Haber Çadırda kalma vergisi geliyor

Reaksiyon puanı
61
Çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi yerlerde kalmaya 'konaklama vergisi' getiriliyor.
Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Geceleme işletmeye ait olsun olmasın gibi ünitelerde çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılması konaklama vergisine tabii olacak.
Hürriyet'ten neşe Karamfil'in haberine göre, konaklama vergisi 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Yürümeye de vergi gelsin. Bir de koşmaya da gelsin. Koşma vergisinde daha çok para ödeyelim. Daha hızlı gidiyoruz diye.
İnsanları soymaya devam ediyorlar ve soyulmayı isteyenler savunmaya devam ediyorlar. Çok garip insanımız var bu ülkede.

yenilikci

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
120
Yakında eve gelen yatılı misafire de vergi alırlar?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Beni etiketlemeden önce azcık okusan keşke paylaşımı...

Bırakın şu vergiler birazda zenginlerden alınsın. Gidip ormana tek başına çadır kurandan vergi alan yok. Lüxs tatil köyü otel motel pansiyon gibi TESİSLERDEN ALACAKLAR bu vergiyi...

Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Geceleme işletmeye ait olsun olmasın gibi ünitelerde çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılması konaklama vergisine tabii olacak.

yenilikci

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
120
Beni etiketlemeden önce azcık okusan keşke paylaşımı...

Bırakın şu vergiler birazda zenginlerden alınsın. Gidip ormana tek başına çadır kurandan vergi alan yok. Lüxs tatil köyü otel motel pansiyon gibi TESİSLERDEN ALACAKLAR bu vergiyi...

Seni niye etiketledi ?

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
değil %50 zam %1000 zam yapsalar bizim milletin gene gıkı çıkmaz çıkartanıda susutururlar geldiğimiz konuma bakarmısınız ama iyi oluyor ya zaten bana ülkeden gitmeye kendimi teşvik etmiştim bu haberler daha çok teşvik ediyor beni bi ülkenin bahtı bu kadar kara olmamalı ya ( ve ayrıyeten babam ve 4 ortakları birleşip istanbulda bu apartman otel kuruyorlar bitmek üzere bu haberin gelmeside ayrı trajikomik bi olay)

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Otel kimden alacak ? Müşteriden almayacak mı hocam bilmediğimden soruyorum

Lüxs otele gidip bahçesşne çadır kuracak kadar vizyonu olan varsa ondan alınsın zaten. Çadır kurmanın mantığı bu değil zaten. Veya ultra lüxs değeri 2-3 Trilyon olan karavanı ile otel bahçesine kamp kuran biri bırakta az vergi versin.

yenilikci

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
120
Lüxs otele gidip bahçesşne çadır kuracak kadar vizyonu olan varsa ondan alınsın zaten. Çadır kurmanın mantığı bu değil zaten. Veya ultra lüxs değeri 2-3 Trilyon olan karavanı ile otel bahçesine kamp kuran biri bırakta az vergi versin.
Tamam da niye hakaret ediyorsunuz bana hocam

sdbz

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Başlığa bakınca ÇALDIR'da kalma vergisi diye gördüm, meğersem çadırmış...

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi yerlerde kalmaya 'konaklama vergisi' getiriliyor.
Hürriyet'ten neşe Karamfil'in haberine göre, konaklama vergisi 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.
Hiç şaşırmadım.Soyguncu zihniyetten de bu beklenir zaten.