C uygulamalarda dosyadan veri okuma hakkında yardım lütfen

patienitian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar c uygulamada önemli bir program yazmam gerekiyor programın mantığı şu şekilde olacak
program çalıştığında şu şekilde olack ekranda ilk olarak benden nokta numarası isteyecek ve daha sonra noktanın x kordinatını sonrada y kordinatını isteyecek...
nokta numarası "nn" adlı değişkene x kordinatı "xkor" adlı değişkene y kordinatı da "ykor" adlı değişkene atayacak ve bunları bir dosyaya kaydedip saklayacak olacak bir örnek vermek gerekirse;
ben programa 1 numaralı noktanın xkordinatlarını ve ykordinatlarını girdiğim zaman değişken isimleri şöyle olacak
nn=1 xkor1=458.458 ykor2=452.789 yani demek istediğim 1. noktanın x kordinatlarını kullanacağım zaman xkor1 2. noktanın x kordinatını kullanacağım zaman xkor2 yazmasını istiyorum. y ler için de aynısını olmasını istiyorum.

daha sonra hesap yapmam gerektiği zaman mesela ykordinat değerinden xkordinat değerini çıkarmak istediğim zaman kodlamada gerekli kodlar ile dosyaya yazdığımız xkor ve ykorları çekip
ykor-xkor yazmam yeterli olacak lütfen yardım edin
en son anlatma kapasitem bu eğer açıklamam gereken yer olursa lütfen cevap atın veya pm atın olur mu şimdiden teşekkürler

patienitian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pm attım bi kaç sorum olacak bakarsanız sevinirim