C855 Toshiba Ekran Gelmiyor

Gitaristanblues

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba, benim şöyle bi problemim var.
elimde toshiba satallite c 855 laptop var.
makine açma tuşuna basılınca ışıkları yanıyor ekrana görüntü gelmiyor.
öncelikle harici monitor taktım olmadı,
ram değiştirdim yine olmadı,
ısıttım yine olmadı.
ekran kartı top lehimleri yenileme işlemi yaptım olmadı,
işlemci kontrollerini yaptım yuva temizliği uyguladım yine olmadı,
aklıma gelmeyen yada ne bileyim basit birşeyimi kaçırıyorum ne ?
şüphelendiğim şey bios entegresi ile alakalı bir problem olması, fakat öteki makinelerden daha farklı bir bios entegresi var herhaldeki bunu kaç gün boyunca baktığım halde bulamadım.
başka bir ihtimal olduğunu düşünen varmı ? sizce neden olabilir. makineyi toplamıyorum açık kalacak gelecek olan fikirlere göre işlemler uygulayacağım.
şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara en azından fikrini bile söyleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İşlemciyide değiştirip denemende fayda var. Yeniden bios yüklemesi söz konusu olabilir. Ve en kötüsü anakartta arıza olabilir. Bu sorunlar genelde tek tek denemeyle çözülür. Anakartı eline alıp işlemciyi takıp açmayı dene sonra rami takıp açmayı dene böyle teker teker parçaları takıp denersen sonuca ulaşabilirsin.

Gitaristanblues

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet hocam dediğiniz işlemi 1 2 gün kadar önce yaptım.
çok saçma ama son ihtimal bir işlem uyguladım anakarta, yağlı kontak ile plastik sıvı karışımı anakart yıkaması yaptım. sonra sıvı halde hızlı sıcak uyguladım yaklaşık 1 dakika içerisinde 450 yi buldu. sıcak haldeyken yağsız kontak ve yumuşak fırça ile sıcak temizlik yaptım zaten bunu yapınca hemen soğudu anakart. sonra tekrardan ısıtıp yumuşak zeminde soğumasını bekliyorum. bakalım ya tam sönecek yada olacak :))

ömerberk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bendede olustu acaba siz bir çözüm bulabilmişmiydiniz