C:, D: yeni pencerede açılıyor

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

C: olsun D: olsun yeni pencerede açılıyor. Ayarlardan her klasörü yeni pencerede aç seçeneği seçili değil ona dikkat ettim. Bu bir virüs mü?

Teşekkürler...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yani ayarlarla oynamadım diyorsan,birde tarama falan yaptır bakalım,virüs olabilir seni endişelendirmiyimde.sen şüpheleniyorsan format at kurtul derim ben.ama ne olur ne olmaz bakabildiğin aklına gelen ayarları bir daha kontrol et son bir kez kolay gelsin.

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Format atalı 34 dk 24 saniye oldu :)

Virüs taraması yaptım

C:\ymxf2.exe - Win32/PSW.OnLineGames.NMY truva atı

çıktı ve düzelmedi...

Ya bu virüsü nod32 silmiyor sil diye bir seçenek bile yok ayar oldum nasıl silecem bunu? (explorer görmüyor doğrudan)

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Orayla alakası var mı ki? :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Malwarebyte veya combofix kullan...

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
merhaba kardeş aynısı bendede olmuştu.küçük bi program var onu açınca düzeliyor.özelden ulaş atayım programı.şu an laptopdayım dier pc'de var.

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
D: ye format attım ve düzeldi ama C: ve F: aynı devam ediyor. Anladımki virüs :)

Bu virüsleri türetenin ben .......

Sağolun arkadaşlar yardımlar için.

Son olarak şu HİÇ BİR ZIKKIMA YARAMAYAN saf saf duran nod32 dışında şunları bulup envır saftirik gibi bakmayan bulup anasını ağlatan virüs programı var mı? (kaspersky hariç)

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
biosla alakası yok arkadsım sende amvo.exe veya xx..o.exe tarzı bir virüs var. Kullandığın tüm flash bellekleri bilgisayara tak ve COMBOFİX kullan; temizle.

kolay gelsin

edit: bu virüsleri ben kaspersky ve nod32 ile silemedim. combofix veya kill_amvo.vbs ile check edince siliniyor.
Ayrıca güvenemediğiniz flash belleklere çift tıklayarak dalmayın, 'klasorler' e tıklayarak erişmeye çalısın. Bu sayede autorun.inf dosyaları virüsü aktif edemiyor ve sistem virüs kapmıyor =) Ben oyle kullanıyorum

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
34 dk 24 sn de virüs kapmayı nasıl becerdin :D

Harici HDD'yi taktım üstüne flash bellek gerisini düşün :)

**

Combofix kullan diyen arkadaşlar hay sizin ağzınızı öpeyim :)

Önce bilgisayara diktatörlük sistemi getirdi 4-5 dakikalık operasyonla virüsleri yuvalarından çıkarttı ırzlarına geçti ve hepsini sildi.

Hepinize teşekkür ederim. Combofixi yapanlarada teşekkürler tuttum bu programı :D

**

aynı virüs banada bulaşmıştı.. combofix ile kurtuldum.. comboyu dene ;)

format atsan bile virüs kendini D: diskinede kopyaladığı için geri ortaya çıkıyor :D

Aynen öyle yapmış namussuz

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
aynısı bendede oldu malwarebyte la tarattım 9 tane bişey buldu sildim düzeldi ama işin garibi ben bu sorunu çözmeye uğraşmıyodum :D
hatta bunun sorun olduğunu ile bilmiyodum ayarları bozulmuştur diyip geçmişitm

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Karakulenin dediği yazılım işine yaramazsa AVG veya Panda'yı dene! İkisi de işe yarıyor.

xdangerx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum nod32nin son sürümleri temizliyor bu virüsü olmadıysa amvo temizleme diye arattır bişeyler bulursun

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hepinize teşekkür ederim.

Üstte belirttiğim gibi ComboFix hepsini mezara gönderdi...

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
verdiğim yazılımda işe yaramazsa bende hiç bişey bilmiyorum:sleep:

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Antivirüs programını lisanslı kullanıyorsan NOD32 4.0 kur.Siliyor,Yükleme yaptığın CD'lerde virüs var ozaman format atalı 1 dk da olsa virüslü taktığın herşey pc ye geçebilir.Sana tavsiyem herşeyini yedekle ve bütün bölümleri sil ve tekrardan.Format atarken diski böl seçeneğini geçtikten sonrada çabuk olanı değilde ötekini seç ve öyle biçimlendir.Bu şekilde biçimlendirmen diski fiziksel olarak biçimlendirir.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yeni pencerede açılıyor diye hemen format mı atacak yani ??
dostum pc ne virüs bulaşmış çözümü ise:

1) Başlat > Çalıştır'a " regedit " yazıp, Tamam tıkla.

2) HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell anahtarına giderek Varsayılan değeri çift tıklayıp none yaz.

3) Pc'nizi yeniden başlat.

bu da çözüm olmazsa güvenli kipte taratmayı dene.

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tekrar teşekkür ederim. Arşiv olarak saklayacam bu konuyu... :)

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Bu virüs son 6 aydır USB bellekler nedeniyle çok yaygın.Geçen aya kadar bir bilgisayarcıda teknik servis olarak çalışıyordum.Ve neredeyse gelen her pc de bu virüz vardı.Antivirüs programlarıyla ve temizleme scriptleriyle net bi çözüm alamayınca PuppyLinux ile manuel olarak temizlemeye başladım.Hem format atmaya gerek kalmıyor,hem de kesin çözüm.

bu arada temizleme scriptlerinin çözüm olmamasının sebebi şu.virüz aynı zamanda system32 klasörünün içine olhwref.exe diye bir dosya oluşturuyor.sistem dosyası olarak kaydettiği için gizli dosyaları göster deseniz bile görünmüyor.Korunan işletim sistemi dosyalarını göster deyip o dosyayı da silmek gerekiyor.Yoksa belli bir süre sonra yine aynı problem devam ediyor.

DeadlyPower

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Format atalı 34 dk 24 saniye oldu :)

Virüs taraması yaptım

C:\ymxf2.exe - Win32/PSW.OnLineGames.NMY truva atı

çıktı ve düzelmedi...

Ya bu virüsü nod32 silmiyor sil diye bir seçenek bile yok ayar oldum nasıl silecem bunu? (explorer görmüyor doğrudan)

Combofix ile silebilirsin.

DiKKaT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni pencerede açılıyor diye hemen format mı atacak yani ??
dostum pc ne virüs bulaşmış çözümü ise:

1) Başlat > Çalıştır'a " regedit " yazıp, Tamam tıkla.

2) HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell anahtarına giderek Varsayılan değeri çift tıklayıp none yaz.

3) Pc'nizi yeniden başlat.

bu da çözüm olmazsa güvenli kipte taratmayı dene.
Arkadaşım yanlız şöyle bir sorunun var bu düzeltiyor ama yine eski hale getıryor virüs kendini bu arada gizli dosya göster seçeneği ise işaretlemıyor bu virüse sahip olanlar için soyluyorum deep freze de calışıyor ama bozuk olarak yane şifre girme kısmı acılmıyor yanıt vermıyor hatası cıkıyor İşte virüsleri silmen için gerekli program
ComboFix İstersenız link koyarım Kesinlikle bu virüse birebir buyrun yetkili arkadaşlar incelesin bu sorunu olan çok kişi vardır eminim başıma geldi yanlız bende virüs ustune deepfreze yuklu olduğu için format atıp temızledım sizde eğer deepfreze kurulu değilse direk olarak antivirüsle silebilirsiniz bu aarada bilgisiyarınıza taktığınız herşeyi taratın bu virüs sülük gibi yapışıyor herşeye haberınız olsun beyler:hammer:

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
4ever combofix :)