iyi geceler arkadaşlar eğer hala uyanık olan birileri varsa bi konuda yardımınıza ihtiyacım var. basit de bir çözümü vardır eminim ama bana görmek nasip değil heralde. istediğim şey c# da bi combobox ım var. Bu combobox ın içeriğini dinamik olarak datagridde dinamik değişen verilerden yola çıkarak doldurmak istiyorum. yani farzedin ki datagridde şehirler sıralanıyor ve hepsi otomatik olarak combobox ın ıtems içerisinde var. Ben combobox'a "b" girdiğimde comboboı n xönceki tüm verileri gitsin , datagriddeki (yanşiv veri tabanndaki, önemli değil burası çünkü kaynak ollrak datagridi kullanıyorum) "b" ile başlayan şehirler combobox ın ıtems ına yüklensin. kullanıcı seçsin. "bu" dediğimde "bu" ile başlayanrrr, vs. Bu şekilde bişey. yani internette her yerde sıkça kullandığımız ve yapılmasında da bu kadar zorlanıcağım aklıma gelmeyen bi konu. benim hatam de şurası, combobox'a elle girilen değerle başlayan tüm kayıtları var olduğu halde ekliyo tekrar comboboxa.haliyle ben hızla bir "bur" yazdıysam bbomocoxa 3 tane bursa ekliyo
Ben de combobox ın textchange olayına en başta
combobox1.items.clear();
yazdım. o zaman sadece oraya yazdığım harf veya harflerle başlayan kayıtlar listelendi ama bu kez de combobox ın genetiğiyle oynamış gibi harfler tersten yazmaya başladı yani ben "bur" yazmak isterken "rub" yazıyo. yardımcı olabilecek biri olursa sevinirim
iyi geceler

combobox1.items.clear();
yazdım. o zaman sadece oraya yazdığım harf veya harflerle başlayan kayıtlar listelendi ama bu kez de combobox ın genetiğiyle oynamış gibi harfler tersten yazmaya başladı yani ben "bur" yazmak isterken "rub" yazıyo. yardımcı olabilecek biri olursa sevinirim
iyi geceler