Öneri [Bütçe 15.000 TL] Ultrabook Öneri ✓

Bu konuyu okuyanlar

Teography

Öğrenci
Katılım
30 Eylül 2020
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
29
Merhaba değerli dostlar, sizlerden başlıkta da belirttiğim gibi 15k bütçeyi geçmeyecek bir dizüstü bilgisayar için yardım talep ediyorum. Öncelikle kriterlerim, kesinlikle işlemcisi güçlü olmalı, 16 GB ram ve 512 ssdye sahip olması ve ergonomik olup kaliteli bir kasa ve ekran çerçeve oranına sahip olmalıdır.
Bilgisayarı genellikle ps,ai,premiere,ofis uygulamalarının dışında net surfing ve dizi & film için kullanacağım ancak bazende oyun için kullanabilirim. Bu oyunlar genelde casual diye tabir ettiğimiz basit oyunlar fakat yine de örnek vermek gerekirse oynayacağım en yüksek grafikli oyun the witcher 3 oyunu orta ayarlarda 50 FPS aldırması ve aşırı ısınma problemi sergilememesi benim için tercih sebebidir.

Ek not olarak kesinlikle gaming bir laptop istemiyorum pil performansına da benim için az da olsa önemli çünkü 1-2 saat pil ömrünün yeterli olduğunu düşünmüyorum.

Benim bulabildiklerim ;

Huawei Matebook X Pro 2021

Macbook Pro M1


Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürü borç bilir, sağlıklı günler dilerim.
 
Son düzenleme:

lamer

Asistan
Katılım
3 Nisan 2021
Mesajlar
228
Reaksiyon puanı
150
Puanları
43
Genel olarak bu tür notebooklarda oyun performansının iyi olacağını söyleyemem, oynasan bile ısınma sorunu yapar. M1 işlemcili Macbook lar çok iyi öneririm. Kendi macbook cihazımda denemek için (crossover) witcher 3 oynamıştım ve orta ayarlarda ~40 fps vermişti ama ısınma yüksekti. Fakat adobe vb programlar için M1 işlemciler gerçekten çok güçlü.
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
Bu tür ultrabooklarda Witcher 3 gibi bir oyunu ısınmadan oynayamazsın. Hatta oynayabilmen için harici ekran kartı gerekir. Dahili ekran kartıyla hiçbir ultrabook modelinde Wither 3'ü orta ayarlarda oynayamazsın. Bu fiyat bandında ultrabook alacaksan oyun işini kafadan atman lazım. En fazla Valorant, LoL tarzı oyunlar olur. Zaten oyun yoksa MacBook harici bir ultrabook'u tartışmak hata olur.
 
Üst