SoftwareMania
Öğrenci
- Katılım
- 21 Ağustos 2015
- Mesajlar
- 5
- Reaksiyon puanı
- 0
- Puanları
- 0
Basit bir internet siteniz varsa kısa bir süreliğine klasik web hosting hizmeti satın alabilirsiniz. Ortalama standartlara sahip bir klasik hosting ile trafik limitiniz yahut alanınız sabittir. Bu değerler gayet düşük bir miktardadır. Sağlam bir web sitesi çalışması yapmışsanız kısa bir süre içerisinde siteniz yüksek miktarlarda ziyaretçi almaya başlayacak ve Bulut Sanal Sunucu tarzı sistemlere ihtiyaç duyacaksınız. Kısa bir süre içerisinde yıllık ödeme yaptığınız bir hostingten başka bir hostinge yahut host firmasının kendi içinde bir üst sınıfa yönelmeniz kaçınılmaz olacaktır. Artık yapılacak şey klasik bir web sitesinin çok daha üstündedir.İşte tam bu noktada Bulut teknolojisi devreye giriyor.
Bulut Teknolojisi Nedir?
Bulut teknoloji geniş bir kavramdır. Kavramın hizmet biçimlerine göre farklı isimlerle anıldığı bilinmektedir. Bulut teknoloji kısa tanımıyla internet üzerinden servislerin ulaşılabilir olmasını ifade eder. Bulut, internet üzerinden çalıştırılabilir yazılımların erişilebilir olduğu teknolojiyi anlatmaktadır. Sistemin çalışma mantığı ise uygulama ve programların bir sunucu üzerinden ulaşilabilir olmasını ifade etmektedir.
Bulut Teknolojisinin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
Bulut sunucu bünyesinde depolanan dosyalar, bir çok sunucuyla paylaştırılmaktadır. Bunun sebebi ise ihtimal dahilindeki bir veri kaybı riskini en aza indirmek veya engellemektir. Bununla birlikte Bulut Sunucu teknolojisi ile otomatik olarak çeşitli düzenlemeler de yapılabilmektedir. Bunlar arasında Ram ve harddisk gibi fiziksel bileşenler de bulunur. İhtiyaç doğrultunsunda bu kaynaklar üzerinde istenildiği gibi arttırım ve azaltım yapılabilmektedir.
Bulut Teknolojinin en iyi yanı yazılım yükleme zorunluluğunun olmamasıdır. Sunucuda gerekli yazılımlar çalıştırılabilir bir biçimde bulunmaktadır. Sisteme dahil olan üyeler için ise sadece sunucuya erişmek kalmaktadır. Bu teknoloji Web 2.0 denilen standartların yerleşikleşmesiyle birlikte hayatımıza girmiştir. Bu sistemlerin altyapısını ise Facebook ve Twitter gibi sosyal medya kanallarında görmek mümkündür. Bu sistemlerde bir bulut içine girmek için sadece bir bağlantı ve cihaza ait web tarayıcısı yetmektedir. Bu da teknoloji kullanımını hiç olmadığı kadar kolaylaştırmaktadır.
Aşağıdaki vereceğim linklerden Bulut sunucu özellikleri hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve Ücretsiz Bulut sunucu deneme imkânı bulabilirsiz;
https://plusclouds.com/
https://plusclouds.com/public-cloud/cloud-servers