Öneri C# mi C++ mı ?

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Sıfırdan dil öğrenmmeye başlicam, ilk önce hangisi öğrenmem konusunda kararsız kaldım. Murat Yücedağın eğitim setleri 50₺ ye düştü onlardan alıcam. Ne önerirsiniz ?

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
C++ > JAVA > C#.
C++ diğerlerine göre hızlı bir dildir. C++ birde aşırı güvenli bir dildir. C# ve JAVA gibi anında kaynak koda ulaşılmaz.

Lakin zor bir dildir. Bence Java öğrenebilirsin.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Ne yapmak istiyorsun, hangil alanda urun gelistirmek veya bir seyler uretmek istiyorsun once bunu belirle.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,319
Hiç programlama bilginin olmadığını varsayarak C++ ağır gelir diye düşünüyorum. Yeni başlayacak birisi için Python daha uygun olur.

Bununla birlikte programlama öğrenmekteki amacın nedir, bu da önemli.

Eğer dersen ki ben bilgisayar programcılığının mutfağını öğreneyim, yazdığım programın her bir zerresinden haberdar olayım dersen C++ bu için biçilmiş kaftandır; lakin ağır bir dildir.

C# ise çok daha modern bir dildir. Öğrenmesi C++ diline göre daha kolaydır; çünkü .Net Framework'ten destek almasından dolayı içinde birçok şey hazır olarak gelir.

Lakin C++ öyle değil maalesef.

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Yani c# mı öneriyorsun
Yok Java öneriyorum. C# ile özgün olunmuyor. Her şeyi Microsoft sermiş önüne. Evet NetBeans'te de toollar var ama C# kadar her şeyi hazır bir dil değil. Java ile kendi algoritmalarını yazarak daha özgün hissediyorsun hiç olmazsa.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
İlk başta unity ile başlamak daha kolay olur dediler, unreal engine zormuş galiba siz ne önerirsiniz

Unity C#, Unreal Engine C++ kullaniyor ama sunu soyleyeyim pek cok buyuk sirket motorunda C++ kullaniyor. Bu iste ilerlemek istiyorsan ozellikle PC tarafinda benim sana tavsiyem C++ ile UE tarafina yonelmen olur. Tabi birde Blender ogrenmen lazim. Gerektiginde modellemeleri de sen yapabilirsin. Zor - kolay diye bir sey yok zaman meselesi var. Kolay olsa herkes yapar.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Unity C#, Unreal Engine C++ kullaniyor ama sunu soyleyeyim pek cok buyuk sirket motorunda C++ kullaniyor. Bu iste ilerlemek istiyorsan ozellikle PC tarafinda benim sana tavsiyem C++ ile UE tarafina yonelmen olur. Tabi birde Blender ogrenmen lazim. Gerektiginde modellemeleri de sen yapabilirsin. Zor - kolay diye bir sey yok zaman meselesi var. Kolay olsa herkes yapar.

Sıfırdan anlatıyormuş bu set, bununla başlamamı önerirmisiniz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıfırdan anlatıyormuş bu set, bununla başlamamı önerirmisiniz ?
@Görkem Say ?

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Ingilizceye ne kadar erken baslarsan o kadar iyi. Hatta bir kursa gitme imkanin varsa daha iyi olacaktir.
Eğitim setini ben alıyım, ingilizcemi geliştirdikten sonramı c++ dilini öğrenmeye başlıyım ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Eğitim setini ben alıyım, ingilizcemi geliştirdikten sonramı c++ dilini öğrenmeye başlıyım ?

Ikisine de basla. Ingilizcen bir anda gelismez oyle bir en azindan 6-7 aya ihtiyacin var internet uzerindeki makale ve yazilari okuyabilmen icin.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Ikisine de basla. Ingilizcen bir anda gelismez oyle bir en azindan 6-7 aya ihtiyacin var internet uzerindeki makale ve yazilari okuyabilmen icin.
Tavsiye ve önerileriniz için teşekkür ederim?

Temelim yoktur, burdan başlasam olur değil mi

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Tavsiye ve önerileriniz için teşekkür ederim?

Temelim yoktur, burdan başlasam olur değil mi

Olur sorun olmaz ama sadece kursa takili kalma Google'da bol bol arastirma yapman lazim gordugun seylerle ilgili.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615

Aldım hocam bunu, en yakın zamanda çalışmaya başlicam

Universiteye yeni baslayacak olsam su an ben de muhtemelen UE ile C++ ogrenmeye calisirdim oyun sektorunde devasa bir is alani var. Ben 1 yil once baska bir alana yoneldim biraz da sartlardan dolayi o yuzden UE yoluna girmem pek mumkun degil artik. Hayirli olsun senin icin umarim iyi yerlere gelirsin. Gunde 1 saat bile olsa sakin aksatma devamlilik her sey bu alanda.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Universiteye yeni baslayacak olsam su an ben de muhtemelen UE ile C++ ogrenmeye calisirdim oyun sektorunde devasa bir is alani var. Ben 1 yil once baska bir alana yoneldim biraz da sartlardan dolayi o yuzden UE yoluna girmem pek mumkun degil artik. Hayirli olsun senin icin umarim iyi yerlere gelirsin. Gunde 1 saat bile olsa sakin aksatma devamlilik her sey bu alanda.
İnşallah hocam, hergün çalışmaya gayret göstericem, hoşuma giden bir iş çünkü.
İngilizcemide geliştirmeye çalışcam.

@Görkem Say
Dili öğrenirken Apu sistem işimi görürmü ?

Son düzenleme: