C# ile Web Browser Yapımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan N3CAT1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Öncelikle C#'ın zor bir dil olduğu kesinlikle doğru değildir. Herkesin Microsoft Visual Studio'yu kurmasını ve Özenti ile baktığımız bir web browserın ne kadar kolay yapıldığını göstermek istiyorum. Hadi Dersimize Başlayalım.

Project/New Project Deyip başlayalım bakalım.

Öncelikle Tasarımını yapmamız gerekiyor. Bu Yüzden Aşagıdaki gibi,Form'un üzerine;

5 adet button Koymanızı istiyorum
1 adet combobox
1 adet web browser

ve aşağıdaki gibi yerleştirmenizi istiyorum;

kurs.jpg

Tasarım Bölümü Hazırsa şimdi Kodlama Kısmına Geçelim;

Geri Butonun içine Çift Tıklayalım; Ve Kod Kısmına Yazalım:

PHP:
axWebBrowser1.GoBack();

Ve Geri Butonun kod kısmı bitti. Geçelim,İleri Butonunun üzerine çift tıklayalım;

PHP:
axWebBrowser1.GoForward();

Ve şimdi Yenile Butonu;

PHP:
axWebBrowser1.Refresh();

Ve Ana Sayfa Butonu;

PHP:
axWebBrowser1.GoHome();

Ve İşimizi Bitirdiğimiz Yere Geliyoruz.. GİT Butonu;

PHP:
object objt = null;
axWebBrowser1.Navigate(comboBox1.Text, ref objt, ref objt, ref objt, ref objt);

Ve Evet Arkadaşlar Web Broserımız Bitti...

Yaptığımız Basit Web Broswer Programını İndirmek İçin Aşağıda bir link veriyorum

WEB BROWSER DOWNLOAD(.EXE)
Kaynak dosyayı indirmek için tıklayın

Kaynak

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
paylaşım ve bilgi için sağol

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
IE tabanlı mı oluyor? (pek anlamam da :P)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Evet .Net 'de bulunan webbrowser komponenti IE tabanlı.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Benim aslı merak ettiğim şey , HTML ,CSS ,javascript 'i nasıl yorumlayacağı..

Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Malesef html ve css nasıl yorumluyor, algoritması nedir bilmiyorum. Ama bu işlerden az çok anlıyorum diyorsanız Firefox 'un kaynak kodlarını inceleyebilirsiniz.

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Benim aslı merak ettiğim şey , HTML ,CSS ,javascript 'i nasıl yorumlayacağı..

Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

HTML, CSS gibi dilleri yorumlaya bilecek bir browser yapmak yukarıdaki kadar kolay değil malesef onun önceden hazırlanmı motorlar var onları kullana bilirsiz. Mesala WebKit chromium tarafında kullanılmaktadır. Açık kaynaklı bir proje olduğundan sitesinden indirere kodlarını inceleye bilirisiniz.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Paylaşım yapmışsınız gerçekten teşekkürler ama web browser yapımı değil bu. Daha çok Internet Explorer' a tema giydirmek yada textbox ve butonlara internet explorer özelliklerini çağırmak diyelim. Hadi en fazlası IE tabanlı browser diyelim :P :P

Mozilla, Safari, Chrome vb. tarayıcıların yapılış şekilleriyle zerre kadar alakası yok. Yanlış bilgilendirme olmasın yani okuyanlar için :)

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
bekleyin bir tane web browser yapiyimde IE 9 rakip olsun:D:D

paylaşım için saol:)

Reaksiyon puanı
189
Ben bir ara mozilla tabanlı yapıyodum c#'da :) Ama mozilla motorunun bazı gıcıklıklarından dolayı askıya aldım :) Yoksa cillop gibi tablı-mablı bişeydi :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Ben bir ara mozilla tabanlı yapıyodum c#'da :) Ama mozilla motorunun bazı gıcıklıklarından dolayı askıya aldım :) Yoksa cillop gibi tablı-mablı bişeydi :D

Örnek bir ekran görüntüsü eklsene bi. Bi ara C# ve firefox motoru kullanan birini görmüştüm forumda. Kullandığı arayüz falan aklımda ama kendisini hatırlayamadım. O sen misin acaba :D

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
HTML, CSS gibi dilleri yorumlaya bilecek bir browser yapmak yukarıdaki kadar kolay değil malesef onun önceden hazırlanmı motorlar var onları kullana bilirsiz. Mesala WebKit chromium ve firefox tarafında kullanılmaktadır. Açık kaynaklı bir proje olduğundan sitesinden indirere kodlarını inceleye bilirisiniz.

Firefox gecko kullanıyor benim bildiğim...

Reaksiyon puanı
189
Örnek bir ekran görüntüsü eklsene bi. Bi ara C# ve firefox motoru kullanan birini görmüştüm forumda. Kullandığı arayüz falan aklımda ama kendisini hatırlayamadım. O sen misin acaba :D

Şu anda framework kurulu olmadığı için çalışmadı meret :D eski ekran görüntülerini de bulamadım ama siyahlı bişeydi :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Şu anda framework kurulu olmadığı için çalışmadı meret :D eski ekran görüntülerini de bulamadım ama siyahlı bişeydi :D

Ben de öyle hatırlıyorum, siyahlı bişeydi. Çalıştırdığında bi ekran görüntüsü isteriz :D

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@ N3CAT1;

Eğer Firefox 'un kaynak kodlarını verebilirseniz,çok makbule geçer.Daha önce hiç rastlamadım ben.

@muhibbi;

Yok, biliyorum bu kadar basit olarak yazılmayacağını; fakat bende bir web tarayıcı yazmak istiyorum ve dillerin nasıl yorumlandığını merak ediyorum.

:yes:

Reaksiyon puanı
189
Ben de öyle hatırlıyorum, siyahlı bişeydi. Çalıştırdığında bi ekran görüntüsü isteriz :D

Bu aralar yazılımdan biraz uzaklaştığımdan dolayı sistemimde visual studio falan kurulu değil :) Çalıştırdığım zaman bir ekran görüntüsü koyarım :)

Uzun zamandır ilgilenmiyorum belki sorun yaşadığım şeyleri düzeltmişlerdir. Bir ara tekrar kurcalayayım bari :)

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ie tabanlı oluyor,sayfa görüntülenmiyor falan aynı ie ile :)

sino

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Malesef html ve css nasıl yorumluyor, algoritması nedir bilmiyorum. Ama bu işlerden az çok anlıyorum diyorsanız Firefox 'un kaynak kodlarını inceleyebilirsiniz.

Aslında bu kadar yapar iken onu belirtseydin keşke.
Kaynak diye bir buton koyun arkadaşlar yada bir contextMenu ekleyip sağ tıkladığın da Kaynak Göster yazan bir index ekleyin ve webBrowser nesnesinin kendi property'si vardı zaten. Atıyorum webBrowser nesnemiz wbBrow olsun , wbBrow. .... gibi bir şeyi vardı araştıran arkadaşlar görebilir ve onu bir text dosyasına yazdırabilirsiniz. Yada bir msgbox ile. Şuan hatırlayamadığımdan söyleyemiyorum ama araştırın bulursunuz arkadaşlar.