C# - SQLite ile uzak bağlantı

UgurOnline

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kod:
SQLiteConnection con = new SQLiteConnection("Data Source=veriTabanim.sqlite");

bu kod ile sqlite bağlantısını sağlayabiliyorum. benim istediğim; bir sunucu üzerinde veritabanım bulunsun ve oradan uzak bağlantı gerçekleşsin. sqlite ile bu mümkünmüdür?

teşekkürler

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
sqlite ı bilmiyorum ama sunucudaki mysql veritabanına bağlanıldığını biliyorum; ancak bu işlem için sunucunun ayarlarından veritabanına dışardan erişime izin vermen gerekiyor. bunu da normalde ip bazlı yapıyorsun ve güvenlik sorunları olabilir...

murat34can

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Champion78, Benim sorum şu mysql ile bende yaptım ama bize gereken Sunucuda herhangi bir program yüklü olmadan direk olarak uzaktan bağlantı için yerel ağ olur veya internet üzeri farketmez ben uzaktan onun veritabanını değiştirmek istiyorum. Yani şöyle bir senaryo yapalım ben ana bilgisayardan uzaktaki 192.168.1.5 ip li olan bilgisayara bağlanıp o database nin yerini göstermem gerekiyor ki değiştirsin veri yolunu çizmiş oluruz bağlantıda ama bugün için senin dediğin gibi bir port gibi bir güvenlik ayarı yapılmalı işte sorular:

Veritabanı bağlantısı için güvenlik ayarı nasıl yapılır ?
Veritabanında baglantı sorgusu nasıl olmalıdır ?
Veya buna benzer yapabilceğim farklı bir veritabanı varmı ?

Not : Ana bilgisayar herhangi bir program yüklenmeden olucak.

Bu "http://www.sqlite.org/serverless.html" sitede verilen bilgiye göre sqlite uzak bağlantı için tasarlanmamış diye algıladım pek iyi ingilizcem yok ama düzeltebilirsiniz yanlışım var ise.
Teşekkürler :)

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Hangi veritabanıyla çalışmak istiyorsunuz, o kısmı tam anlayamadım? Mysql, sqlite, sql server vs.?

murat34can

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Champion78, Sqlite veritabanıyla çalışıcam çünkü onda herhangi bir program kurmak zorunda kalmıyoruz veya herhangi bir program kurmadan uzaktan bağlantı yapabileceğimiz bildiğiniz farklı bir veritabanı varsa oda uygun olur.