Casper core i5 460m nasıldır acep

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sakral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
casperdan memnun olan duymadım.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31

ben gayet memnunum ve aynı zamanda teknik servisinden de bir kere benim hatamdan servislik oldu cihaz onda da güzel muhabbetler kurdum hiçbir sorunu yok benim açımdan bu arada i7 modelini kullanıyorum bende

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
fiyat performans gayet iyi :)

sodoma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kessinlikle tavsiye ederim! ben de i5 işlemcili CNL modelini kullanıyorum.

Aykut arkadaşım duyarsın artık çünkü casper son yıllarda acayip geliştirdi kendini. eskiden ben de önyargılı bakıyodum caspera ama son nirvanalar çok cazip geldi. hatta alırken bile tereddütte kaldım ama kullanınca hepsi geçti casperdan şaşmam artık.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100

Casper gayet iyi bir marka. Memnun olan arkadaşlarım var. Hatta geçen biri masaüstü bilgisayar almıştı acayip sessiz çalışıyor, çok kullanışlı bir kasaya sahip ve performansını da bizzat denedim: beklediğimden iyiydi.

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bir casper kullanıcısı olarak tavsiye etmem. nirvana w7 serisi bir diz üstü bilgisayar kullanıyorum ve bir ekran problemi yüzünden teknik servise gönderdim ve aynı sorunum çözülmeksizin 4 kez gelip gitti. değiştirilmesi için telefon ettim oralı bile olmadılar.fiyat uygun ama teknik servis çok kötü.yeni serileri için birşey diyemem ama bir kez daha casper alır mıyım? maddi yönden sıkışmazsam hayır!!!

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
her gün tamire getiriyolar casperleri ben yapmaktan bıktım onlar getirmekten bıkmadi. ayrıca casper uygun fala ndegil daha uygun fiyata daha iyi markaalr mevcut.. tekrar ve son kez söylüyorum casper KULLANMAM!!!!! bitti

sodoma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kimse sana casper satmaya kalkmıyo arkadaşım sakin :D yalnızca memnun olan duymadım dedin biz de duyurduk memnunlar olarak..

of.duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
casper aldım 1 kere bidaha almam kimseyede al diyemem asus al rahat et

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bende bir casper kullanıcısı olarak tavsiye etmiyorum.. Aldığıma bin pişman oldum. Çok sesli ve acayip ısınma problemi var.. Biz ettik sen etme kendine :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ne Masaüstü Ne Laptop olarak Casper tavsiye etmem..
Tıpkı laptop olarak HP, yazıcı olarak EPSON, antivirüs olarak NORTON tavsiye etmeyeceğim gibi..
3 kere HP tavsiye ettim etrafıma...3ünde de beni rezil etti şu lanet HP...
HP kadar kolay arızalanan ama bir o kadar da kaliteli isim yapmış bir marka görmedim..Hep Bize mi denk geldi dandikleri anlamadım..
Laptop dedin mi ASUS, TOSHIBA ya da SONYden başkası yalan..Tabii paraya kıymak gerekiyor..
Masaüstü içinse..bir sürü opsiyon var..Bence Casper'dan daha iyisini rahatlıkla bulabilirsin, kardeşim..Şimdiden hayırlı olsun..

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ben asusa 1600 tl para verdim i5 430m
arkadaşım caspere para verdi i7
arkadaşımın turbo boostu çalışmıyor :) benimki çalışıyor :)
arkadaşım garantiye gönderdi yapılmadan geri geldi:)
arkadaşımın klavyesinde yazılar silinmeye başladı :)
arakdaşımın 3gb raminden 1 gb hasarlı çıktı yine garantiye gitti :)
arkadaşımın bataryası 1 saat dayanmıyor bnmki 3ü görüyor :)
arkadaşım arkadaşım arkadaşım aaah ah arkadaşım çok söyledim alma diye oda 1350 ye i7 lıyorum sonuçta hepsi aynı değilmi dedi :)
demekki değilmiş diyo şimdi para biriktriyo asus gamer serisinden almak için :))))

maho43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de bir nirvana kullanıcısıyım sen kimswenn lafına bakma casper tr gurur tablosu oldu microsft ödülünü aldı "kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş" hani sen söylenenlere aldırma
alacaksan eğer onu düşünme boşuna o parayı verme şayet ben laptop almadan önce bu karşıma çıksaydı tereddüt bile etmezdim casper storelerde satılıyo al sana tavsiye arkadaş sipariş verdi iki güne kadar gelir

Casper Nirvana CNM.I460-6M35P
Core i5-460M, 6 GB DDR3 Ram, 640 GB HDD, 2 GB DDR3 Nvidia GT320M Optimus Ekran Kartı, 15.6" HD Led Ekran, Windows 7 Premium, Çanta Ve Mouse Hediyeli
Ürün Kodu : CNM.I460-6M35P
Marka : CASPER
Garanti Süresi : 24 Ay
İndirimli Ürün (%3) : 1.428,81 TL
İndirimden Kazancınız : 44,19 TL
Kdv Dahil Fiyatı : 1.428,81 TL
Havale İnd. (%5) : 1.357,37 TL
Kredili Peşin Fiyat : 1.400,23 TL
Kazanacağınız Para Puan : 6,05 TL
Stok Durumu : 2-5 Gün İçerisinde Kargoya Verilir.
Güncelleme Tarihi : 22.12.2010 13:00:00

aby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her gün tamire getiriyolar casperleri ben yapmaktan bıktım onlar getirmekten bıkmadi. ayrıca casper uygun fala ndegil daha uygun fiyata daha iyi markaalr mevcut.. tekrar ve son kez söylüyorum casper KULLANMAM!!!!! bitti
ne var mesela daha uygun daha iyi marka?

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Senin bu zihinyetinle Ferrari tamirciside şöyle söyleniyordur; hergün ferrari getiriyorlar garaja ben tamir etmekten bıktım onlar bu sevdadan bıkmadı. Ben olsam Ferrari kullanmam.
-------------

Gelelim esas konuya; Ben yaklaşık 6 aydır Casper i5 M450 işlemci, 320 GB HD ,4GB Ram ,HD5650 ekran kartlı Nirvana model notebook kullanıyorum. Oldukçada memmunum. Gayet sessiz çalışıyor.Ayrıca switching ekran kartı teknolojisi sayesinde batarya 3,5 saat gidiyor.Üstelik kasası çok sık ve sağlam. ÖYle boyası solmuyor.
Casperdan önce Datron, LG, Exper, Dell, HP marka notebooklar kullandım. Bu markalar içinde en çok memnun kaldıklarım Dell ve Casper oldu. LG nin durduk yere ekranı çatladı.(Oysa ne darbe almıştı nede düşmüştü). Experin kasası çok adiydi. Boyası hemen çıkmıştı. Datron desen bataryası kısa bir sürede öldü. Garibim HP ise çalındığı için kısa bir süre kullanma şansım oldu. Ama HP de fiyat/performans olarak iyi değil.
Başka marka al diyen varsa önce bu fiyata altarnetif sunsun.
Ben bu fiyata kaçırma derim.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ferrari hergün ariza yapmaz zaten o yüzden ferrari olmustur her gün ariza yapsaydi emin ol ferrariyede kullanmam derdim.. ben bilgisayarciyim bana tamire gelen 10 makineden 9'u casper arkadasim kime neyi anlatiyosun.. hadi size iyi günler..

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her 10 makinadan 9'u Casper sa demektir ki Casper peynir ekmek gibi satış yapıyo.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
satar tabi ucuz süper bilgisayar diye 512 mb ramli şu herkeste olan kısa siyah parlak kasalari sattilar ben yapmaktan bıktım onlar getirmekten bıkmadilar. ayrica biseyin iyi olmasi cok satmasımıdır.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Önyargılarımızı gözardı ederek iki yıl önce kardeşime Nirvana serisinden bir dizüstü almıştık. Bir senesini tamamlamadan klavye, ram ve pil sorunları ortaya çıkmaya başladı. Bu sorunlardan kısa bir süre sonra ise anakartında problem çıktı. Cihaz yurtdışına gittiğinden garanti konusunda da yapacak bir şey olmadı. Şu an hala bir köşede duruyor. Biraz daha ucuza alacağım derken daha büyük zararlarla karşılaşmak istemiyorsanız almanızı tavsiye etmiyorum. Asus gibi daha az sorun çıkaran markalara bakabilirsiniz, fiyat olarak da aralarında uçurum yok.

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben o dediğin modelleri bilmem .Çevremde hiç kullananda olmadı.Ama bu son seri notebookları Pegatron denen firmadan tedarik ediyor. Benim Notebook'un altında 2 etiket var biri Pegatron'a diğer'i Casper'a ait.
Yukarıdaki arkadaş git Asus al demişte Asus'un Pegatron,Unihan ve Asus olamk üzere 3 şirkete bölündüğünü biliyor mu? Bunu bilse Casper'ı kötüleyip Asusu hala över mi?.
Pegatron firmasını araştırısanız dünyanın önde gelen şirketlerine OEM parça tedarik ettiğini görürsünüz.
Dolayısıyla Caper'ın diğer modellerini bilmem ama Pegatron üretimi olan modellerini gözünüz kapalı alablirsiniz.

Ayrıca burda CAsper savunucusu olarak görülebilrim ama öyle birşey yok. Ben hiçbir markaya ne sevgi nede kin beslerim. Benim için önemli olan modeldir. Bir çok farklı markanın ürünü olmazdı. Tek markaya ait ürün olurdu.
Çok iyi dediğiniz bir markanın bir modeli süper olurken, bir diğer modeli tam bir baş ağrısı olabilir.

Özetle her markanın iyi ürünüde vardır kötü ürünüde vardır. İlk sayfada linki verilen Casper ürünü iyi bir üründür.
PArası olan gönül rahatlığıyla alıp kullanabilir.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Ben o dediğin modelleri bilmem .Çevremde hiç kullananda olmadı.Ama bu son seri notebookları Pegatron denen firmadan tedarik ediyor. Benim Notebook'un altında 2 etiket var biri Pegatron'a diğer'i Casper'a ait.
Yukarıdaki arkadaş git Asus al demişte Asus'un Pegatron,Unihan ve Asus olamk üzere 3 şirkete bölündüğünü biliyor mu? Bunu bilse Casper'ı kötüleyip Asusu hala över mi?.
Pegatron firmasını araştırısanız dünyanın önde gelen şirketlerine OEM parça tedarik ettiğini görürsünüz.
Dolayısıyla Caper'ın diğer modellerini bilmem ama Pegatron üretimi olan modellerini gözünüz kapalı alablirsiniz.

Ayrıca burda CAsper savunucusu olarak görülebilrim ama öyle birşey yok. Ben hiçbir markaya ne sevgi nede kin beslerim. Benim için önemli olan modeldir. Bir çok farklı markanın ürünü olmazdı. Tek markaya ait ürün olurdu.
Çok iyi dediğiniz bir markanın bir modeli süper olurken, bir diğer modeli tam bir baş ağrısı olabilir.

Özetle her markanın iyi ürünüde vardır kötü ürünüde vardır. İlk sayfada linki verilen Casper ürünü iyi bir üründür.
PArası olan gönül rahatlığıyla alıp kullanabilir.

Yukarıdaki arkadaş diye hitap ettiğiniz kişi ben oluyorum sanırım. Ben sadece yaşadığım tecrübeleri aktardım. Herhangi bir markaya karşı beslediğim bir sempatim yok. Asus, gördüğüm ve bildiğim kadarıyla, Toshiba ile beraber en az sorun çıkaran dizüstü markası. Bunu derken ben Asus değil HP kullanıyorum. Yukarıda da söylediğim gibi, amacım sadece yaşadığım tecrübeleri aktararak bilinçlendirmek.

sodoma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuyu yeniden alevlendirmiş olucam ama konu bişekilde yeniden karşıma çıktı es geçemicem. bi kere seumina arkadaş haklı.bir markaya karşı sevgi yada nefret olmamalı.ürün bazında değerlendirme yapılmalı. hele ki elektronik eşyalardan bahsediyosak işimizin biraz da şansa kaldığını biliyo olmak lazım.ben çok farklı markalar kullandım şu ana kadar fakat son kullandığım nirvana kullandıklarım arasında en iyisi oldu.sadece benm de diil.eş dost kime tavsiye ettiysem yüzümü hiç kara çıkarmadı.bu yüzden de özellikle corei li nirvana serisini rahatlıkla tavsiye ediyorum.

ayrıca gerçekten dünyada pegatron, quanta vs gibi 3-4 bilgisayar üreticisi var. o dediğin asus, sony, hp bilgisayarlar da aynı fabrikadan çıkıyor aslında.kimse bunları bilmeden konuşuyor.

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ses problemi çok veriyor nirvana serisi birde ömrümde bu kadar dandik kasası olan bir laptop görmedim özellikleri iyi laptopları uygun fiyata satıyorlar ama servis,kalite iyi değil şansınıza bozulmazsa uzun süreler kullanırsınız ama bozulursa yandınız .. :d

cepexpres

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gaçan hafta bende casper nirvana aldım. Aldığım model piyasada satılmıyor. Media Markta ozel üretim. 1400 tl ye aldım. Eski bir asus kullanıcısıyım. Asustan gayet memnun olan bir kullanıcı olarak şüpe ile casperi aldım. Şimdi uzun muhabbetlerimiz sonucu aldığımız bu aletten şuan çok memnunum. Şimdi Casperde fiyat tutarsızlığı var, normal şartlarda bu aldığım üründen daha donanımlı aletlerde aynı fiyata. Sebebi fiyatı tutarsız olduğu gibi laptopta tutarsız. Adama i7 yede i5 e de aynı fiyatı istiyor. o zaman i7 den kork i5 al derim:)

benim kullandığım ürünün özelliğide ;

işlemci: i5 460m
ekran kartı: Ati 5650
hdd: 500 gb
Bellek Ram: 6 gb
Siyah Harman Kasalardan. İ7 lerin kasasını hiç begenmedim ve sıcak çalışıyolar

Ati 5650lerde switcble(İntel ekran kartından Ati ekran kartına geçiş özelliği) özelliğini Casper Bize bir tuş yardımı ile sağlıyor. Ama nVdia ekran kartlarında bu geçiş bir problem. Bazen geçişi yapmıyor bile...

Ayrıca ati 5650 le 128bittir. ama nvdia 310m 320m 64 bittir. olay sadece 1gb paylaşımsız olması değildir.

Şuana kadar cod black ops, hot pursit ve medal of honor afg. yuksek değerlerde oynadım işlemci sıcaklığım 45derece ekran kartımda 65 ila 70 derece arasındaydı. Bu değerler oldukça iyi değerler diye biliyorum. Klavye tasarımı da yeni trendten olsaymış çok iyi olurmuş.

Genel manada Matlab , solidworks ve web tasarımı için dreamveaver ve fotoşob kullanan biri olarak gayet memnun kaldım...