evet bu malesef RTX 3080 Hakkı 1080P Değil 4K veya 2k hakkı.Bir bakayım cevaplamaya çalışacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Eğer sorun doğrudan buysa, o halde biraz daha masraf çıktı. Teşekkür ederim.
evet bu malesef RTX 3080 Hakkı 1080P Değil 4K veya 2k hakkı.Bir bakayım cevaplamaya çalışacağım.
Eğer sorun doğrudan buysa, o halde biraz daha masraf çıktı. Teşekkür ederim.
Fark etmez. RTX 3080 4K monitörüdür. Eğer 2K 165 Hz G-Sync uyumlu bir monitör alırsanız, ekran kartını 165 Hz vermesi için zorlar. Çözünürlük artmasına rağmen FPS değerin de kararlılığın da artar. RTX 3060 Ti için bile 2K monitör öneriyoruz.Şu an 144 hz monitör ve yanında da 75 hertz 2. monitör kullanıyorum bu arada.
2133 Mhz'de çalışıyor ama arkadaşım o bioslar yeni bioslar, kendisi duruma göre otomatik ayarlıyor onu dedi. Zaten ben de ayarlamayı bulamadımBios menüsünde ram hız ayarı yani mesela 3000mhz ram alıyorsunuz eğer xmp açmazsanız 2133 mhz de kullanıyorsunuz.
Sistemin ne kadar iyi olduğu fark etmez, kullanım amacına ve sisteme uygun monitör alınmadığı sürece sistem çöp haline gelebilir maalesef. Sonuçta bilgisayar ne kadar güçlü olursa olsun görüntüyü veren kısım monitördür. Monitör için bütçe belirtirseniz öneri yapabiliriz. Yalnız 2K 144-165 Hz seviyeden G-Sync destekli monitörler biraz tuzludur onu da belirteyim.Hepinize teşekkür ederim, monitör önemi konusunda zır cahilmişim meğer.
Bütçe olarak 3-4 bin lira ayırabilirim monitöre. Tavsiyelerine son derece açığım.Sistemin ne kadar iyi olduğu fark etmez, kullanım amacına ve sisteme uygun monitör alınmadığı sürece sistem çöp haline gelebilir maalesef. Sonuçta bilgisayar ne kadar güçlü olursa olsun görüntüyü veren kısım monitördür. Monitör için bütçe belirtirseniz öneri yapabiliriz. Yalnız 2K 144-165 Hz seviyeden G-Sync destekli monitörler biraz tuzludur onu da belirteyim.
XMP profile'a girdiğiniz zaman o kısımdan ayarlayabilirsiniz. Açtığınız an bellekler otomatik olarak artırılmış hıza ulaşacaklar. Otomatik gibi bir durum yok yani. Monitörün PSU'ya etkisi yoktur hocam zaten kendi gücünü kendisi sağlar. Bütçe varsa bu ürünü öneririm.Peki, 4k monitör ile birlikte 750 watt psu'um kaldırır mı acaba çift ekranı. Bunu nasıl ölçebilirim?
Bütçe olarak 3-4 bin lira ayırabilirim monitöre. Tavsiyelerine son derece açığım.
Bu sisteme 1080p ekran olmaz ki. RTX 3080 4K monitörler için çıkarılmış bir kart. Ekran kartı o yüzden kullanmıyor kendini. En az 2K 144 Hz bir monitör şart o ekran kartına.
xmp'nin ne demek olduğunu bilmiyorum veya nasıl açacağımı. Bilgisayarı ben seçtim, parçaları arkadaşım taktı.
XMP profile'a girdiğiniz zaman o kısımdan ayarlayabilirsiniz. Açtığınız an bellekler otomatik olarak artırılmış hıza ulaşacaklar. Otomatik gibi bir durum yok yani. Monitörün PSU'ya etkisi yoktur hocam zaten kendi gücünü kendisi sağlar. Bütçe varsa bu ürünü öneririm.
Teşekkür ederim çok yaşayasınız. 4K almak istersem, bir de onun önerisini alabilirsem içim çok rahatlayacak
Tabi bütçeniz nedir?Teşekkür ederim çok yaşayasınız. 4K almak istersem, bir de onun önerisini alabilirsem içim çok rahatlayacak
4K 144 Hz seviyesinde alabileceğiniz en ucuz monitör budur.Teşekkür ederim çok yaşayasınız. 4K almak istersem, bir de onun önerisini alabilirsem içim çok rahatlayacak
Darboğaz Yapıyor. Monitörden dolayı. Ekran kartın 4K monitör. Şart. 2K 165Hz şart.Herkese tekrardan merhaba, benim sorunum zannediyorum ki sadece monitörden değil. Çünkü ilk çıktığı zaman Cyberpunk yayını yaparken, kayıtta aşırı derecede kare atlamaları vardı. Az önce Ac Valhalla'yı obs üzerinden kaydetmek istedim ve hüsranla sonuçlandı. Resmen kayıt 5 fps falandı, oyun içerisinde arada bir takılmalar yaşadım üstelik. Bu da oyun açıkken %100 GPU kullanımı gösteren görev yöneticisi SS'i. Bir fikri olan var mı ?
Parçalarda da bir sorun olabileceği fikri aşırı derece ürküttüğü için pinpirikli davranıyorum o yüzden tekrar yazdım. Madem bunun da sebebi kesinlikle darboğaz ve monitörden diyorsunuz, pekala öyleyse. Teşekkürler.Darboğaz Yapıyor. Monitörden dolayı. Ekran kartın 4K monitör. Şart. 2K 165Hz şart.
Evet öyle. 4K monitör sorunun çözülür.Parçalarda da bir sorun olabileceği fikri aşırı derece ürküttüğü için pinpirikli davranıyorum o yüzden tekrar yazdım. Madem bunun da sebebi kesinlikle darboğaz ve monitörden diyorsunuz, pekala öyleyse. Teşekkürler.
Hocam çok merak ettim sorununuz çözüldü mü?Parçalarda da bir sorun olabileceği fikri aşırı derece ürküttüğü için pinpirikli davranıyorum o yüzden tekrar yazdım. Madem bunun da sebebi kesinlikle darboğaz ve monitörden diyorsunuz, pekala öyleyse. Teşekkürler.