C000021a hatası

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
c000021a {fatal system error}
The initial session process or system process terminated unexpectedly with a status of 0×000000000
tus of 0x000000000 ( 0xc00000001 0x00100524 ).
The system has been shut down.

Arkadaslar Bu Hatayı Alıyorum Nedendir Bilmiyorum . Pc Kitlenmişti Reset Attım ve bu hatayı vermeye başladı .

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Hemen Deniyorum :)

hasbi_muharip

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar merhaba bu sorunun aynisi bende de oldu. Dun Asus marka windows 7 home premium x86 isletim sistemli notebook'um da once Microsoft dan Otomatik update yapti. Ardindan bilgisayari kapayip tekrar actim. Fakat acarken siyah ekranda hata denetlemesi yapti. Denetlemede bircok dizin, dosya falan duzenleme adi altinda sildi. Ardindan pc yi otomatik yeniden baslatti ve bu hata cikti mavi ekranda... Windows 7 logosu geliyo tam logon ekranina yani kullanici adimin oldugu ekrana gececekken hata veriyor. Guvenli modda acilmiyor.. VE isin en ilginc yani CD-DVD R-W surucumu gormuyor... Format da atamiyorum bu yuzden. Orjinal Windows 7 dvd m var fakat format atamiyorum. Dvd yi okumuyor BOOT da edemiyorum.. Hiren's boot cd vardi daha once isimi goruyordu bu tur cokmelerde falan ama onuda okumadigindan boot edemiyor. Yapabildigim tek sey Windows onarma yi acmak. Onarma ekranindan da regedite ulasabiliyorum fakat explorer acamiyorum.

Bugun kesfettigim sey ise Insanin Kanini Donduracak derece(hic abarmiyorum) bi durum... Bugun yine onarmayi actim. Ms-Dos ekranini da acabiliyorum bu arada. Notepad.exe yi acabildim cmd den. Dosya ac dedim. Ordan explorerde gezebildigimi kesfettim. Sonra bilgisayarima bir girdim.. Aman Allahim.. Benim C: yani isletim sistemimin kurulu oldugu surucu E: ye donusmus ve de Windows un her formatta kendi sistemine ayirdigi yaklasik 100 mb lik bi surucu kendisini C: yapmis.............. Arkadaslar bu nasil bir durumdur.. Elim kolum bagli yardimlarinizi bekliyorum.. Dvd surucusu neden calismiyor.. Format atamiyorum..
Garantiye gonderebilme durumum var midir acaba.. Lutfen yardim edin..

---------- Post added at 14:05 ---------- Previous post was at 13:59 ----------

Ayrica buradaki cozumu de okudum ve 1. asamasinda:

1. Windows NT'nin paralel yüklemesini gerçekleştirin.

yazmakta. Yani windowsun uzerine tekrar bi windows kurun demek istiyor. Fakat benim Dvd surucum kayboldugundan bu islemi yapamiyorum dolayisiyla bu cozum benim icin gecersiz..