Canon SX50, 50X Optik Zoom Sunuyor

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Geçen forumda bir arkadaş almıştı 2500TL ye XS1 fujifilm.
SLR-Like denilen kategorinin belki en iyisiydi ama buda 50x ve yarı fiyatına hiç düşünmeden alınacak bir model (ona kıyasla)
Sırf ay fotoğrafı çekmek için bile alınır bu alet :D :D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
50x de çamur gibi görüntü verir o kadarcık sensörle :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
50x optik zoom yapabilen bi lensi var demekki üzerinde 12mp ile birleşince zoom mesafesi ne olur acaba.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Özellikleri Like makina için iddialı olsa da 50x zoom tamamen ticari bir söylem. [MENTION=36192]freewill[/MENTION]'in de yazdığı gibi o sensörle o zoom aralığında dişe dokunur bir görüntü elde edemezsiniz. Ay fotoğrafı kasmak için de 50x zoom'a gerek yok. O fiyata giriş makinası bir DSLR alıp daha geniş bir menüde manuel ayarları çok daha kolay oturtur, yarın birgün yeni makina almak yerine lense para yatırırsınız. Biraz atraştırırsanız 18-135 mm lensle giriş seviyesi dslr makineler var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilende yazmış bilmeyende...50x zoom bi işe yaramazmış falan !! tabi 2000 liraya 20 metre ötedesini zoom edemeyen pro makine alanlar 1000 tl ye aydaki kraterleri tek tek sayabileceğin zoom u yapan makine çıkınca böyle çamur atıyor ancak..youtube da zoom testi ve aynı zamanda foto çekimi var tıklayın bakın bi çamur gibimi çekmiş ayna gibimi ?? 1200 mm zoom yapıyo hemde en net çekilde.. bu zoom u yakalayabilicek bir objektif almaya kalksanız 7bin tl üzeri para ödemeniz ve roketatar çantası gibide çanta taşımanız gerekicek..hd film çekebilmenizde cabası...bende ilk başta 1900 tl verip 18-55 kitli bir pro makine aldım ama baktımki modifiyenin sonu yok..sahilde köpeğimle gezerken kullanıcam ama köpeğim 30 metre ileride çok komik şeyler yaparken çektiğim resimde köpeğimin ne yaptığını anlamak bile imkansız..ama bu makine ile köpeğim 2 km ilerde bile olsa tasmasındaki ismi görüntüleyebiliyorum..ve emin olun elde çektiğim resimlerde bile titreme önleyici sayesinde gayet net resimler çekebiliyorum....bence başlangıç seviyesi haricinde çok modifiye sevmeyen ve hepsi bi arada olsun diyenler için mükemmelinde ötesinde bir makine..paralel ithalat getirenler 1000 tl ye satıyor..tr garantiliside 1350 tl ye mevcut..ben 1900 tl verdim pro makine aldım sonrada 600 lira zarar edip 1300 liraya satıp bunu aldım..aklı olan para tuzağı kampanyalara aldanıp 18-55 kitli pro makineye servet ödemesin !!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
SDN okuru na katılıyorum. o kadar zoom için roketatar gibi çanta taşımak gerek ağırlığı da cabası. bir süre sonra eli ağrıyor insanın, tripot gerek. sürekli yanında tripot ve ağır bir çanta taşımak istemeyenler için harika bir makine. tam da aradığım. canon iyi iş çıkarmış.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya hiç kimsede merak edip araştırmamış youtube'dan videolarına :D ürün 50x optik zoomla görüntü kaybı olmadan kullanabiliyorum + 100 zoomda bile görüntü bozulmuyo. 100x üzerine çıkınca bozulmalar oluyo dijital zoom yüzünden.