C# windows form application hesap makinesi yardim :)

KaannAslann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar :biggrin: Ben yeni katıldım. Bir öğretmenimin isteği üzerine ve çok işime yaradı ilk önce teşekkür ederim açılan konulara cevap verdiğiniz için. Bir sorunum var düşündüm yapamadım. Yardımınıza ihtiyacım var. Ben lise 2 de bilgisayar bölümü okuyorum ve şu an C# öğreniyoruz. Console Application da işimiz bitti şimdi Windows Form Application'a başladık. Yapabildiğim yere kadar yaptım şimdi ise yapmam gereken işlemleri yaptırmak ama gerekli kodları bilmiyorum. Size yaptıklarımın resmini atacağım siz de bana yardımcı olursanız sevinirim.

BU GÖRÜNTÜSÜ: http://i.hizliresim.com/e5nYAd.png

BUNLAR İSE İÇİNDEKİ KODLAR: http://i.hizliresim.com/xAX3oq.png
http://i.hizliresim.com/x0pyPL.png
http://i.hizliresim.com/K4V0dq.png

İSTEDİĞİM YARDIM İSE : HESAPLA 'YA bastığımızda üstte yaptığımız işlemi yaptırmak o kadar baktım internetten ama anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. İYİ FORUMLAR.:cool:

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
substring kullanmayı biliyorsan şunu yap;
mesela 99+66 yazdıktan sonra hesaplaya basınca

int sayı1=0,sayı2=0;
for(int i=0; i<textbox1.text.lenght; i++)
{
if(textbox1.text=='+')
{
sayı1=int.parse( textbox1.text.substring(0,i-1) );
sayı2=int.parse( textbox1.text.substring(i+1) );
textbox1.text= (sayı1+sayı2).tostring();
break;
}
}

yani + işaretini bulunca öncesi ile sonrasını alıp toplat. kodlarda hata olabilir burda yazdığım için.

KaannAslann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim emre ama substring kullanmasını bilmiyorum ama en kısa zamanda öğrenicem başka yöntemi yok mu ?

KaannAslann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onu başka biri söylemişti üst sınıflardan ben bilmiyorum.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
O zaman şöyle birşey yap,bir int x değişkeni tanımla,toplama butonunun click olayının sonuna x=0; ekle,çıkarmaya x=1;..... bu şekilde yap.Hesapla butonuna tıklandığında x i kontrol edip ona göre işlem yapsın.textbox olayına da şöyle bir şey yap.Sonsuz bir döngü kur,rakamsal değer dışında bir değer girildiğinde döngüden çıksın bunu ilk sayıya atasın,sonrakileri ikinci sayıya.Aslında ilk sayıyı girip toplaya basınca textbox sıfırlansa veya alt satıra geçse daha modern bir makine olurdu ama böyle illaki arasına artı koymak gerekli demek ki

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim emre ama substring kullanmasını bilmiyorum ama en kısa zamanda öğrenicem başka yöntemi yok mu ?
substring kullanımı kabaca şöyledir;
bir string ifadeden sonra .substring yazarsın parantez açarsın parantez içine iki değer girersin. bu değerin 1.si yazının hangi harfinden başlıyacağındır. 2.si ise kaç harf alacağıdır.yani;
kelime kaanaslan olursa(textbox ta olduğunu farzedersek) textbox1.text.substring(0,3); kodu bize "kaan" ifadesini verir.bir şeye dikkat etmen lazım. yazılarda birinci harf herzaman 0. indistir. yani kaan ı almak için (0,3) yazdık çünkü k yı 0 olarak kabul eder. yani saymaya sıfırdan başlar.

KaannAslann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
substring kullanımı kabaca şöyledir;
bir string ifadeden sonra .substring yazarsın parantez açarsın parantez içine iki değer girersin. bu değerin 1.si yazının hangi harfinden başlıyacağındır. 2.si ise kaç harf alacağıdır.yani;
kelime kaanaslan olursa(textbox ta olduğunu farzedersek) textbox1.text.substring(0,3); kodu bize "kaan" ifadesini verir.bir şeye dikkat etmen lazım. yazılarda birinci harf herzaman 0. indistir. yani kaan ı almak için (0,3) yazdık çünkü k yı 0 olarak kabul eder. yani saymaya sıfırdan başlar.

Teşekkür ederim emretanriverdi .

newpronik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hoş gözüküyor form sitelerinde araçtırma yaparsan c# calculator source code şeklinde