c# ile sürükle bırak nasıl kullanılır

Batuhan ilter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,
C# ile yazdığım bir programda bir dosyayı programın üstüne sürüklediğimiz zaman o dosyanın konumunu almak istiyorum. Nasıl yapabileceğim hakkında bir veriye ulaşamadım. Bana bunun hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Batuhan ilter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şuan programı hazırlama aşamasındayım hazır bir program kullanmıyorum. Üstüne sürükleyerek kullanmak istediğim şey ise bir kısayol dosyası veya bir resim dosyası olacak

Burak Yazıcı

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Merhaba,
C# ile yazdığım bir programda bir dosyayı programın üstüne sürüklediğimiz zaman o dosyanın konumunu almak istiyorum. Nasıl yapabileceğim hakkında bir veriye ulaşamadım. Bana bunun hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.
Eğer visual studio kullanıyorsan uygulamayayı arka planda aç sonra onun üstüne dosyayı aç ve sürükle bırak yap
ben vs code kullanıyorum orada bu iş daha basıt sadece sürükle bırak yapıyorsun hatta istersen html dosyasının doctype dosyasını otomotikmen açıyor

Batuhan ilter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eğer visual studio kullanıyorsan uygulamayayı arka planda aç sonra onun üstüne dosyayı aç ve sürükle bırak yap
ben vs code kullanıyorum orada bu iş daha basıt sadece sürükle bırak yapıyorsun hatta istersen html dosyasının doctype dosyasını otomotikmen açıyor
visual studio üstüne değil kendi yazdığım programın üstüne sürükleyerek kullanmak istiyorum.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Anladığım kadarıyla "Drag and Drop" olayını diyorsunuz, şu makale işinizi görür;