Canon EOS 7D'nin Detaylı İncelemesi

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Canon'un yeni ürünü EOS 7D'yi test merkezimizde ağırlamakla kalmadık, İstanbul ve Ankara'dan çeşitli fotoğraflar çekerek testi zenginleştirdik. Bu görsel şöleni ve incelemeyi kaçırmayın.

D-SLR dünyasının bu sıralar gündeminde olan yeni bir makine var. Canon'un EOS xD serisine eklediği 7D, piyasaya ilk duyurulduğunda büyük heyecan yaratmıştı. Zamanla, beklentiler artmış, kullanıcılar tarafından 5D Mark II'nin bir üst modeli olarak düşünülmüştü. Makinenin özellikleri açıklandığında ise durumun çok daha farklı olduğu ortaya çıktı. Öncelikle 7D, Full Frame bir makine değildi. Yani, vizördeki görüntüyü birebir göremiyoruz, belli bir çarpan kadar kesilmiş görüyoruz. Bu çarpan, D-SLR makinelerin birçoğunda olan bir teknoloji. EOS 7D'nin çarpanı (ki orijinal ismi crop factor diye geçiyor) 1.6.

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Evet çok güzel bir makine. Acaba bu makinenin Türkiye fiyatı ne?? ben biraz araştırma yaptım ama kesin bir sonuç bulamadım erkayaların sitesinde yok. Spot olarak 1600$ dolar duyduğumu hatırlıyorum yanlış olabilir emin değilim. Sıfır ve garantili fiyatı ne kadar?

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Evet çok güzel bir makine. Acaba bu makinenin Türkiye fiyatı ne?? ben biraz araştırma yaptım ama kesin bir sonuç bulamadım erkayaların sitesinde yok. Spot olarak 1600$ dolar duyduğumu hatırlıyorum yanlış olabilir emin değilim. Sıfır ve garantili fiyatı ne kadar?

Türkiye fiyatı belli değil henüz. ABD'de 1900$ civarına satılıyor.

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hacım desene Türkiye'de 3500 liranın altında zor görürüz :) :)

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
4000-4500 arası bir şey yazacaktım da o zaman alt limiti çok fazla dersin diye korktum biraz düşürdüm 3500 liracığa kadar :cool::rolleyes::biggrin:

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
alt limitin 3500 lira kadar düşük bir fiyat olacağını sanmıyorum :)

üzerine biraz daha para koyar ayagımı yerden keserim :D otobüs derdinden kurtulurum :lol:

---------- saat 13:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:28 eklenmişti ----------

bnde samsung 7.2 mb fotograf makinesi var dügünlerde falan ii iş cıkarıyor :D

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
üzerine biraz daha para koyar ayagımı yerden keserim :D otobüs derdinden kurtulurum :lol:

---------- saat 13:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:28 eklenmişti ----------

bnde samsung 7.2 mb fotograf makinesi var dügünlerde falan ii iş cıkarıyor :D

Sana şunu diyeyim "Fotoğrafçılık teknik terimleri" bu şekilde google da arat karşına çıkan herşeyi oku neden o kadar pahalı olduğunu anlarsın :biggrin: senin makinende diyaframa enstantane hızına falan karışamazsın sensörü küçük saymaya kalksam bir sürü eksik yönü var profösyönel birisi için.

Ben 2 senedir karşıma çıkan herşeyi okudum diyafram, enstantane hızı, sensör tipi ve boyutu, lensler vs vs . Fotoğrafçılık merakım var alıcam bir tane fotoğraf makinesi. Teorik olarak bütün bilgilere sahibim fakat elimde güzel bir makine yok. Bütçem ile Canon 500D almayı düşünüyorum. İnternetten araştırmalarıma göre fotoğraf kalitesini çok sevdim. 1,6 odak çarpanı var 7D gibi.7D yi de beğendim almak isterim ama benim bütçeme en uygunu Canon 500D alıcam ama bakalım ne zaman :biggrin:

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Sana şunu diyeyim "Fotoğrafçılık teknik terimleri" bu şekilde google da arat karşına çıkan herşeyi oku neden o kadar pahalı olduğunu anlarsın :biggrin: senin makinende diyaframa enstantane hızına falan karışamazsın sensörü küçük saymaya kalksam bir sürü eksik yönü var profösyönel birisi için.

Ben 2 senedir karşıma çıkan herşeyi okudum diyafram, enstantane hızı, sensör tipi ve boyutu, lensler vs vs . Fotoğrafçılık merakım var alıcam bir tane fotoğraf makinesi. Teorik olarak bütün bilgilere sahibim fakat elimde güzel bir makine yok. Bütçem ile Canon 500D almayı düşünüyorum. İnternetten araştırmalarıma göre fotoğraf kalitesini çok sevdim. 1,6 odak çarpanı var 7D gibi.7D yi de beğendim almak isterim ama benim bütçeme en uygunu Canon 500D alıcam ama bakalım ne zaman :biggrin:

Canon EOS 500D iyi bir tercih bence. Tavsiye ederim.