Can't create UNIX socket (12)>What:/

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar az önce siteme bağlanmaya çalıştım ''Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL'' hatası veriyor panele girip veritabanına bakıyım dedim ordada şöyle bi hata yazıyor

Error connecting to MySQL: Can't create UNIX socket (12)

hadi bağlanamadığını anladımda bu ne demek:confused1: En son yedeğide 1 buçuk hafta önce aldım şimdi bana veritabanı uçmuş demeyin oturur ağlarım valla:helpsmilie: Hostla ilgilidir inşallahhh...Daha önce böyle bir problemle karşılaşan varsa acil desteğini bekliyorum:(

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
host'tur host :))) db makinesi uçmuştur belki de :D
iyimserim değil mi

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vallaha yanarım db yi alamassam:crying: Böyle hostada başlıycam şimdi zaten ya anca sunucu çöker ya yavaşlar yada böyle veritabanı uçar:bored: Şu yedeği versinler tamam söz başka hosta geçicem..Var mı başka fikri olupta içimi rahatlatabilecek arkadaş:(

Aha hata raporu değişti:D şimdi şu şekil yazıyor Error connecting to MySQL: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (12)

hostdandır dimi düzelir dimi abiler:P :D

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Server da MySQL kapanmis olabilir. Hosting saglayicinla gorusursen sorunu cozersin.

Sunu kontrol etmeni oneririm. Cpanel yada Plesk ne kullaniyorsan kontrol panelinden veritabanini gorup goremedigine bak. Goremiyosan acilmiyorsa, MySQL servisi serverda kapanmistir yeniden baslatilmasi gerekiyor. Eger gorebiliyorsan icine girebiliyorsan veritabaninin o zaman dosyalarinda yada veritabaninda bir hata mevcuttur demektir.

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Directadmin panel kullanıyorum phpMyAdmin e de ulaşılmıyor demekki kesin hostdan:D ohh rahatladım desemmi bilemedm şimdi..

emnimax

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Directadmin panel kullanıyorum phpMyAdmin e de ulaşılmıyor demekki kesin hostdan:D ohh rahatladım desemmi bilemedm şimdi..

phpmyadmine ulasamıyosan arkadasın dedıgı gıbı sunucu bılgısayarında mysql server kapanmıstır.

acılınca alırsın yedegı saglam gene :D

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Açılsa alıcam inşallah da korkuyorum hala bişey olacak diye:D şimdi hata raporu değişiyo 2de bir:D yılan hikayesine döndü iyice host abi ilgilenemedi bi..

Biraz araştırdımda bazı sitelerde config dosyanda soket yolunu kontrol et gerekirse düzelt demişler:huh: Bu nasıl olacak nerden nereyi değiştiricez? Daha doğrusu bu olay beni ilgilendiriyor mu?

emnimax

Asistan
Reaksiyon puanı
1
usta sen hostcunla gorustun mu durumu onlara bı bıldır onlar hallederle sen dokunma hıc bıseye :D

yılanın yuvasına sokma elını sonrası nolur bılemezsın :D