Büyük .iso dosyalarını nasıl boş dvd ye yazdırabilirim ?

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bildiğiniz gibi normal boş dvd ler 4.7 gb mı ne fakat bazı .iso dosyaları 8 9gb olabiliyor.Bunları nasıl bu dvd lere yazdırıcam ? Teşekkürler şimdiden

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
7-Zip ile yapabilirsin.
Dosyaya sağ tıkla.7-Zip'in üstüne gel ve Add to archive... 'ye tıkla.
Çıkan menüde sol altta Split to volumes, bytes: seçeneğine tıkla ve 4480M - DVD'ye tıkla.Daha sonra ok de ve işlemin tamamlanmasını bekle.
Böylece dosyaların DVD boyutlarında parçalara ayrılacak.Daha sonra DVD'ye yazdıracaksın.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Böyle iş mi olur yaw. Double Layer DVD'e yazdırman gerek onları. 7zip ile yaparsan sadece iki parçaya ayrılmış olur. Başka yerde iki parçayı da kullanarak birleştirebilirsin ama dvd üzerinden kullanamazsın.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Böyle iş mi olur yaw. Double Layer DVD'e yazdırman gerek onları. 7zip ile yaparsan sadece iki parçaya ayrılmış olur. Başka yerde iki parçayı da kullanarak birleştirebilirsin ama dvd üzerinden kullanamazsın.

Arkadaşın amacı zaten taşımak herhalde ki 7zip li çözüme teşekkür etmiş. :)
Dediğin çift katmanda güzel fikir aslında ama filmlerde daha kullanışlı olur. Elinde harici hdd olana ikisi de gereksiz derim bende. :D

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Aynen taşımak için yaptım da şimdi yazdırmam gerekti de gidip başka disk mi alıcam yani bunları yazdırmanın yolu yokmu başka

demircan256

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşalr selam,

Şimdi ben pes 2014 indirdim resimde göreceğiniz gibi inen klasörde 2 dosya var..sorularım şunlar.

1-ben bunu dvd'ye yazmak için DAEMON TOOLS aracı ile mi yazıcam? resimli olarak nasıl yapıcam yardımcı olurmusunuz.

2-resimde görünen 2 dosyayıda mı yazdırıcam aynı dvd'ye

3-sadece iso boyutu 5.19 gb ben bunu 4.7 lik standart boş dvd'ye nasıl yazdırıcam?

4-parça parça yapılacaksa ben bunu nasıl parçalıcam?

yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyayı görüntüle 9640

konu sahibi arkadaştan özür dileirm ayrı konu açmak istemedim...

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Daemon Tools ile sanal Sürücü oluşturacaksın ve Pes 14 ü sanal sürücüye tanıtacaksın. Sonra sanki içinde dvd sürücü varmış gibi oyunda tıklayıp kuracaksın.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Anladığım kadarıyla 5 GB'lık dosyayı bölmek istiyorsanız winrar ile belirlediğiniz boyutlarda partlar oluşturup o şekilde DVD'ye yazdırabilirsiniz.

Kurmak için ise dameon tools'u indirin kurun pc'ye. Sonra programdan iso dosyasını seçin ondan sonra c'nin altında gözükuyor

demircan256

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anladığım kadarıyla 5 GB'lık dosyayı bölmek istiyorsanız winrar ile belirlediğiniz boyutlarda partlar oluşturup o şekilde DVD'ye yazdırabilirsiniz.

Kurmak için ise dameon tools'u indirin kurun pc'ye. Sonra programdan iso dosyasını seçin ondan sonra c'nin altında gözükuyor

Teşekkürler kardeşim.

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Partalar bölüp yapmayı denesen biraz zor olur yalnız.