fikirlerinizide alabilirmiyim?
C=casper G=galaxy

işlemci:
C=Chipset : MTK İşlemci / CPU : MT6592T Gerçek 8 çekirdek turbo işlemci
G=2,5 GHz Dört Çekirdek

ekran:
C=Ekran Boyutu / Display Size : 5" Çözünürlük / Resolution : 1080x1920 (HD)
Renk / Colors : 16M
Ekran Teknolojisi / Display Technology : IPS

G=Teknoloji (Ana Gösterim) Süper AMOLED
Boyut (Ana Gösterim) 5,1" (129,4 mm)
Çözünürlük (Ana Gösterim) 1 920 x 1 080 (FHD)
Renk Derinliği (Ana Gösterim) 16 M

ram
C=2 GB
G=
2 GB

Dahili Hafıza
C=32 gb (arttırılamaz) bana yeter
G=
16 veya 32 GB (arttırılabilir)

Kamera
C=
Arka Kamera / Rear camera : 16 MP
Ön Kamera / Front camera : 8 MP
HD Kayıt Desteği / HD recording rear : 1080p
Hızlı Çekim Modu/Burst Mode : 99 Çekim
Desteklediği modlar / Modes supported : Otomatik,Gece,Güneşli,Parti, Portre,Manzara,Gece,Tiyatro,Sahil, Karlı,Spor, Mum ışığı

G=Video Kayıt Çözünürlüğü 30 fps'de UHD 4K (3 840 x 2 160)
Ana Kamera - Çözünürlük CMOS, 16 MP
Arka Kamera - Çözünürlük CMOS, 2 MP
Ana Kamera - Flaş Var
Ana Kamera - Otomatik Odaklama Var

Sensörler
C=Işık Sensörü Gravity Sensor Gyroscope / Jiroskop Sensörü Magnetic Sensor Yakınlık Sensörü
G=Hareket Sensörü, Parmak İzi Sensörü, Kalp Atışı Sensörü, Hall Sensörü, Hızlandırıcı, Jeomanyetik Sensör, Gyro Sensörü, Işık Sensörü, Barometre, Yakınlık Sensörü

Batarya
C=Batarya Kapasitesi / Battery capacity : 2350mAh
Konuşma / Talk time (3G) : 11.5 saat
Konuşma / Talk time (2G) : 16.6 saat
Müzik(Kulaklık) / Music playback(Earphones) :
1080p Video(Kulaklık) :
Toplam bekleme süresi / Total standby time : 253 saat

G=Standart Pil Kapasitesi 2 800 mAh
İnternet Kullanım Süresi (3G) Maks. 11 saat
İnternet Kullanım Süresi (LTE) Maks. 10 saat
Internet Usage Time(Wi-Fi) Maks. 12 saat
Video Oynatma Süresi Maks. 13 saat
Ses Çalma Süresi Maks. 67 saat

ikiside 5 inc
ikisininde Çözünürlük 1080x1920 (HD)
ikisininde renk derinliği 16M

via 8 in ub si micro usb bunun tam olarak farkı nedir
via 8 de ortam gürültüsü engelleme var
via 8 151 s5 145 gr

via 8 1200 tl
s5 2100

evet arkadaşlar aralarında çok fazla fark olmamasına rağmen (neredeyse hiç yok) fiyatlarında neden bu kadar uçurum var. s5 + özellikleri nelerdir

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şimdi bunu nasıl anlatırım bilemedim akşam akşam :) Bence telefon inceleme konularına bir bakın ve SDN'deki sabit konulara göz gezdirmeni tavsiye ederim o zaman anlıcaksın :) Bi defa s5'in ekranıyla güneş ışığında bile çok iyi görebilirsiniz diğer özelliklerden anlatırsam başlamaya uzar gider biraz ve bence biraz yanlış bir kıyaslama olmuş.

dezuw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şimdi bunu nasıl anlatırım bilemedim akşam akşam :) Bence telefon inceleme konularına bir bakın ve SDN'deki sabit konulara göz gezdirmeni tavsiye ederim o zaman anlıcaksın :) Bi defa s5'in ekranıyla güneş ışığında bile çok iyi görebilirsiniz diğer özelliklerden anlatırsam başlamaya uzar gider biraz ve bence biraz yanlış bir kıyaslama olmuş.

tabi s5 dah iyi bi telefon ama bu özelliklere bakrak aralarında çok da bi fark göremedim ekranı dah iyi olabilir ama o diğer farklarında birkaçını yazarmısın

kaan033

Asistan
Reaksiyon puanı
1
işlemciler hakkında pek bilgim yok ancak s5 4 çekirdek olmasına rağmen 2,5 GHz ama via v8 deki 8 çekirdek 2 GHz tabi işlemcinin performansı iyi ancak s5'e göre ne kadar iyi olabilir ya da yakın olabilir bilmiyorum daha sonra daha sonra kamera kalitesi vs. fiyat farkını sağlayan özellikler ama şöyle birşey var Türkiye'de malesef. Bir telefon ne kadar pahalıysa o kadar iyi sanıyoruz ya da marka telefon alıyoruz. Daha sonra kendi isteklerini karşılayan bir telefon almaya bak pahalı birşey almaya değil sonuç olarak casper'de fena telefon değil tabi stabilite için telefon'a ne kadar güncelleme desteği gelecek vs. bunlarda önemli.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
tabi s5 dah iyi bi telefon ama bu özelliklere bakrak aralarında çok da bi fark göremedim ekranı dah iyi olabilir ama o diğer farklarında birkaçını yazarmısın

En iyi grafik işlemcisi Adreno, En iyi işlemci Snapdragondur ve bu işlemci ve grafik işlemcisini kullanan bir telefon ile kullanmayan bir telefonu karşılaştırmak yanlış olur, S5 tabikide daha iyi, bundan 2 yıl sonra Casper Via V8'in performansı ile s5'in performansı birmi olucak sanıyorsunuz? :)

Optimum23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cok sacma bir kıyaslama olmuş bence. Via V8 kullandım. 15.20 dakika oyun oynadıktan sonra %22 civarı şarj azalmasını gördüm. Berbat ötesi bir arayüzü var. Herşeyin kolayına kaçılmış izlenimi veriyor insana, ki öyle zaten. Batarya desen elin ızgara olur. Ekran bayağı göz yorucu. Hiç hoş değil. Görünüm, dış tasarım iPhone dan farksız. 8 çekirdek işlemci evet güzel ama başarısız bir telefon olmuş. Discovery fiyatında olsa veya bin lira ve altı telefonlar kategorisinde olsa evet olabilirmiş ama fiyat yönünden de pek tutulacak bir yönü yok. Ben başarısız buldum. Düşüncem bu, Galaxy S5 in yanında 3310 misali...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler ben telefon alcam v8 i düşünüyordum ama siz de telefon önerisi yaparsanız sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim sen hiç general mobile discovery ve iphone 5c nin arasındaki fiyat ve özellik farkına baktınmı ? :confused1:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
emin olun sayısal değerin hiç bir farkı yok 2 çekirdekli 1.3 ghz iphone 5s 4 çekirdekli 2.3 ghz lg g2 ile aynı hızda çalışıyorsa (bizzat kendi yaptığım test) matematik ten sınıfta kalırız.