Casper ve Lenovo Telefon Karşılaştırması

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Oyunun Telefon öldürdüğüne kanatindeyim Oyun için Tabletim var sadece telefon olsun muhabbeti sosyal medya felan o da çok sık değil yani günlük toplasan 3-4 saat anca
Oyun amaçlı değilse Casper Via E1'i alabilirsin. Ama güncelleme alan bir telefon istiyorsan da General Mobile GM5'e bakmalısın.

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Oyun amaçlı değilse Casper Via E1'i alabilirsin. Ama güncelleme alan bir telefon istiyorsan da General Mobile GM5'e bakmalısın.
GM markalı 2 telefon kullandım 2 sindede şarj soket sorunu ısınma sorunu vardı yani 5 kere servise giden bir telefonu en son duvara fırlatarak çöpe attım yani gm pişmanlıktır

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
K6 Power mantıklı.

Sen bu 400 serisi antilerine bakma.

Qualcomm strateji değiştirdi eskiden 200 ile 400 çöp serisi olarak değerlendiriliyordu o yüzden sana S616 işlemcili cihaz önermişler.

S600 serisi artık üst seviye. Bu işlemci serisi 1300 1500 arası kitleye hitap edecek. Peki S615 gibi F/p sayılacak işlemci serisi ne derseniz o da 400 olacak. 430 ile 435 bunların ilk meyveleri. Bak Xperia X ile Mı Max a. Ya da Zenfone 3 Ultra ya. Sana o eski S6xx imajı veriyor mu. Hani f/p.

Sana şöyle anlatayım hemen Nokia 6 ya bak. Taş üstünde taş bırakmadı 435 işlemcisi ile. Bu işlemcindeki Gpu S625 deki GPU'nun bir tık düşük versiyonu. Yanı 616 617 deki 405 'in üst seviye hali. İçine koydular 4 GB RAM ile 32 Gb depolama kimse demedi mi sanıyorsun o işlemci ne diye.

Sen içinden doğru kararı vermişsin şimdi sana GM diyorlar Casper diyorlar geç bunları.

Alabileceğin eli yüzü düzgün bir K6 Power var onu da kaçırma.

Artık ilan ediyorum siz de anlayın artık 400 serisi bambaşka hale girecek. Mediatek gibi 6730 serisini yuvarlayıp satmayacak sürekli onun yerine S435 gibi düşük segmente yüksek segment özelliklerinin entegre edilebileceği o gücü verebilecek bir işlemci serisi olacak 400.

Tek sıkıntı keşke imkanın olsa da 3GB ram versiyonu olanı alabilsen.

4000 mah batarya 3 GB RAM 32 GB depolama tadından yenmez. O da şansına TR pazarına çıkmadı. Yanı 2 GB olan versiyonu almak zorundasın.

Ya da arkadaşın üstte dediği gibi katmak zorundasın o paraya.

Ya da ya da ikinci ele yönelip iki sene öncenin amirallerinden birini kapman lazım (S6- Z3+ -Z5C).

Not : eğer arkadaşın attığı resmi 4 Prime yu da ciddi ciddi düşünmelisin eğer internetten alışverişe razı isen. Çünkü K6 Power daki iki eksiği de bu cihaz kapatıyor o fiyaya bunu almak büyük şans öyle diyeyim.

Çünkü Gpu performans ve işlemci bandı üretim süreci olarak verimli olan Redmi 4 Prime (14 nm -02 Adreno 506).

Ve 32 GB 3 GB RAM ikilisi var.

Hatta şöyle diyeyim.

Seni ciddi ciddi ömürlük derecede götürebilecek cihaz Redmi 4 Prime.

Son düzenleyen moderatör:

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
K6 Power mantıklı.

Sen bu 400 serisi antilerine bakma.

Qualcomm strateji değiştirdi eskiden 200 ile 400 çöp serisi olarak değerlendiriliyordu o yüzden sana S616 işlemcili cihaz önermişler.

S600 serisi artık üst seviye. Bu işlemci serisi 1300 1500 arası kitleye hitap edecek. Peki S615 gibi F/p sayılacak işlemci serisi ne derseniz o da 400 olacak. 430 ile 435 bunların ilk meyveleri. Bak Xperia X ile Mı Max a. Ya da Zenfone 3 Ultra ya. Sana o eski S6xx imajı veriyor mu. Hani f/p.

Sana şöyle anlatayım hemen Nokia 6 ya bak. Taş üstünde taş bırakmadı 435 işlemcisi ile. Bu işlemcindeki Gpu S625 deki GPU'nun bir tık düşük versiyonu. Yanı 616 617 deki 405 'in üst seviye hali. İçine koydular 4 GB RAM ile 32 Gb depolama kimse demedi mi sanıyorsun o işlemci ne diye.

Sen içinden doğru kararı vermişsin şimdi sana GM diyorlar Casper diyorlar geç bunları.

Alabileceğin eli yüzü düzgün bir K6 Power var onu da kaçırma.

Artık ilan ediyorum siz de anlayın artık 400 serisi bambaşka hale girecek. Mediatek gibi 6730 serisini yuvarlayıp satmayacak sürekli onun yerine S435 gibi düşük segmente yüksek segment özelliklerinin entegre edilebileceği o gücü verebilecek bir işlemci serisi olacak 400.

Tek sıkıntı keşke imkanın olsa da 3GB ram versiyonu olanı alabilsen.

4000 mah batarya 3 GB RAM 32 GB depolama tadından yenmez. O da şansına TR pazarına çıkmadı. Yanı 2 GB olan versiyonu almak zorundasın.

Ya da arkadaşın üstte dediği gibi katmak zorundasın o paraya.

Ya da ya da ikinci ele yönelip iki sene öncenin amirallerinden birini kapman lazım (S6- Z3+ -Z5C).

Not : eğer arkadaşın attığı resmi 4 Prime yu da ciddi ciddi düşünmelisin eğer internetten alışverişe razı isen. Çünkü K6 Power daki iki eksiği de bu cihaz kapatıyor o fiyaya bunu almak büyük şans öyle diyeyim.

Çünkü Gpu performans ve işlemci bandı üretim süreci olarak verimli olan Redmi 4 Prime (14 nm -02 Adreno 506).

Ve 32 GB 3 GB RAM ikilisi var.

Hatta şöyle diyeyim.

Seni ciddi ciddi ömürlük derecede götürebilecek cihaz Redmi 4 Prime.

Malesef Garantisiz Bir Telefon Alamam Hele Deltaysa Çok Uğraştırıyor

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Malesef Garantisiz Bir Telefon Alamam Hele Deltaysa Çok Uğraştırıyor
Delta birkaç yönden daha karlıydı sanırsam. Paralel ithalat kısmının en ilgili distribütörü ve yanlış hatırlamıyorsam bunlardı bir tek root özgürlüktür kullanıcımızın cihazı rootlaması garanti dışı bırakmamalı demesi vardı bunların bir de. En azından 1 2 sene önce böyle bir şey demişlerdi.

Garantinin iyisi Huawei ile Apple da. İkisinden birini alacak mısın? Hayır. Ayrıca hani delta paralel ya, delta LG TR den bile daha ilgili bu bariz belli. Genel olarak G4 kitlesi LG TR den çok çekti arkadaşımdan da biliyorum 1 ay serviste tuttular bootloop a giren cihazı sonra 24. Gününde yeni cihaz veriyoruz dediler.

Ayrıca garanti dediğin nedir be arkadaş cami kırdıysan sana aaa sana cam mi takayım diyecek? Haksızsam haksızsın de.

O telefon tam senlik. Aslında K6 Power diğer versiyonu gelse arada çok dark kalmıyor ama bu durumda 7.0 ile uygulama boyutları iyice büyüyor 32 GB şart oluyor. O telefon bunu sağlayacak sana. Millet 6 GB ram işini standarta bağlamak üzere sen bu cihazın 2 GB versiyonuna bakıyorsun. Multitask işlemlerinde sıkıntı çıkaracaktır.

Son sözüm budur ama yine de sen bilirsin. Xiaomi cihazlarını sürekli günceller bıktırır insanı, Lenovo Moto serisi haricinde hiçbir cihazının göz yaşına bakmaz. Fark bu.

Bence bu cihaza bakmazsan pişman olursun. Bak kendin de diyordun üstüne koyamam daha bu kadar diyorsun. Bu telefonun donanım olarak yakını kim? Zenfone 3, Galaxy C7. İkisi de ne kadar hatırlıyor musun? Biri 1349 öteki 1399. Sonuç uygun fiyata ömürlük cihaz.

Son düzenleme:

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Delta birkaç yönden daha karlıydı sanırsam. Paralel ithalat kısmının en ilgili distribütörü ve yanlış hatırlamıyorsam bunlardı bir tek root özgürlüktür kullanıcımızın cihazı rootlaması garanti dışı bırakmamalı demesi vardı bunların bir de. En azından 1 2 sene önce böyle bir şey demişlerdi.

Garantinin iyisi Huawei ile Apple da. İkisinden birini alacak mısın? Hayır. Ayrıca hani delta paralel ya, delta LG TR den bile daha ilgili bu bariz belli. Genel olarak G4 kitlesi LG TR den çok çekti arkadaşımdan da biliyorum 1 ay serviste tuttular bootloop a giren cihazı sonra 24. Gününde yeni cihaz veriyoruz dediler.

Ayrıca garanti dediğin nedir be arkadaş cami kırdıysan sana aaa sana cam mi takayım diyecek? Haksızsam haksızsın de.

O telefon tam senlik. Aslında K6 Power diğer versiyonu gelse arada çok dark kalmıyor ama bu durumda 7.0 ile uygulama boyutları iyice büyüyor 32 GB şart oluyor. O telefon bunu sağlayacak sana. Millet 6 GB ram işini standarta bağlamak üzere sen bu cihazın 2 GB versiyonuna bakıyorsun. Multitask işlemlerinde sıkıntı çıkaracaktır.

Son sözüm budur ama yine de sen bilirsin. Xiaomi cihazlarını sürekli günceller bıktırır insanı, Lenovo Moto serisi haricinde hiçbir cihazının göz yaşına bakmaz. Fark bu.

Bence bu cihaza bakmazsan pişman olursun. Bak kendin de diyordun üstüne koyamam daha bu kadar diyorsun. Bu telefonun donanım olarak yakını kim? Zenfone 3, Galaxy C7. İkisi de ne kadar hatırlıyor musun? Biri 1349 öteki 1399. Sonuç uygun fiyata ömürlük cihaz.
Peki bu modelin siyahı yokmu? Altın sarısı var beyazı stokta yok

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Peki bu modelin siyahı yokmu? Altın sarısı var beyazı stokta yok
İnanın renk stoğu konusunda bir fikrim yok. Ama Mi5 de olduğu gibi adamlar TR deki stoklara yetişemediklerinden dediğiniz doğru olabilir. Uzun süre Mi5'in de siyahı gelmemişti. Yalnız bu cihazın fazla stokta kalacağını sanmıyorum bu da aklınızda bulunsun yoksa Mi5'in 1100 den 1399 liraya çıkması durumuna benzer bir şey gerçekleşir.

Şimdiden hayırlı olsun diyeyim ben.

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
İnanın renk stoğu konusunda bir fikrim yok. Ama Mi5 de olduğu gibi adamlar TR deki stoklara yetişemediklerinden dediğiniz doğru olabilir. Uzun süre Mi5'in de siyahı gelmemişti. Yalnız bu cihazın fazla stokta kalacağını sanmıyorum bu da aklınızda bulunsun yoksa Mi5'in 1100 den 1399 liraya çıkması durumuna benzer bir şey gerçekleşir.

Şimdiden hayırlı olsun diyeyim ben.
Keşke alabilsem ama fiyat olarak aşıyor

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Keşke alabilsem ama fiyat olarak aşıyor
İyi de K6 Power da 949 lira değil miydi zaten? Diğer bu Prime cihazın da 979 (gg) 999 (hb) lira. Birbirlerine yakın fiyatlandırmaları var iki cihazın da? 30 lira koymaya çekiniyorsanız ona da çare bulamam ki?

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
İyi de K6 Power da 949 lira değil miydi zaten? Diğer bu Prime cihazın da 979 (gg) 999 (hb) lira. Birbirlerine yakın fiyatlandırmaları var iki cihazın da? 30 lira koymaya çekiniyorsanız ona da çare bulamam ki?
Zorlamaya çalışırım bütçeyi ama beyaz rengi hiç biyerde bulamadım ya

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Zorlamaya çalışırım bütçeyi ama beyaz rengi hiç biyerde bulamadım ya
Metal gövdede beyaz gri gibi duruyor pek göze hitap etmiyor bence.

Alın gitsin Gold rengi. Mi5 de de farklı bir tonu vardı çok güzeldi bence renk en son düşüneceğiniz şey olmalı bu durumda. Ayrıca K6 Power'a o kadar para vermeyi göze aldıysanız bu cihazı almamanız içten değil.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Casper via e1 kullanıcısıyım.
Cihazın parmak izi okuyucusu muhteşem çalışıyor.Sanal tuşlar istersen koy istemiyorsun.Fakat cihazın sesi biraz kısık hoperlör acısından kulaklıkta probremi yok.Pil tasarrufu acayip guzel 1 günü rahat çıkartıyorum.Performansı da gayet iyi fakat Mortal Combat'ın açılması abartısız 1 dk falan oluyor fakat oyunda herhangi bir fps düşmesi bile yaşanmıyor(en azından göz kararı).Cihaz çok sağlam metal tasarıma sahip.Görünüşü bu 1500 tl civarı hissettiriyor.Kamerası da hiç fena değil.Arkadaşımda Lenovo Vibe S1 Lite var kamerası 3 x zoom yapıyor hemde kamerası çok kasıyor.Ama e1 de bu sorun yok.Herhangi bir sorun olursa seve seve yanıtlarım.Marka fanı demeyin de.
Via e1 aldım yazmışsın ve devamını okumadım.

Arkadaşın kafasını karıştırmasan mı acaba?

Kendin bir hata yapmışsın o Mediatek'in adı sanı unutulmuş, Sony ve Meizu dışında kimsenin verimli kullanamadığı Mt6735/37 serisinin yüz karalarından birini öneriyorsun.

Bakamadım mesajına çünkü tamamen yanlış yazdıkların.

Casper - Vestel - GM üçlüsüne bulaşmayın yeter. Bir de reeder etti sana dörtlü. Bu kadar kesin bu tabir. İsterseniz bir Google aramasına bakıyor iş. Herkes de yalan söylüyor diye bir şey olamaz. Bu kendini yerli üretim yapıyorum istediğim kadar yolarım tüketiciyi anlayışına sahip üreticilerden uzak durun bu telefonun değeri max 549 - 599 TL'dir. Ama sattığı fiyata gelecek olursak...

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Altın Sarısı Rengi Hoşuma Gitmedi ya
Gülü seven dikenine katlanıyor mecbur :/.

Olmaması ayrı bir olay ama böyle bir cihazın daha yakın gelecekte bu bantta konumlanması imkansıza yakın. Rakipleri aynı donanımı 1349 - 1399 liradan (hatta P2'nin fiyatı tamamen uçuk) değerlendiriyor. Bütçeniz kısıtlı olmasa belki birkaç tan cihaza daha zorlayabilirdiniz ama bu bütçe ile tek karlı cihaz bu ne yazık ki. Bunun haricindeki her cihaz ya S615 - Mt6737 taşıyor ya da bir yerinden fire, kronik hata veriyor. Ya da 3 GB RAM ile böyle verimli bir işlemciyi düzgün bir ikili edebilmekten uzak satıyorlar cihazlarını. Hem pil yönünden üzmeyecek hem de ömürlük cihaz olduğundan önerdik biz de bunu size yine takdir sizin.

Ayrıca aynı sorunu ben de Note5'in silver rengi yok siyah ve gold rengi var durumu ile karşılaşınca yaşadım çoğu yerde baktım taradım bulamadım. Mecbur Gold aldım. Peki şu an pişman mısınız diye sorsanız kesin hayır derim. Hatta şu an o kadar çok şikayetim olduğu halde tek beğendiğim cihazın rengi oldu desem yeridir.

Renge alışırsınız önemli olan cihazın içinde neler var neler yok.

4100 mAh batarya , 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama, verimli S625 işlemci. Bu kadar özellik aynı anda tam belirlediğiniz bütçe ile uyuşuyor. Bundan sonra da rengin sizin canınızı sıkmaması lazım diye düşünüyorum ben.

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
k6 power dan bile vazgeçip k6 ya yönelme gibi durumum var bütçeyi düşürmem lazım şuan çalışmıyorum okul olduğu için ve telefon çok acil

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
@Çok Bilmişin Sorularımı cevaplamsını bekliyorum ya

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
O zaman ikinci önerdiğim telefon olan Redmi Note 2'yi de düşünebilirsiniz.
Onda helio x10 var.

O da kötü arkadaşım en iyi cihaz şu anlık bariz ilk önerdiğin, ilk önerdiğimiz.

Helio X10 vukuatlarına bakmak için Google'a M5 Kapanma sorunu, M5 telefon kendi kendine açılıp kapanıyor diye aratın.

@MarioMan531905 kafan karışmış senin sanırım. Biraz daha sakin düşün derim baktım konuya biri 6S Plus al dese hani o bile karışır 20 tane telefon yazmışlar aşağı yukarı.

Bence şu an yapman gereken şıklara indirip tek tek sorgulaman. Ama cevabı ikimiz de biliyoruz sanırsam bu durumda da.

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Onda helio x10 var.

O da kötü arkadaşım en iyi cihaz şu anlık bariz ilk önerdiğin, ilk önerdiğimiz.

Helio X10 vukuatlarına bakmak için Google'a M5 Kapanma sorunu, M5 telefon kendi kendine açılıp kapanıyor diye aratın.

@MarioMan531905 kafan karışmış senin sanırım. Biraz daha sakin düşün derim baktım konuya biri 6S Plus al dese hani o bile karışır 20 tane telefon yazmışlar aşağı yukarı.

Bence şu an yapman gereken şıklara indirip tek tek sorgulaman. Ama cevabı ikimiz de biliyoruz sanırsam bu durumda da.
Herkes Farklı Birşey Diyor Biri Bi Telefonu Çok Övüyor Biri Telefonun İçinden Geçiyor Birisi Alınmaz Diyor Bİrisi Sonuna Kadar Hakediyor Diyor Karışıyor Tabi :)

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Herkes Farklı Birşey Diyor Biri Bi Telefonu Çok Övüyor Biri Telefonun İçinden Geçiyor Birisi Alınmaz Diyor Bİrisi Sonuna Kadar Hakediyor Diyor Karışıyor Tabi :)
Yine de burada aralarında en mantıklısı Redmi 4 Prime olacaktır. Gold rengine dediğim gibi önyargılı bakmayın. Sonra neden böyle yaptım diyip üzülüyorsunuz. Ben de yaşadım çünkü aynı durumu. Şimdi ise gold ilk tercihim olur desem yeridir.

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Yine de burada aralarında en mantıklısı Redmi 4 Prime olacaktır. Gold rengine dediğim gibi önyargılı bakmayın. Sonra neden böyle yaptım diyip üzülüyorsunuz. Ben de yaşadım çünkü aynı durumu. Şimdi ise gold ilk tercihim olur desem yeridir.
İddadan Para Tutturdum Beyler Şansım Çok İyi :D Huawei P9 Lite İyimi? Ucuza Tanıdığım Birinden Alıcam Kendisi P9 Alıcakmış lite oğluna vericekti bana sat abi dedim

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
İddadan Para Tutturdum Beyler Şansım Çok İyi :D Huawei P9 Lite İyimi? Ucuza Tanıdığım Birinden Alıcam Kendisi P9 Alıcakmış lite oğluna vericekti bana sat abi dedim
Birincisi ne kadardan satacak?

İkincisi 2017 mı 2016 mı?

Üçüncüsü hala donanım olarak yaklaşamıyor Redmi 4 Prime a ne yazık ki. Hani o beklediğiniz bir alayım tam alayım moduna uygun bir cihaz değil ne yazık ki huawei de çok kısıyor.

Dördüncüsü de garantisi dışında pek büyük bir artısı olduğu söylenemez P9 lite cihazının.

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Birincisi ne kadardan satacak?

İkincisi 2017 mı 2016 mı?

Üçüncüsü hala donanım olarak yaklaşamıyor Redmi 4 Prime a ne yazık ki. Hani o beklediğiniz bir alayım tam alayım moduna uygun bir cihaz değil ne yazık ki huawei de çok kısıyor.

Dördüncüsü de garantisi dışında pek büyük bir artısı olduğu söylenemez P9 lite cihazının.

900 Liraya Satıyor Bence Çok Ucuz Huawei Servisi Çok İyi Diye Biliyorum 2017 Değil 2016 Galiba 3 Gb

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
900 Liraya Satıyor Bence Çok Ucuz Huawei Servisi Çok İyi Diye Biliyorum 2017 Değil 2016 Galiba 3 Gb
16 olması sıkıntı yaratır ileride ama siz bilirsiniz yine de tabi.

Forumlarda 4 prime için oldukça iç açıcı konuşuyorlar. P9 lite de şık bir cihaz. İki cihaz için de iyi şeyler söyleyebilirim.

Tek sıkıntı 16 GB olması ve T830MP2 grafik bileşeni olması. Bu kusurlar giderilmiş olsa idi direkt alın diyebileceğim cihazdır P9 lite.

Ama üzer mi derseniz sanmıyorum üzeceğini.

Şöyle diyeyim bundan sonra hata yapmazsınız seçenekler daraldı en azından. P9 lite için tek sıkıntı 16 olması pil çok büyük bir dezavantaj sayılmaz. Karar sizin ya bol depolama ya da az depolama iki marka da iyidir kendi kulvarlarında.

Redmi 4 Prime büyük ihtimal Custom ROM desteği daha geniş olur Snapdragon işlemci yüzünden. Bir de daha verimli kullanıyor batarya gücünü.

Aralarında büyük bir fiyat farkı olsa P9 lite al gitsin derdim ama arada çok fiyat farkı yok ve 0 cihaz alma imkanın varken ben sana ısrarla git P9 lite al diyemem. Ama ikisinin de alınır yönleri vardır bu doğru.

MarioMan531905

Asistan
Reaksiyon puanı
38
16 olması sıkıntı yaratır ileride ama siz bilirsiniz yine de tabi.

Forumlarda 4 prime için oldukça iç açıcı konuşuyorlar. P9 lite de şık bir cihaz. İki cihaz için de iyi şeyler söyleyebilirim.

Tek sıkıntı 16 GB olması ve T830MP2 grafik bileşeni olması. Bu kusurlar giderilmiş olsa idi direkt alın diyebileceğim cihazdır P9 lite.

Ama üzer mi derseniz sanmıyorum üzeceğini.

Şöyle diyeyim bundan sonra hata yapmazsınız seçenekler daraldı en azından. P9 lite için tek sıkıntı 16 olması pil çok büyük bir dezavantaj sayılmaz. Karar sizin ya bol depolama ya da az depolama iki marka da iyidir kendi kulvarlarında.

Redmi 4 Prime büyük ihtimal Custom ROM desteği daha geniş olur Snapdragon işlemci yüzünden. Bir de daha verimli kullanıyor batarya gücünü.
Ben Renk Konusunda Çok Takıntılıyım Ya Hafıza benim için çokda önemli değil 5 Gb zar zor dolduran biriyim Şarj da çok sık kullanmıyorum zaten şuana kadar 3 telefon kullandım Mesela Gm Discovery 2 vardı şarjı sık kullanımda 1.50-2 Saate bitiyordu ama ben günü çıkarıyordum mesela ve 3 sene sıkıntısız gitti diğer gm çok sıkıntılıydı ama oda 3 sene gitti yani telefon benim için yaşamsal bir alet değil olması gerek ama ilgilendiğim alanlar az