C# Kategoriye göre öğe ekleme

barann488

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar bir film uygulaması yapmayi dusunuyorum Data Access ile. Veri tabanini olusturduktan sonra filmleri kategorilere göre eklemek istiyorum. Kategorileri olusturabiliyorum (aksiyon, korku) gibi ama filmi eklerken combobox'tan kategori adi secip filmi direkt o kategoriye atmasini istiyorum. Bunun için başta mimaride korku, aksiyon gibi classlar açmama gerek yok değil mi? Nasil yapabilirim?

TRTURKEYTR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,372
Combobox'taki seçili değeri alırsınız.Veritabanına oradaki veriyi eklersiniz.

barann488

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Combobox'taki seçili değeri alırsınız.Veritabanına oradaki veriyi eklersiniz.
Lakin o şekilde kategori tablosuna ekliyor direkt. Bne kategori tablosunun içindeki sub kategori olan korku ya da aksiyona eklenmesini istiyorum. Misal sol tarafta kategori ekleme bölümüm, sağ tarafta film ekleme bölümüm var. Sol taraftan eklediğim "Korku-Gerilim"e ulaşmak isitiyorum. Filmi direkt kategoriye eklemesin.

1574980438905.png

TRTURKEYTR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,372
Lakin o şekilde kategori tablosuna ekliyor direkt. Bne kategori tablosunun içindeki sub kategori olan korku ya da aksiyona eklenmesini istiyorum. Misal sol tarafta kategori ekleme bölümüm, sağ tarafta film ekleme bölümüm var. Sol taraftan eklediğim "Korku-Gerilim"e ulaşmak isitiyorum. Filmi direkt kategoriye eklemesin.

Ekli dosyayı görüntüle 82414
Sol taraftaki verilere ulaşmak için kategorilere id verip kategorileri veritabanından çekebilirsiniz.
Detaylı olarak sonra anlatabilirim.

TRTURKEYTR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,372
Biraz geç oldu ama şimdi siz başta bir tane kategori tablosu oluşturun.Daha sonra kategori id, kategori adı, kategori açıklaması , kategori resmi olarak satır açın.Daha sonra bir tane de filmler olarak tablo açın.Ve içine film adı, film açıklaması, film resmi ve film kategori diye satır açın.Daha sonra bu oradaki combobox'a kategori id ve adını çekersiniz.Daha sonra filmi ekle butonuna bastığınızda combobax'daki verileri tabloda ki film kategori satırına ekleme yaptırın.Daha sonra başka bir form açıp bu forma combobox ,buton ve data table(adından emin değilim) ekleyin.Sonra combobox'a film ekleme bölümündeki gibi kategori id ve kategori adını çekersiniz.Ve butona tıkladığınızda veritabanında arama yaptırıp istediğiniz kategoriyi gösterirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani kısacası data table'a filtreleme yaptırırsınız.

barann488

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Biraz geç oldu ama şimdi siz başta bir tane kategori tablosu oluşturun.Daha sonra kategori id, kategori adı, kategori açıklaması , kategori resmi olarak satır açın.Daha sonra bir tane de filmler olarak tablo açın.Ve içine film adı, film açıklaması, film resmi ve film kategori diye satır açın.Daha sonra bu oradaki combobox'a kategori id ve adını çekersiniz.Daha sonra filmi ekle butonuna bastığınızda combobax'daki verileri tabloda ki film kategori satırına ekleme yaptırın.Daha sonra başka bir form açıp bu forma combobox ,buton ve data table(adından emin değilim) ekleyin.Sonra combobox'a film ekleme bölümündeki gibi kategori id ve kategori adını çekersiniz.Ve butona tıkladığınızda veritabanında arama yaptırıp istediğiniz kategoriyi gösterirsiniz.

Anladîm ben direkt ID'ler ile bağlamaya calisiyordum bir de dediğiniz gibi yapayim tesekkur ederim.

barann488

Asistan
Reaksiyon puanı
16

SqlException: The INSERT statement conflicted with the FOREIGN KEY constraint "FK_dbo.Movie_dbo.Category_CategoryID". The conflict occurred in database "Filmler", table "dbo.Category", column 'ID'.
The statement has been terminated. Bu hatayla karşılaşıyorum. ANlayamadım bir türlü sorun nerde.

barann488

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Çözebildiniz mi ?
Selam alternatif bir yol ile cözebildim onu lakin geriye tek bir şey kaldı. Şimdi kategorilere attigim filmleri bir buton yardımı ile dinamik bir şekilde kullaniciya listelemek istiyorum. misal "Korku-Gerilim-Komedi" diye 3 kategorim var ve her kategori altinda 5 tane film var. Bir buton atip textine Korku yazacagim , adam butona tıkladığında korku filmlerinin isimleriyle beraber önüne gelmesini istiyorum. Ister buton şeklinde ister label şeklinde.

TRTURKEYTR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,372
Selam alternatif bir yol ile cözebildim onu lakin geriye tek bir şey kaldı. Şimdi kategorilere attigim filmleri bir buton yardımı ile dinamik bir şekilde kullaniciya listelemek istiyorum. misal "Korku-Gerilim-Komedi" diye 3 kategorim var ve her kategori altinda 5 tane film var. Bir buton atip textine Korku yazacagim , adam butona tıkladığında korku filmlerinin isimleriyle beraber önüne gelmesini istiyorum. Ister buton şeklinde ister label şeklinde.
Bu arama işinide combobox ile yapsanız daha iyi olur.Ama buton ile de yapabilirsiniz.Combobox önermemin sebebi de kategori ekleme işlemi yaptırıyorsunuz.Buton ile yapacaksanız programdaki kategori ekleme işlemi mantıksız kalıyor.Ayrıca listelemeyi de select sorgusu ile yapıp DataGridWiev’da gösterebilirsiniz.

Birde teknik bilgi değil öneri olarak söyleyeyim.IMDB puanı bilgisi de ekleyebilirsiniz.

Son düzenleme: