Casper hakkında yorumlar

byjackep

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Rakamlarla Casper Yeni Merkez Binası

Yeni Binaya Yapılan Yatırım: 40 milyon dolar

Büyüklük: 34.500 m2

Mevcut Çalışan Sayısı: 322

Konferans Salonu Kapasitesi: 308 kişi

Seminer Salonu Kapasitesi: 40 kişi

Toplantı Salonu: 13 adet

Restoran Kapasitesi: 380 kişi

Üretim Bandı Uzunluğu: Toplam 140 metrelik 2 adet online ve 2 adet offline üretim bandı

Günlük Üretim Kapasitesi: 5 bin bilgisayar

Bant Kapasitesi: 1 bandda 1.250 adet

Teknik Servis Hizmeti Ort. Süresi: 2,4 gün, hedef 48 saat

Ödüller

Microsoft tarafından son 5 yıldır üst üste Türkiye’de “Yılın Yerli PC Üreticisi” seçilen Casper, Intel tarafından da 2005 yılında, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde "Yılın En İyi Pazarlama Ödülü”ne, 2006’da Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki 75 ülkede bulunan şirketler içinden seçilerek "Yılın Firması" ödülüne layık görüldü.

Casper ayrıca 2006 yılında gerçekleştirdiği Intel® CoreTM 2 Duo işlemcili PC satışlarındaki başarısıyla da, Nisan 2007’de Paris’te düzenlenen “Intel Solution Summit”te Intel tarafından ödüle layık görüldü.

Rakamlarla Casper

Kurulduğu 1991 yılından bu yana 600 binden fazla bilgisayar üreten ve 2006 yılında 149.081 adet bilgisayar satışı gerçekleştiren Casper’ın 2006 yılı cirosu 134 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Casper Kalite Politikası

Kurulduğu günden bu yana kaliteyi en önemli önceliği olarak gören Casper, kalite standartlarını her zaman yüksek tutmak için çalışma ve yatırımlarını sürdürüyor. Casper kalite alanında bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda aşağıdaki kalite sertifika ve belgelerini almaya hak kazandı:

ü TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi (TSE)

ü ISO 9001 (WCS - İngiltere)

ü İmalata Yeterlilik Belgesi (TSE)

ü Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi (Sanayi Bakanlığı)

ü TSEK Kalite Uygunluk Belgesi (TSE)

ü CE (Avrupa Birliği Standartları Kalite Belgesi)

ü FCC Belgesi

ü TUV Belgesi

Casper İş Ortakları

Ürün portföyünü her geçen gün genişleterek kullanıcılara daha fazla ürün seçeneği sunmayı amaçlayan Casper, kendi markasıyla pazara sunduğu ürünlerin yanı sıra, bilgisayar ve iletişim dünyasının ünlü markalarıyla da işbirlikleri gerçekleştiriyor. Casper, HTC, AirTies, Logitech ve Labtec markaların distribütörlüğünü yürütüyor.

(A) :* B)

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
ne olursa olsn casper ile işim olmaz ;)

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
dili yanan cok gordum 9 senedir bilişim sekterundeyim casper alınmaz zamanında casper bayisinde calismis olmama ragmen :)

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Falanca ödülü almak bence o kadarda önemli değil. Önemli olan kullanıcılar markadan memnun kalmış mı kalmamış mı ? Memnun muyum ? Değilim. Zaten bir kere müşterisi oldum. Bence Casper, mecbur kalmadıkça tercih edinillmemesi gereken bir marka.

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Casper gerçekten bir aralar sanırım ilk olmasından adı çok duyuluyordu ama gerek satış politikası gerekse kalitesi sanırım çağın hafiften gerisinde kalmış olabilir.
Bu arada yeni bina nerede tam olarak?

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
casper masper sevmem HP en iyisi

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
bence testlerden alınan değerlere bakmak lazım. yakında bu kıyaslamaları da yapacağız ;)

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
casper marka bir pc almaya niyetli iken bana dedilerki casper,acer vs. bi tarafta, sony kendi başınadır?

benim yapacağım şey yeterli olabilcek bir pc sahibi olmak :) ama tamamen duygusal düşünmem gerek :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
casper'ın mesela 22 inçlik bir monitörü var. hem de gayet başarılı ve fiyatı da taa ne zamanlar 500 YTL civarındaydı. Düşünsenize, hem LCD hem 22 inç. Bence eski önyargıları yıkmak lazım ve profesyonel editörlerin ne dediklerine bakmak lazım.

berkiiiiinnnnnn yetiş

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Değerli Dostlar,

Birinci Kural: Test etmeden bilemeyiz.
İkinci Kural: Test etmeden bilemeyiz.
Üçüncü Kural: Herkes en üst seviye performansa ihtiyaç duymaz.
Dörtdüncü Kural: Bizlerin özene bezene yaptığı sistemlere herkesin ihtiyacı yok. Birçok kişinin ihtiyacı için markalı bilgisayarlar fazla fazla yetiyor.

Kural maddelerini bir kenara bırakın tabii, tamamen Fight Club geyiğine döndü. Ama gelin görün ki bir markayı ürününe bakmadan eleştirmek veya sadece en iyisi o değil diye yermek mantıklı değil.

Diğer taraftan, her marka arıza çıkarır her markanın ürünü bozulur; önemli olan servis kalitesi. Bu konuda sorunlarınız varsa kameraya el sallayıp derdinizi anlatın deriz.

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben güvenmem. vestel monitör alanı biliyorum görüntü berbattı. sony samsung lg üzerine tanımam lcd konusunda.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
"REKLAMLAR YARI DOĞRUDAN TAM YALANLAR ÜRETME SANATIDIR" diye bilinmektedir aslında.

Bilgisayarları profesyonel anlamda kullananlar zaten kullanımda yeterli olabilecek özellikte bilgisayarları tercih ederler.
Mesela benim kullanacağım bilgisayarın önce web tasarımı,veri tabanı uygulamalarında,sonra da kişisel uygulamalarda yeterli olması gerekir. çünkü ihtiyaçlar bunlar.
markalar hakkındaki yorumlar için de sadece firmanın kalite güvencesine değil, ürünü kullananların değerlendirmesine de bakmakta fayda var bence.

zaten 3000 EURO olsa elimde X marka bilgisayarı almak yerine bizim okula bir bilgisayar labaratuvarıda ben kurarım :D
celeron bu işlemci,modası geçmiş hocam demez çocuklar :)

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
üç kelimeyle berbat bir marka...

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
byjackep dedi ki:
patrick dedi ki:
ne olursa olsn casper ile işim olmaz ;)

Dilin yanmış gibi konuşuyorsun :D

:) yok, aksine hiç kullanmadım yada casper aldım dadik çıktı vb şeyler duymadım. ama dediğim gibi casper! ı ııhh yok hocam almıyayım. ne kadar kaliteli olursa olsun, işimi görecek aynı özellikte başka markayı tercih ederim. başka marka dediğim ise tercih edebileceğim markalar(ne olursa kabulümdür değil). ağzıyla kuş tutsa casper almam, o denli yani :)

ZeBaNi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Casper için diyebileceğim tek şey LANET OLSUN...
PC bozuldu garantiye gitti 6 hafta sonra geldi.
Allah'tan değiştirmeyi akıl ettiler.
Tekrar bozuldu 4 hafta beklettiler sorun yok diyerekten geri gönderdiler.
Driver arıyorsun bulamıyorsun sitesinde dahil.
Yanında verdikleri sürücü cd'si ise eski bir modele ait...

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
adamlar teknoloji üreticisi değil ki , ben nasıl toplama pc yapıyorsam onlarda topladıkları ürünlerin üzerine casper yapıştırıyor olay bitiyor.Teknik servisleri ise 10 numara hiçbirşeyden anlamayan vasıfsız eleman dolu süper bir marka ülkemizin gururu ...

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Bence gayet iyi, diğer yabancı markalarla hemen kıyaslanacak değil yavaş yavaş

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Tablet PC'lerin konfigürasyonları gerçekten çok başarılı ancak kasalarında problem var. Özellikle de klavyelerinde. Çok sağlam değiller maalesef.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bırak hocam casper kasanın önüne şirketin ismini yapıştırmaktan öteye gidemediler

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şuan Casper Kullanıyorum. Hea tavsiye edermisin diye sorucak olursanız HAYIR :)

Hoparlörleri berbat en ufak müzikte cızırdamaya başlıyor(Techno dinlicekseniz yandınız).

LCD ekrandan şikayetçi değilim sadece :)

Kısaca "Ev kullanıcısıyım oğlum sadece oyun oynucak" diyorsanız idare eder.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
küçükken bi çizgi film vardı izlerdik.hayelet casper.casper diyince sadece o geliyo aklıma...

BURCU YURTSEVEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar aman Casperdan uzak duran berbat bir marka. Utandaman bir de reklam veriyorlar. Servisi berbat ötesi. 2008de bir PC aldım 1750TLye reklamlarına kanıp, PC 3 gün içinde sorun verdi ekran kartından dolayı. Aldığım yere götürdüm bırakın biz yaparız yok öyle bir şey virüs yemiş ondan böyle yapıyor dediler. 1 ay sonra yine çöktü servise gönderdiler sanıyorum yok servise gitmemiş. Müşteri hizmetlerinin bana açıklaması ne olsa beğenirsiniz bayilerimiz kendi bünyelerinde tamir yapabilirler sorun varsa sorunu onlarla halledin bizi ilgilendirmez bu ne biçim şeydir ya? Araba bile üretim hatası olduğunda değiştiriliyor ama Casper hatasını bir türlü kabul etmedi değiştirmedi ve her formata gittiğinde üstünde bir çizikle geldi en son yine gönderdim altında civatalarını bile takmadan gönderdiler. Var mı böyle bir rezillik? Müşteri temsilcisine forum sitelerine yazacağımı da söyledim böyle yasal bir hakkım bulunmuyormuş ama onların insanları dolandırmaya yasal olarak bir hakları var galiba bu da PCnin seri nosu TW7TFCCCB74806D3 bu kadar da olmaz diyen arkadaşlar sorgulayabilir 13 ayında PC tamamen çöktü ve garantisi olmasına rağmen garanti de bir işe yaramadı :cursing: Şimdi LENOVO Y550 kullanıyorum süper bir PC:thumbup1:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Casper, exper özellikle bu iki firmadan uzak durmak gerek.

mühendis01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
paranla rezil ve sinirsel olmak istiyorsan al. bu kadar kötü bir bilgisayar görmedim ben kullanıcı yorumlarını okumadan aldım genelde de milletin ilk bilgisayarı casper teknolojiden soğutuyor insanı.

Cihan MAKAL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adamlar teknoloji üreticisi değil ki , ben nasıl toplama pc yapıyorsam onlarda topladıkları ürünlerin üzerine casper yapıştırıyor olay bitiyor.Teknik servisleri ise 10 numara hiçbirşeyden anlamayan vasıfsız eleman dolu süper bir marka ülkemizin gururu ...
--- Gönderi Güncellendi ---
Ağzından bal akıyor ag
--- Gönderi Güncellendi ---
Aga

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Bende Casper laptop var hem cayır cayır yanıyor hem fanı traktör gibi ses çıkarıyor hem de soğutmuyor. Casper marka sakız bile almam.