Burun kemiği eğriliği ameliyatı

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merhaba..
Kisa bir sure sonra kemik egriligi ameliyati olacagim. Artik burundan nefes alamiyorum o derece oldum..
Kisa bir sure once bu ameliyati olan var mi? Ameliyat hakkinda (oncesi, sonrasi) bilgi verebilecek olan var mi?

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Bu ameliyatı olup da memnun kalan hiç duymadım. Eski sıkıntılar tekrar ediyormuş.

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Donanim Haber'de olanlarin hepsi memnun fakat tampon acitiyormus. O da tampon onceden pamuktanmis o yuzden acitiyormus.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
moralini bozmak gibi olmasın ama çok ağrılı bir dönemin geçirileceği tedavi şekli. Özellikle tamponun çıkarılışı sırasında çekilen acı felaket düzeydeymiş :(

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
amerikan tampon kullanıyor artık çoğu hastane. silikon karışımı olduğu için hiç acıtmadan çıkıyormuş. amerikan tampon değilse otur ağla. :S

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tampon artik degismis yeni olanlar acimiyor diyor.. Elbette aci olacak da fazla olmaz umarim :) Ygs - Lys giricem. Denemelerde bile habire burnumu cekiyorum. Dikkatim dagiliyor :)

amerikan tampon kullanıyor artık çoğu hastane. silikon karışımı olduğu için hiç acıtmadan çıkıyormuş. amerikan tampon değilse otur ağla. :S

hep Amerika'nin oyunu heep..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
sen geç dalganı. matkapla delsinler burnunu da gör. :P

Reaksiyon puanı
31
Genel anestezi yöntemi ile yapılıyor Ameliyattan sonra buruna silikonlar ve tamponlar konuyor
Seni korkutmak istemem ama burun eğriliğin ileri düzeydeyse 1 ay gibi bir ağrı çekeceksin en sancılı dönem tampanlar çıkırılırken oluyor silikonları çıkartırken ağrı hissetmiyorsun tecrübeyle sabittir :)
Burun üstünde ince alçı tabakası olacağından burnunda biraz ağırlık hissedeceksin onun haricinde birde en son dikişleri aldırırken hafif ağrılarda olabilir :)

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Dikis ney l**n? (Ahmet Kural)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Aynı ameliyattan bana da lazım ama ne zaman olur Allah bilir.

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Burnumu sadece Iliadin adli ilac aciyor. Baska ilac etki etmiyor. Onlarca ilac denedim.. Burundan nefes almak gibisi var mi yaa.. Ne olursa olsun olacagim ameliyat..

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Geçen hastaneye gittim. Burundan ameliyat olmuş çocuk muayene mi ne gelmiş. Tampon çıkacağını duyunca doktorun odasından kaçtı :D

Bende de var. Ama araştırdım bayağa ve onunla yaşamayı öğrendim. Burunda ki et değil tampon öldürür :D

Reaksiyon puanı
31
Geçen hastaneye gittim. Burundan ameliyat olmuş çocuk muayene mi ne gelmiş. Tampon çıkacağını duyunca doktorun odasından kaçtı :D

Bende de var. Ama araştırdım bayağa ve onunla yaşamayı öğrendim. Burunda ki et değil tampon öldürür :D
En fazla 5 saniye sürüyor onada dayanırsın herhalde :)

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Yok bea. Ameliyat sonrası burun ucunda düşme olabiliyormuş, gece yüzüstü yatamama,ağrı, sızı. Çok uzun ve meşakketli bi dönem ameliyat sonrası da. Allah olacakların yardımcısı olsun. Ben askerde olmayı düşünüyorum :P

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
5 yıl önce öksürük nedeniyle doktora gittim. Burun kemiğin eğri, ameliyat olmadıkça her sene hastalanırsın dedi doktor. Peki dedim, ameliyat oldum. İlk ameliyattan sonra sürekli burnum tıkalı dolaştım ve burundan doğru düzgün nefes alamadım. Başka doktora gittim, ameliyatın gayet güzel olmuş ama burnunda et var bu yüzden nefes alamıyorsun dedi. Peki dedim, eti de alalım. 2. ameliyattan sonra burnum deformasyona uğradı ve dış görünüşü beni rahatsız etmeye başladı.

Sonra araştırdım, araştırdım bulunduğum ilin en iyi KBB doktorunu buldum. Estetik yapmak istiyorum, burnumun şeklinden memnun değilim dedim. Yeterli kıkırdak yok, kulağından kıkırdak almamız gerekebilir dedi. Alın anasını satayım, ne yapıyorsanız yapın dedim. Son ameliyattan sonra Allah'a şükürler olsun tüm dertlerimden kurtuldum. %80- 90 oranında burun deliklerimden nefes alabiliyorum, akıntı sorunum pek olmuyor. Şeklinden de gayet memnunum.

Tavsiyem bu şekilde yaşamına devam edebiliyorsan hiç olma. Burun kemik eğriliği ameliyatında burnun dış görünümünü korumaya çalışmadıklarından burun deformasyona uğrayabiliyor. Ayrıca benim gibi 2. belki 3. ameliyatı geçirmek zorunda kalabilirsin.

hck48

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir sene önce oldum ameliyatı. İki farklı çeşidi var, ya burun deliklerinden girip yapıyorlar ya da burnun hemen altından kesip deriyi kaldırarak. Kesinlikle birinciyi tercih etmelisin bence. Zaten pek çok detay verilmiş ama ben de kendi başımdan geçenleri sana aktarayım. Genel anestezi yapıyorlar, o yüzden ameliyat sabahı bir şey yememen lazım. Ameliyattan hemen sonra dayak yemiş gibi hissediyorsun ve ağzın sürekli kuruyor(anesteziden dolayı). Yeni nesil silikon tamponlar rahat(tabi bir tampon ne kadar rahat olabilirse), benim tamponu ertesi sabah çıkarmıştı doktor, zaten o gün taburcu olup eve gittim. 2 hafta boyunca burnunun üzerinde bir alçı durması gerekiyor, zaten burun direğin sızlarken çıkıp dolaşmak pek mümkün olmadığı için evde yatıyorsun genellikle bu sürede. Benden sana tavsiye ilk 5 gün ne kadar uzun süre buz tutarsan gözlerinin altına o kadar iyi, çünkü öbür türlü morarıyor gözlerinin altı. Sürekli kanama olacak ve kuruyacak burnun. Sürekli içine nemlendirici su sıkıp krem sürmen lazım ki rahat edesin. Kanama bitse alçı çıksa bile sızlama devam ediyor hafiften ama hayatını çok olumsuz etkilemiyor.
Ameliyattan önce mutlaka doktorla burnunun yeni şekli hakkında konuş ve tamamen emin olmadan doktora onay verme, yoksa alçı çıktıktan sonra aynaya baktığında kötü hissedebilirsin kendini. Alçı çıktıktan hemen sonra suratın şişkin olacağı için burnunun asıl şekli yaklaşık 2ay(tam olarak 1 yıl) sonra ortaya çıkacak. Alçı çıkınca burnunda hissizlik olabilir, burnun şiş olduğu için oradaki sinirlere baskı yapıyor, yine şişliği inince bu problem de ortadan kalkacak.
Benim bir yıllık görüşümü soracak olursan, evet ilk 1 ay sıkıntısı büyük ama daha sonra gerçekten rahatlıyorsun. Benim burnum bayağı yamuktu, ameliyatta bile düzeltemedi doktor hala yamuk ama nefes yolları açıldı. Benim burnumun içinde iki tane et parçası var şu an(ameliyattan sonra çıktılar) o yüzden tam açık diyemiyorum burnuma ama bu hali bile eskiden iyi.

Aklına takılan başka, benim yardımcı olabileceğim, bir soru varsa çekinme.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bir sene önce oldum ameliyatı. İki farklı çeşidi var, ya burun deliklerinden girip yapıyorlar ya da burnun hemen altından kesip deriyi kaldırarak. Kesinlikle birinciyi tercih etmelisin bence. Zaten pek çok detay verilmiş ama ben de kendi başımdan geçenleri sana aktarayım. Genel anestezi yapıyorlar, o yüzden ameliyat sabahı bir şey yememen lazım. Ameliyattan hemen sonra dayak yemiş gibi hissediyorsun ve ağzın sürekli kuruyor(anesteziden dolayı). Yeni nesil silikon tamponlar rahat(tabi bir tampon ne kadar rahat olabilirse), benim tamponu ertesi sabah çıkarmıştı doktor, zaten o gün taburcu olup eve gittim. 2 hafta boyunca burnunun üzerinde bir alçı durması gerekiyor, zaten burun direğin sızlarken çıkıp dolaşmak pek mümkün olmadığı için evde yatıyorsun genellikle bu sürede. Benden sana tavsiye ilk 5 gün ne kadar uzun süre buz tutarsan gözlerinin altına o kadar iyi, çünkü öbür türlü morarıyor gözlerinin altı. Sürekli kanama olacak ve kuruyacak burnun. Sürekli içine nemlendirici su sıkıp krem sürmen lazım ki rahat edesin. Kanama bitse alçı çıksa bile sızlama devam ediyor hafiften ama hayatını çok olumsuz etkilemiyor.
Ameliyattan önce mutlaka doktorla burnunun yeni şekli hakkında konuş ve tamamen emin olmadan doktora onay verme, yoksa alçı çıktıktan sonra aynaya baktığında kötü hissedebilirsin kendini. Alçı çıktıktan hemen sonra suratın şişkin olacağı için burnunun asıl şekli yaklaşık 2ay(tam olarak 1 yıl) sonra ortaya çıkacak. Alçı çıkınca burnunda hissizlik olabilir, burnun şiş olduğu için oradaki sinirlere baskı yapıyor, yine şişliği inince bu problem de ortadan kalkacak.
Benim bir yıllık görüşümü soracak olursan, evet ilk 1 ay sıkıntısı büyük ama daha sonra gerçekten rahatlıyorsun. Benim burnum bayağı yamuktu, ameliyatta bile düzeltemedi doktor hala yamuk ama nefes yolları açıldı. Benim burnumun içinde iki tane et parçası var şu an(ameliyattan sonra çıktılar) o yüzden tam açık diyemiyorum burnuma ama bu hali bile eskiden iyi.

Aklına takılan başka, benim yardımcı olabileceğim, bir soru varsa çekinme.

Hocam siz rinoplastiden bahsediyorsunuz, arkadaşın olmak istediği septum deviasyonu.

Septum deviasyonu ameliyatında burnun dış görünümünü değiştirmezler dolayısıyla alçı falanda kullanmazlar ki bazı doktorlar hala bez tamponu tercih ediyorlar septum deviasyonu ameliyatından sonra.

Reaksiyon puanı
31
Hocam siz rinoplastiden bahsediyorsunuz, arkadaşın olmak istediği septum deviasyonu.

Septum deviasyonu ameliyatında burnun dış görünümünü değiştirmezler dolayısıyla alçı falanda kullanmazlar ki bazı doktorlar hala bez tamponu tercih ediyorlar septum deviasyonu ameliyatından sonra.
Ben septum deviasyonu olmuştum burnumun üstünde alçı vardı 1 hafta kadar durdu:)

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Septum deviasyonu nasildir yani? Agrilar ne kadar surer? Beni fazla etkilememeli aslinda veyahut ders calismami etkilememeli?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Acaba doktor bu kadar yeter daha fazla uğraşmaya gerek yok diye insiyatiflerinemi bağlı :D:D

Tabi ki uğraşacakta yöntemler değişebiliyor :D

Septum deviasyonu nasildir yani? Agrilar ne kadar surer? Beni fazla etkilememeli aslinda veyahut ders calismami etkilememeli?

Büyük ihtimal aynı gün taburcu olursun, duruma göre 1 gece hastanede kalabilirsin. Ağrı pek olmaz düzenli olarak ağrı kesici kullanacağın için. Ağrıdan ziyade burundan nefes alamamak etkileyebilir seni. Tamponlar çıkana kadar ders çalışabileceğini sanmıyorum. Tamponlar çıktıktan sonra rahatlarsın, derslerine aynen devam edersin.

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Nefes onemli degil zaten alamiyorum ilac sikmadan :) Tampon'un cikis suresi ne kadardir?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Nefes onemli degil zaten alamiyorum ilac sikmadan :) Tampon'un cikis suresi ne kadardir?

Genelde 3-5 gün içerisinde alıyorlar tamponu. Silikondan olduğu için deriye yapışmıyor bu yüzden tamponu alırken her hangi bir acı da hissetmezsin

cnetworks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ameliyat esnasında ciddi bir sorun yaşamayacaksın acıyacak sızlayacak ama iş o tamponun takılışı esnasında bitiyor. O kadar berbat bir durum olamaz aşırı derece sıkıntılı bir süreç akabinde 3 gün içinde tamponu aldırıyorsun ve tabi bu süreçte burundan nefes alış verişi yok yemek yerken felan çok zorlanıyorsun ama 1 hafta içinde de rahata erişiyorsun. Kesinlikle ameliyat olmaktan kaçma derim..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar bende aynı durumdayım şuan sınava hazırlanıyorum ve 18 yaşındayım. Bana 18 yaşında ameliyat olcaksın dendi ve şimdi gittiğim de ilaç tedavisine devam eğer ilaç etki etmesse ameliyat olcakın dendi bende açıkçası üzüldüm. sonuçta ameliyat olmak için bekledim ama sonuç hayır gıbı bısey oldu. şuan ameliyat olmamın sebebi dıştan görüntüsü düzelsin diye aslında okadar da kötü götüntüye sahip değilim allaha bin şükürler olsun ki ama insan yinede daha iyisini isyiyor her neyse işte 2 gün sonra bişey öğrendim burunda ameliyat yaparken dış görünüşüne önem vermiyorlarmış. bir tanıdığım burnundan ameliyat oldu nefes alamadığı için şimdiki durumu ise burnu bildiğin takma burun... demek istediğim gerçektende şimdiki durumunuzdan memnunsanız pişman olucağınız şeyler yapmayın sonunda vezir olmakta var rezil olmakta var..:confused1::confused1::confused1:

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama aynı sorun bende var ama dıştan değil içten yamuk tek deliğimden nefes alamıyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilir mi burnumun estetiğini bozmadan ağrısız sızısız bir ameliyat olmak istiyorum. Ve koku duyumu kaybetmemek istiyorum tabi ilerki zamanlarda mesela 1 sene sonra falan düzelecekse eyvallah ama benim koku duyumu bundan sonraki hayatımda etkileyecekse ben bu ameliyatı ölsemde olmam. 1 duyu organı 5 duyu organını birden etkiliyor çünkü.

Promethium

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama aynı sorun bende var ama dıştan değil içten yamuk tek deliğimden nefes alamıyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilir mi burnumun estetiğini bozmadan ağrısız sızısız bir ameliyat olmak istiyorum. Ve koku duyumu kaybetmemek istiyorum tabi ilerki zamanlarda mesela 1 sene sonra falan düzelecekse eyvallah ama benim koku duyumu bundan sonraki hayatımda etkileyecekse ben bu ameliyatı ölsemde olmam. 1 duyu organı 5 duyu organını birden etkiliyor çünkü.
Sen hortlatmasan ben hortlatıcaktım bende en yakın zamanda doktora gidip bilgi alıcam.