C# Comboboxlardaki Integerları String Olarak Gösterme

Sereno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

C#'da bir program yazıyoruz ve kullanıcıya bazı ComboBoxlar sunuyoruz. ComboBox'ların içinde Stringler var ancak seçim yapıtığında tablomuzda int değerli bir sayı gözüküyor (Örneğin 0,1,2 vs).

Ben de tablomuzda int değil de daha önceden girilmiş ve kullanıcı tarafından seçilmiş Stringlerin gözükmesini istiyorum. Ayrıca il ve ilçe tablolarını SQL'den C# ComboBox'a nasıl aktarırım? Bu konuda açılmış başka bir konu varsa da link paylaşırsanız sevinirim. İyi forumlar!

kolay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Combobox'larda seçim yaptığınızda seçimin combobox'a ait SelectedIndex değerini okutuyorsunuz. Bunun yerine SelectedText değerini okutun. Yanlış anlamadıysam sorununuz çözülür. (Değerlerin) girildiğini varsayıyorum.
İkinci sorunuzu ben VB.Net ile benzer şekilde For-Next döngüsüyle yapmıştım. SQL Server CE kullanmıştım. (Sürümü hatırlamıyorum.)

VeriBindingSource.MoveFirst
Dim i as long
For i=0 to VeriBindingSource.Count-1
degerComboBox.Items.add (VeriBindingSource.current("Ilceler") )'Tabloda Ilceler alanı olduğunu varsayıyorum
VeriBindingSource.MoveNext
Next

Bunu C# koduna dönüştürebilirsiniz. Ne de olsa ikisi de kardeş diller :)

hcici61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Veri tabanında il ve ilçeler adında iki tane tablo olsun. (Ancak ilçe tablosunun, il tablosu ile ilişkili bir alanı mutlaka olsun. il plaka no veya il adı gibi.)

try
{
if (con.State == ConnectionState.Closed) con.Open();
OleDbCommand cmd = new OleDbCommand();
OleDbDataReader oku;
cmd.Connection = con;
cmd.CommandText = "Select il_ad from iller";
oku = cmd.ExecuteReader();
while (oku.Read())
{
comboBox2.Items.Add(oku[0]);
}
}

catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("Hata -->" + ex.Message);
}

Bu try-catch blogunu formun loadına yazdığın zaman bağlanmış olduğun veri tabanının iller tablosundan 81 ilin adını(il alan adı da "il_ad" olarak geçiyor benim vt de) combobox2 ye yüklüyor.

-----------------------------------------------------------------

try
{
if (con.State == ConnectionState.Closed) con.Open();
OleDbCommand cmd = new OleDbCommand();
OleDbDataReader oku;
cmd.Connection = con;
cmd.CommandText = "Select ilce_ad from tbl_ilce where il_ad='" + comboBox2.SelectedItem + "'";
oku = cmd.ExecuteReader();
while (oku.Read())
{

comboBox3.Items.Add(oku[0].ToString());
}

}

catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("Hata -->" + ex.Message);
}

bu try-catch bloğunu da il isimlerini eklediğin combobaxın (burdaki örneğe göre combobox2'nin) SelectedIndex eventine ekliyosun. Bu blok senin seçtiğin il adına göre seçtiğin anda ilçe comboboxına ilçelerin listesini yükleyecek.