Bütün Oyunlarda FPS Sorunu

Buzejderi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,

Son zamanlarda aldığım sinir bozucu, saçma sorun.

Eskiden bilgisayarımda böyle bir şey olmuyordu. Bilgisayarımın yavaş olduğunu düşnüyordum gittim kendime yeni Anakart ve İşlemci alıp 64 Bit'e Yükselttim. Fakat eve gelip bilgisayarı açtıktan sonra eskisinden daha kötü olduğunu fark ettim. Bilgisayara da format attırdım şu anda sadece 2-3 oyun var ve Hepsindede aynı sorun acaba bir şey indirmeyi unutmuş olabilirmiyim diye düşündüm ama bilmiyorum.

Şöyle ki;

Örnek olarak : Counter Strike Global Offensive'den Rekabetçi Giriyorum. İlk 20 Dakika Sorunsuz 60-100 FPS arası Değişiyor ( Gayet İyi ) ve Sabit 10 FPS oluyor
2. Örnek olarak: League of Legends. Oyuna Başladığımda 100-120 FPS arası oluyor. Ama tam 1:30'da yani Minyonlar Harete Geçtiğinde Maalesef Sabit 10 FPS Oluyor

Anlamadığım şey Hep FPS'imin 10'un Etrafında Gezmesi. Çözümü bulan arkadaşa LoL'de Gizemli Kutu veya CS'de İtem vermeyi Düşünüyorum

Denediğim Yöntemler:
-Ayarları En Düşüğe / Orta Seviyeye / En Yüksek Seviyeye Almak
-FPS'i Belli Bi Seviyeye Sabitlemek
-Game Booster, Advanced System Care Programlarını Denemek
-Ekran Kartı ve Diğer Her şey Güncel

Bilgisayarımın Özellikleri;

-İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
-İşlemci: İntel Pentium D CPU 3,40, İntel Pentium D CPU 3,40 ( Dual yani 2 tane takılı)
-RAM: 4,0 GB
-Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 440
-Harddisk: 1TB SATA.

YARDIM EDEN ARKAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER :)

Buzejderi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
QRZ9kG.png

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Masaüstünde ki değerleri anlamam ama normal gibi görünüyor, birde oyun içinde ki değerleri atarmısınız fpsnin düştüğü zamanlarda ki

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Öncelikle sorunun kaynağını ilelebet buluruz. İşlemci sıcaklığın normal değil. Sorununuz çok büyük ihtimalle ısınmadan kaynaklı stok fanınız herhalde pek iyi değil. İşlemcinize bakılırsa onboardda yok sanırım anakartınızda. Başka bir ekran kartı ile deneyebilirsiniz. Ek olarak ramlerinizi tek tek takıp deneyin. Powersupplydende yapabilir. Bana anakart işlemci ram harddisk psu bilgilerinizi tam olarak verirseniz sevinirim. Bide AIDA64 Extreme ile sıcaklık değerlerinizi boşta ve yük halinde (fps nin 10a düştüğü zaman) atarsanız daha detaylı yardımcı olurum. Geçmiş olsun

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
hwmonitör saçma sıcaklıkları gösteriyor bilginize .

Buzejderi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle sorunun kaynağını ilelebet buluruz. İşlemci sıcaklığın normal değil. Sorununuz çok büyük ihtimalle ısınmadan kaynaklı stok fanınız herhalde pek iyi değil. İşlemcinize bakılırsa onboardda yok sanırım anakartınızda. Başka bir ekran kartı ile deneyebilirsiniz. Ek olarak ramlerinizi tek tek takıp deneyin. Powersupplydende yapabilir. Bana anakart işlemci ram harddisk psu bilgilerinizi tam olarak verirseniz sevinirim. Bide AIDA64 Extreme ile sıcaklık değerlerinizi boşta ve yük halinde (fps nin 10a düştüğü zaman) atarsanız daha detaylı yardımcı olurum. Geçmiş olsun

İlginiz İçin Teşekkür Ederim Dediklerinizi Hemen Yapıp Burada Paylaşacağım Fakat Şöyle Bir Şey Farkettim;

Görev Yöneticisini Açtığımda İşlemlere Girdiğimde Bir Sürü "svchost.exe" adında İşlemler Açık ve Bir Tanesi Resimdeki Gibi Epey CPU Yiyor. Bunlada Alakası Olabilir mi Bilmiyorum Fakat Görüşlerinizi Almak İstedim

http://i.hizliresim.com/P5kppN.png

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hangi Programı Kullanarak Atmamı İsterseniz Bu Değerleri. Pek Bilgim Yok Bu Konuyla İlgilide :(

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İlginiz İçin Teşekkür Ederim Dediklerinizi Hemen Yapıp Burada Paylaşacağım Fakat Şöyle Bir Şey Farkettim;

Görev Yöneticisini Açtığımda İşlemlere Girdiğimde Bir Sürü "svchost.exe" adında İşlemler Açık ve Bir Tanesi Resimdeki Gibi Epey CPU Yiyor. Bunlada Alakası Olabilir mi Bilmiyorum Fakat Görüşlerinizi Almak İstedim

http://i.hizliresim.com/P5kppN.png

Hangi Programı Kullanarak Atmamı İsterseniz Bu Değerleri. Pek Bilgim Yok Bu Konuyla İlgilide :(

Svchostun öyle olmasının 2 sebebi var crackli oyunlar ve ram arızası. Combofix ile taratmanda da fayda var sanırım sorunun kaynağı bu

Buzejderi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet, Forumumuzda Alakalı Konuyu Okudum.

Combofix'i Biraz Önce "Güvenli Modda" Denedim Bir şey bulmadı. Normal modda da aynı.
Formattan Geldiği İçin 3 Oyunumun Hepside "Steam" Üzerinden Orjinal.
Lâkin Ram arızası olabilir onu bulmamın Yolunu Bilmiyorum :(

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Evet, Forumumuzda Alakalı Konuyu Okudum.

Combofix'i Biraz Önce "Güvenli Modda" Denedim Bir şey bulmadı. Normal modda da aynı.
Formattan Geldiği İçin 3 Oyunumun Hepside "Steam" Üzerinden Orjinal.
Lâkin Ram arızası olabilir onu bulmamın Yolunu Bilmiyorum :(

Ramlerini tek tek deneyeceksin

Buzejderi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam akşama doğru denemeyi düşünüyorum.

Daha demin 1 tane maç attım başta 40-60 arası fps di sonradan 10 fps oldu olduğunda sıcaklık aynen şöyle

http://i.hizliresim.com/lkjkqQ.png

Şimdide Bilgisayarı Kapatıcam Biraz Soğutucam Sonra Size Açtığımdaki Halini Ayacağım

Ramlerini tek tek deneyeceksin
Ramleri Tek Tek Denerken Bozuk olduğunu Nasıl Anlayacağım Peki

Not: Kusura Bakmayın Baya Rahatsız Ettim Sizi Bu İşlerden Pek Anlamıyorum Bir Sorun Çıkmasın Diye Bol Bol soruyorum :(

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tamam akşama doğru denemeyi düşünüyorum.

Daha demin 1 tane maç attım başta 40-60 arası fps di sonradan 10 fps oldu olduğunda sıcaklık aynen şöyle

http://i.hizliresim.com/lkjkqQ.png

Şimdide Bilgisayarı Kapatıcam Biraz Soğutucam Sonra Size Açtığımdaki Halini Ayacağım

Ramleri Tek Tek Denerken Bozuk olduğunu Nasıl Anlayacağım Peki

Not: Kusura Bakmayın Baya Rahatsız Ettim Sizi Bu İşlerden Pek Anlamıyorum Bir Sorun Çıkmasın Diye Bol Bol soruyorum :(

Ramin tekini takacaksın oyuna gireceksin eğer fps yine 10 da sabitlenirse çıkarıp diğer rami takacaksın. Farklı slotlarda da denemende fayda var. Bu arada svchostun ram kullanımınada bir göz at o kadar olmaması gerekiyor

yamacerturk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win 7 ultimate oyun oynanacak bir bilgisayar için en kötü seçim. Arkadaş tavsiyesi makinayı saha az yoracak bir işletim sistemini tercih et. Biiiiiir Sürü boşu boşuna çalışan network ve güvenlik servislerini sırtında taşımak istiyorsan sen bilirsin. Rem leriniz falanda yeterince kurcalamışsın bence rahat bırak onları:) son olarak ta eğer işlerim sistemin değiştiremiyorsan internetten araştır ve gereksiz tüm aservisleri kapat.

Buzejderi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese Teşekkürler Dün Akşam Biraz Kurcaladım Ram'i Falan Şu anda Gayet İyi Durumda Kasa'nın Kapağını Açık Tuttum Isı Baya Fazlaydı Şu anda Gayet İyi. Sorunum Isıdanmış Şu Anda Hiç FPS'im Düşmemekte Fakat Zaman Ne Gösterir Bilmiyorum

Tekrar Teşekkürler.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Herkese Teşekkürler Dün Akşam Biraz Kurcaladım Ram'i Falan Şu anda Gayet İyi Durumda Kasa'nın Kapağını Açık Tuttum Isı Baya Fazlaydı Şu anda Gayet İyi. Sorunum Isıdanmış Şu Anda Hiç FPS'im Düşmemekte Fakat Zaman Ne Gösterir Bilmiyorum

Tekrar Teşekkürler.

Sıcaklık ihmale gelmez bir an önce önlemlerini almalısın. İşlemcinin ve ekran kartının eski termal macununu nemli bezle sil termal macunu yenile. Stok fanını ve diğer bileşenlerini kompresörle temizle. Hatta 10 TL ye yağlı kontak spreyi alabilirsin yanında bulunsun her zaman lazım olabiliyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra farkı görmek için AIDA64 Extreme yazılının algılayıcı özelliğini kullanabilirsin.

Baticaly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bendede aynı sorun vardı. Bilgisayarım yeni i7 6700hq 8 core 16 gb ddr3 ve gtx950m var :D
Bendeki sorunu ben cpu-z den buldum disk kullanımım %95 lere çıkıyor. Açılışta sorun yok sonradan Windows Search açılıyor ve disk kullanımı %95 oluyor. İnternetten baktım ve düzelttim şu an cayır cayır fps alıyorum. Benimki ısıdan kaynaklanmıyordu forumdaki diğer arkadaşlarda da ısıdan kaynaklanmıyorsa yardımcı olmak istedim iyi günler :D

Baticaly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bendede aynı sorun vardı. Bilgisayarım yeni i7 6700hq 8 core 16 gb ddr3 ve gtx950m var :D
Bendeki sorunu ben cpu-z den buldum disk kullanımım %95 lere çıkıyor. Açılışta sorun yok sonradan Windows Search açılıyor ve disk kullanımı %95 oluyor. İnternetten baktım ve düzelttim şu an cayır cayır fps alıyorum. Benimki ısıdan kaynaklanmıyordu forumdaki diğer arkadaşlarda da ısıdan kaynaklanmıyorsa yardımcı olmak istedim iyi günler :D
Benim bi sorum olucaktı ben bunu yaptım sonraki gün aynı şekilde hata devam etti ısıdan kaynaklanmadığına eminim başka neden dolayı olabilir ?