Büyük Final

Şiir yarışmamızda ilk üç'e girecek şiirleri belirleyin

• Zehir oldu gitti gençlik yılları

Kullanılan: 2 4.1%
  • Kaldırımlar

Kullanılan: 2 4.1%
  • Sual

Kullanılan: 1 2.0%
  • Karanlığım & Aydınlığım

Kullanılan: 12 24.5%
  • Yokluğunun AŞK Kokan Zamanları

Kullanılan: 15 30.6%
  • Bağdatlı çocuk

Kullanılan: 7 14.3%
  • Bit ve Git

Kullanılan: 3 6.1%
  • Gönlün Sev Diyecek, Seveceksin

Kullanılan: 7 14.3%

• Kullanılan toplam oy
    49
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
bit ve git diyorum tüm arkadaşlara başarılar diliyorum

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Bağdatlı çocuk Adlı Şiire verdim oyumu :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bakın bir şiir vardı D grubunda benim favorimdi şimdi onu finalde görememek üzdü beni..Harika bir şiirdi bence :(
bu şiirin sahibi bana özel mesaj atabilir mi?

zaten elenen bir şiir olduğu için buraya yazmakta sakınca görmüyorum

Yalnızlık ve Hayaller

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
finale kalan bu şiirleri görünce ben de katılsaymışım dedim :)

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
SUAL isimli şiirdeki bütünlük ve anlam süper bence, amatör bir üyeye ait olması çok şaşırtıcı.

Adaha şaşırtıcı olan okurlardan sadece 1 tanesinin bu şiiri favori göstermesi :D acaba SDN üyeleri arasından şiir konusunda fikri olanların ve hatta öğrenimini şiir/edebiyat konularında almış olanların oylaması (bir jüri seçilmesi gibi) daha mı mantıklı olurdu ?

(gelecekteki yarışmalara katkı olması açısından)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar, ben bir - iki gün daha nete giremeyebilirim. Eğer oy veremezsem, benim oyumu "Yokluğunun AŞK Kokan Zamanları" vermiş olarak kabul edin :) Şu an ankete oy veremiyorum da :)

SUAL isimli şiirdeki bütünlük ve anlam süper bence, amatör bir üyeye ait olması çok şaşırtıcı.

Adaha şaşırtıcı olan okurlardan sadece 1 tanesinin bu şiiri favori göstermesi :D acaba SDN üyeleri arasından şiir konusunda fikri olanların ve hatta öğrenimini şiir/edebiyat konularında almış olanların oylaması (bir jüri seçilmesi gibi) daha mı mantıklı olurdu ?

(gelecekteki yarışmalara katkı olması açısından)

Kendi adıma konuşacak olursam, ben edebiyat konusunda iyi değilim. Zaten branşım da değil. Şiirleri okuyup, beni en çok etkileyen, kendimden bir şeyler bulabildiğim şiire oy vermeye çalıştım. Burada edebiyatsal, kurgusal kısmına pek dikkat etmedim. Bence şiirler edebiyat kuralları için değil, yansıtacağı duygu için yazılmalı. Bir çok insanın da bu şekilde oy verdiğini düşünüyorum. Şayet bahsi geçen arkadaş mükemmel bir (kural açısından) şiir yazmış olabilir ancak, duygu kazandırması daha önem arz ediyor sanki. Tabi herkesi çok çok tebrik etmek gerekiyor. :) Bu şahsi düşüncem. :)

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
bu anket en az elli barajını aşmalı. imece usulü gayri. :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Yokluğunun aşk kokan zamanları şiiri bir kızın elinden çıkmış gibi.yanılıyor da olabilirim.. güzel şiir ona lafım yok.ama çoğunluğu erkek olan sdn üyelerinin, bir bayannın erkeğe olan duygularını bu kadar benimsemesi ilginç geldi.Ama dedim ya bu benim fikrim belki de bir erkeğin bayana olan hisleridir.Neyse sonuçta şiirin güzelliğini etkilemez yazanın cinsiyeti.

Ayrıca herkesin zevkine saygım var ama bir sıralama yapsam kişisel olarak

Sual-bağdatlı çocuk -ayrıca finale kalamayan yalnızlık ve hayaller şiirleri ilk 3 şiirim olurdu..

benim de şiirim var bu finalde ama bu saydığım şiirlerin yanında sönük kaldı buraya kadar yine iyi geldi:)

Bu mesajı da hem konuyu güncel tutmak hem de iki kelam etmek için yazdım ..Herkese başarılar..

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kararsız kaldım biraz ama Bağdatlı Çocuk'a verdim oyumu :)

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
. bağdatlı çocuk iç acıtan bir dram daha çok. şahsiyet geçişleri dengelenmiş kimi zaman ben kimi zaman o şahsının dilinden yazılmış gibi. aşk şiirleri hakkında yorum yapmıyorum. şiirlerden birisi hüzün_lü'nün sanki. maddeperest bir dünyanın çocukları olarak artık ikinci bir monnarosa çıkaracak kadar aşka müsait bir kalp taşıyabileceğimize pek inancım kalmadı. çünkü şehvet ve şiddet aklımızı başımızdan aldı. iman ve haya'da onlarla beraber gitti.
iyi bir şiir herşeyden önce sağlam bir şuurun eseridir. zamanın, varlığın şuurunu şaşırmış insanlardan sağlam şiirler de çıkmıyor. çünkü Allah ile fısıldaşma seviyesine erişemiyoruz. hep nefsimizden konuşuyoruz.
şuurlanmanın anahtarını ise ölümle karşılaşma ve onunla hesaplaşma olacağını düşünüyorum. ölüm hakkındaki bir şiirin son dizelerini paylaşıyorum bunun için. şiir forumuna güzel gider diye düşünüyorum.

Sen çok korkunçmuşsun
Öyle diyenler var
Fakat seni sevince bu sefer
Bizden de korkar oldular

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
şuan 1. olan şiir hüzün_lünün değil. Hatta bir erkeğin sanırım :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ben isim vermeden ibr bayana ait olduğunu düşündüğümü söylemiştim.ama belli ki yanıldım.olsun konu güncel kalır daha çok oy atılır..hem şuan birinci olan şiirin kalitesini tartışmadım zaten sadece yazanın bayan olabileceğini düşündüm yanılmışım..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
nasıl yani bu şiir senin miydi???

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
yok daha önce kendi şiirinle ilgili şaka gibi bir yorrumun vardı ama düzenlemişsin o yorumu:))))

sen tam bir çılgınsız dostum:))

yüreğine sağlık güzel şiir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...