Can Güveliği Garanti Edilemez

Bu konuyu okuyanlar

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Can Güveliği Garanti Edilemez

Genelkurmay'dan basın mensuplarına uyarı

1.
Son günlerde yazılı ve görsel basın mensuplarının, Irak'ın kuzeyinde ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin sınıra yakın kesimlerinde haber yapma gayreti içerisinde oldukları görülmektedir.

2. Basın mensuplarının, mesleki bir sorumluluk ve heyecan içinde haber peşinde koşmaları saygı ile karşılanmakla beraber; bu durumun bölgede önemli bir güvenlik sorunu yaratmaya başladığı tespit edilmiştir.

3. Haber yapılmaya çalışılan bölgelerin tamamına yakını, Türk Silahlı Kuvvetlerine verilen yetki çerçevesinde operasyon icra edilen/edilecek coğrafya içerisinde kalmaktadır. Bu bölgelere giren hiç kimsenin can güvenliğini garanti etme imkanı bulunmamaktadır.

4.
Bölgedeki askeri faaliyetlerin yoğun olduğu bu günlerde bütün kesimlerin duyarlı davranmaları; basın mensuplarının, kendi güvenliklerini ve birliklerin harekat emniyetini tehlikeye atacak faaliyetlerden kaçınmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kaynak

 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
habercilerimiz gercektende riskli işler yapyolar.. haber yapacz diede riske girmenin bir anlamı yok.. bu acıklamayı mantıklı buluyorum ;)
 

balbunar

Asistan
Katılım
20 Nisan 2006
Mesajlar
194
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Zor iş. Kim vurduya da gidersin mazallah.
 

Son mesajlar

Üst