Bunu yaparsam Windows 8.1'e geçebilir miyim?

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,891
Arkadaşlar merhaba. Benim laptop Windows 7 format atmak istiyorum. Flash bellek in içine Windows 8.1 ISO su atsam; formattan sonra Windows 8.1'e geçer değil mi? Yoksa ayrı ayrı mı yapmam gerek? İlk defa yapacağım bilgim yok. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.

yusufpicix

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Arkadaşlar merhaba. Benim laptop Windows 7 format atmak istiyorum. Flash bellek in içine Windows 8.1 ISO su atsam; formattan sonra Windows 8.1'e geçer değil mi? Yoksa ayrı ayrı mı yapmam gerek? İlk defa yapacağım bilgim yok. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
Senin bahsettigin sey rom youtubedn arastirabilirsin ama once format gerekli bunu biliyorum formatta bos format degil tu! Sistem silinmesi lazim

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
evet normal format atar gibi w8.1 isosunu usbye yazdırıp kurulum yapın,windows 7 kullandığınıza göre bilgisayarınız eski olmalı w8.1 ağır olabilir isterseniz Linux kurun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin bahsettigin sey rom youtubedn arastirabilirsin ama once format gerekli bunu biliyorum formatta bos format degil tu! Sistem silinmesi lazim
Yanlış bilgi vermeyin ne romu,sallamışsınız resmen ??

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,891
evet normal format atar gibi w8.1 isosunu usbye yazdırıp kurulum yapın,windows 7 kullandığınıza göre bilgisayarınız eski olmalı w8.1 ağır olabilir isterseniz Linux kurun

Yanlış bilgi vermeyin ne romu,sallamışsınız resmen ??
i5 2520M, 4GB Ram , Intel HD Graphics 3000

Bilgisayarın özellikleri bunlar. Linux hakkında en ufak bir bilgim yok ana ekranını bile hatırlamıyorum alışmaya zorluk çekerim diye korkuyorum. Windows dışında hiç bir işletim sistemi kullanmadım.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580

Bilgisayarın özellikleri bunlar. Linux hakkında en ufak bir bilgim yok ana ekranını bile hatırlamıyorum alışmaya zorluk çekerim diye korkuyorum. Windows dışında hiç bir işletim sistemi kullanmadım.
Hmm,windows 8.1 kaldırır ama linux daha iyi olur isterseniz onu kurun,@masivaxx, yanlış bilgi vermiş inanmayın,normal format atar gibi yapacaksınız ama usbye w7 isosu yerine w8.1 isosu yazdıracaksınız

EmircanAydin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37
Windows 8.1 kurmanı önermem kurmuşken 10 kur. Ayrıca Iso dosyasını Flash'a atıp direk kuramazsın. Rufus gibi programlar ile Iso dosyasını USB belleğe yazdırman gerekli.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Rufus ile USB'ye 8.1 yazdırıp, Windows 7'den Windows 8.1'e geçebilirsiniz.

EmircanAydin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37
Bu sisteme Windows 10 iyi olacağını düşünmüyorum, özellikle SSD yoksa.
Hiçbirşey olmaz rahatlıkla çalışır. Windows 10 Home fazla servis barındırmayam rahat bir işletim sistemi. 2 GB Ramli PC'de rahatlıkla çalışıyorsa bu sistemde sorunsuz olarak çalışır. Diğer tercih olarak Linux Mint XFCE tercihde edilebilir zevk meselesi.

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
ne diyorsun kardeş rom fln telefon mu bu ? sallasam bu kadar olmaz :d

O sisteme 8.1 veya Linux mint XFCE iyi gider SSD yoksa windows 10 ASLA önermem çok yavaş çalışacaktır.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,891
ne diyorsun kardeş rom fln telefon mu bu ? sallasam bu kadar olmaz :d

O sisteme 8.1 veya Linux mint XFCE iyi gider SSD yoksa windows 10 ASLA önermem çok yavaş çalışacaktır.
İlk önce ram alacağım için ilk olarak Windows 8.1'e geçsem sonra SSD alıp Windows 10'a geçsem bir zararı olur mu? Kısa sürede 2 işletim sistemi değiştirmek olur bu sonuçta.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Sanal disk hizmeti ile diskinizi ikiye bölüp birine windows diğerine linux kuruyorsunuz,çoooook basit bir işlem

İlk önce ram alacağım için ilk olarak Windows 8.1'e geçsem sonra SSD alıp Windows 10'a geçsem bir zararı olur mu? Kısa sürede 2 işletim sistemi değiştirmek olur bu sonuçta.
yooo zararı olmaz

MyNameİsJOHNNY

Doçent
Reaksiyon puanı
361

Pek sorun olmaz bende öle derdim ama alıştım

bang1

Profesör
Reaksiyon puanı
1,758