C# Dosya Zaten Kullanımda Hatası (Yardım)

Şu anda konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Ziyaretçi & Botlar: 0)

AliKaracavus

Üyecik
Ekran Alıntısı.PNG


Dostlar Böyle Bir Hata Alıyorum Yardımcı Olurmusunuz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

//Güncel
 
Son düzenleme:

beleşadam

Profesör
Hangi dosya ayrıca öyle bi türkçe hata yok kendin mi kodladın, tövbe tövbe biz Allah değilizkide senin hangi dosyaya eriştiğini vb. bilelim.
 

ozmen_celik

Asistan
Yasaklı
Allah yardımcın olsun dostum hayatta, programlama öğrenmekte senin için çok zor olmalı :)

Adam sana altta yorumda yazmış ne yapmaya çalışıyorsun ne yazdında çalıştırınca bu hatayı aldın sen ise diyorsunki hata bu bana nedenini söyle.

Şu dünyada derdini anlatamama kadar zor birşey daha varsa oda anlayamama.

Ayrıca orda sana anadilinde bir uyarı vermiş "çalıştırmak istediğin dosya zaten kullanımda" yani diyorki ben o kadar akıllıyımki aynı programı iki kere çalıştırmak isteyen olursa ben ona dur diyorum onun düşünemediğini ben düşünüyorum.

Valla ne yazsam bilemedim şimdi :)
 

kmurat

Dekan
Hatayı Windows veriyor. Çalıştırdığın Exe dosyasını kapatmadan tekrar çalıştırıyorsun. Çalışan dosyayı öne kapat ve tekrar dene. Sorun başka bir şeyden kaynaklıysa, tam olarak ne yaptığını anlat. Bir "Hello World!" programı denemiyorsan, kaynak kodlarını da paylaş.
 

AliKaracavus

Üyecik
C#:
using System;

using System.Collections.Generic;

using System.ComponentModel;

using System.Data;

using System.Drawing;

using System.Linq;

using System.Text;

using System.Windows.Forms;

using System.Data.OleDb;



namespace Büro_Hizmetleri

{

    public partial class Form2 : Form

    {

        public Form2()

        {

            InitializeComponent();

        }



        private void Form2_Load(object sender, EventArgs e)

        {

            // TODO: This line of code loads data into the 'database1DataSet13.Tablo2' table. You can move, or remove it, as needed.

            this.tablo2TableAdapter4.Fill(this.database1DataSet13.Tablo2);       



        }



        OleDbConnection conn = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\\Database1.mdb");



        void baglan()

        {

            try

            {

                if (conn.State == ConnectionState.Closed)

                    conn.Open();

            }

            catch (Exception hata)

            {

                MessageBox.Show(hata.Message);

            }

        }

        void listele()

        {

            baglan();

            DataTable dt = new DataTable();

            OleDbDataAdapter ad = new OleDbDataAdapter("SELECT * FROM Tablo2", conn);

            ad.Fill(dt);

            dataGridView1.DataSource = dt;

        }



        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)

        {

            listele();

        }



        private void button2_Click(object sender, EventArgs e)

        {

            baglan();

            OleDbCommand kom = new OleDbCommand("INSERT INTO Tablo2 (Yer,Gunu,Saati) VALUES ('" + textBox1.Text + "' , '" + textBox2.Text + "' , '" + textBox3.Text + "' )", conn);

            kom.ExecuteNonQuery();

            listele();

            conn.Close();

        }



        private void button3_Click(object sender, EventArgs e)

        {

            baglan();

            OleDbCommand kom = new OleDbCommand("DELETE FROM Tablo2 WHERE Yer='" + textBox1.Text + "' AND Gunu ='" + textBox2.Text + "' AND Saati ='" + textBox3.Text + "'", conn);

            kom.ExecuteNonQuery();

            listele();

            conn.Close();

        }

    }

}
PROGRAMDA FARKLI FORMLAR VS. VAR AYNI ŞEKİLDE KAYIT ALMAYA YARAYAN.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah yardımcın olsun dostum hayatta, programlama öğrenmekte senin için çok zor olmalı :)

Adam sana altta yorumda yazmış ne yapmaya çalışıyorsun ne yazdında çalıştırınca bu hatayı aldın sen ise diyorsunki hata bu bana nedenini söyle.

Şu dünyada derdini anlatamama kadar zor birşey daha varsa oda anlayamama.

Ayrıca orda sana anadilinde bir uyarı vermiş "çalıştırmak istediğin dosya zaten kullanımda" yani diyorki ben o kadar akıllıyımki aynı programı iki kere çalıştırmak isteyen olursa ben ona dur diyorum onun düşünemediğini ben düşünüyorum.

Valla ne yazsam bilemedim şimdi :)
Orada Dev Gibi Yazmışım, Bu Hata Hangi Sebeplerden Ötürü Ortaya Çıkar Diye Adam Hataları Söylese Araştırıp Halledeceğim "Şu dünyada derdini anlatamama kadar zor birşey daha varsa oda anlayamama. " Aynen Öyle Söylediklerimi Anlamışsınız Ama Yanlış :)

Neyse Belki Bizde Hata Yapmış Olabiliriz Detaylı Anlatamadığımız İçin Ama Birdahakine Daha Nazik Olmayı Denerseniz Sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Programların türkçe uyarılar vermesi neredeyse imkansız sizin kodunuzda yazıyor o hata yada siz internetten başkasının koduna bakmışsınız
Kral Hata C#'nin Değil Windows'un Hatası Galiba :)
 
Son düzenleme:

kmurat

Dekan
Kodların veri tabanından veri almaya çalışıyor. Bunun için veri tabanından doğru adresten veri almalısın. Sen örnek adresten veri almayı deniyorsun. Bilgisayarında öyle bir veri tabanı dosyası bulunmuyor sanırım.
 

AliKaracavus

Üyecik
Kodların veri tabanından veri almaya çalışıyor. Bunun için veri tabanından doğru adresten veri almalısın. Sen örnek adresten veri almayı deniyorsun. Bilgisayarında öyle bir veri tabanı dosyası bulunmuyor sanırım.
Veritabanı Dosyası Bulunmasa Kayıt Olmaz, Ve Veritabanımdaki Herşeyi Doğru Çekiyorum.
 

beleşadam

Profesör
C#:
using System;

using System.Collections.Generic;

using System.ComponentModel;

using System.Data;

using System.Drawing;

using System.Linq;

using System.Text;

using System.Windows.Forms;

using System.Data.OleDb;



namespace Büro_Hizmetleri

{

    public partial class Form2 : Form

    {

        public Form2()

        {

            InitializeComponent();

        }



        private void Form2_Load(object sender, EventArgs e)

        {

            // TODO: This line of code loads data into the 'database1DataSet13.Tablo2' table. You can move, or remove it, as needed.

            this.tablo2TableAdapter4.Fill(this.database1DataSet13.Tablo2);      



        }



        OleDbConnection conn = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\\Database1.mdb");



        void baglan()

        {

            try

            {

                if (conn.State == ConnectionState.Closed)

                    conn.Open();

            }

            catch (Exception hata)

            {

                MessageBox.Show(hata.Message);

            }

        }

        void listele()

        {

            baglan();

            DataTable dt = new DataTable();

            OleDbDataAdapter ad = new OleDbDataAdapter("SELECT * FROM Tablo2", conn);

            ad.Fill(dt);

            dataGridView1.DataSource = dt;

        }



        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)

        {

            listele();

        }



        private void button2_Click(object sender, EventArgs e)

        {

            baglan();

            OleDbCommand kom = new OleDbCommand("INSERT INTO Tablo2 (Yer,Gunu,Saati) VALUES ('" + textBox1.Text + "' , '" + textBox2.Text + "' , '" + textBox3.Text + "' )", conn);

            kom.ExecuteNonQuery();

            listele();

            conn.Close();

        }



        private void button3_Click(object sender, EventArgs e)

        {

            baglan();

            OleDbCommand kom = new OleDbCommand("DELETE FROM Tablo2 WHERE Yer='" + textBox1.Text + "' AND Gunu ='" + textBox2.Text + "' AND Saati ='" + textBox3.Text + "'", conn);

            kom.ExecuteNonQuery();

            listele();

            conn.Close();

        }

    }

}
PROGRAMDA FARKLI FORMLAR VS. VAR AYNI ŞEKİLDE KAYIT ALMAYA YARAYAN.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Orada Dev Gibi Yazmışım, Bu Hata Hangi Sebeplerden Ötürü Ortaya Çıkar Diye Adam Hataları Söylese Araştırıp Halledeceğim "Şu dünyada derdini anlatamama kadar zor birşey daha varsa oda anlayamama. " Aynen Öyle Söylediklerimi Anlamışsınız Ama Yanlış :)

Neyse Belki Bizde Hata Yapmış Olabiliriz Detaylı Anlatamadığımız İçin Ama Birdahakine Daha Nazik Olmayı Denerseniz Sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Kral Hata C#'nin Değil Windows'un Hatası Galiba :)
Büyük ihtimal, kodda öyle bi hata vermesi söylenmemiş.
 
Üst
stat counter