Haber Bulut Bağcı Kripto Para Vurgunu İddiası

Beyaz.Gece

Öğrenci
Katılım
8 Temmuz 2024
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Herkese Selamlar dostlar geçtiğimiz yıllarda biliyorsunuz Çiftlik bank ve Thodex Borsası gibi kripto para alanında binlerce insan mağdur olmuştu. Bu haberlere bir yenisi daha eklenecek gibi duruyor. Global Tourism Forum sahibi Bulut Bağcı'nın da 2022 yılında bir kripto para çıkarttığı ve yüzlerce insanı mağdur ettiği iddiaları var. Bulut Bağcı'yı aranızda illaki tanıyanlar vardır. Genelde televizyon kanallarına katılır ve turizmle ilgili konularda konuşma yapar.

bulut-bagci-trmx-coin.jpg


İddialara göre Bulut Bağcı 2022 yılı sonlarına doğru bir kripto para çıkarıyor. Kripto para projesinin adı TourismX ve borsalardaki kodu TRMX olarak geçiyor. Anlatılanlara göre Bulut Bağcı bu proje üzerinden özellikle de Afrika ülkelerinde başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde milyon dolarlık yatırımlar yaptığını söylediği belirtiliyor. Bu projesi için TRMX tokeni ön satıştan etrafında topladığı insanlara ucuz fiyatlardan satıyor. 1 adet TRMX coinin fiyatı 0,030$ olarak satılmış. Yatırımcılarla yaptığı toplantılarda da Bulut Bağcı'nın yatırımcılarına;

telegram-yt0p.jpg


''Arkadaşlar hodl yapın.'' ''Binance borsası sene sonunda uzak değil.'' ''Milyon dolarlık otel yatırımlarımız var.'' ''TRMX tokenin %95'i bende'' ''2023 sonunda ve otellerin kazançları ile geri satın alımlar yapacağız.'' ''Bizim derdimiz tokenleri bir an evvel satalım değil.'' gibi ifadeler kullanarak yatırımcıları yanılttığı ve daha fazla satın almaya yönelttiği iddia ediliyor.

Yaptığım araştırmalar sonucunda bazı haber siteleri ve turizm sitelerinde bu iddiaları doğrulayan haberler yapıldığını gördüm. Yatırımcılardan ilk etapta 400.000$ para topladığını ve daha fazla vurgun yapmak için borsa listeleme sürecinde toplantılar düzenleyerek yatırımcılara yalan beyanlar ve satın almaya yönelten manipülatif hareketler içerisinde bulunduğu yönünde iddialar da mevcut. Ayrıca başka bir iddia da ise yatırımcıların kendisine gönderdiği paraları ailesinden birine gönderdiği söyleniyor.

Yatırımcılardan bir kısım kitle Bulut Bağcı'yı kendilerini TRMX (TourismX) coin ile dolandırdıkları iddiası ile avukata vekalet vererek mahkemeye başvurduklarını söylediler.

Mağdurların avukatı ise şöyle söylüyor.

World Turizm Forum eski başkanı Bulut Bağcı isimli bir şahıs pek çok ülkenin ve ülkemizin
Cumhurbaşkanı, Bakanları, siyasetçileri, milletvekilleri, bürokratları, medya mensupları vs ile çok
yakın ilişkisi olan bir kişi olduğu imajı çizerek insanların kendisine güvenmesini sağlamıştı. Bunu
yaparken de çok güçlü bir algı yönetimi ve manipülasyon ekibi ile profesyonelce çalışıp asılsız
parlatma haberler ile insanları aldatmıştı. Kendisine ultra zengin ve itibarlı bir işadamı algısı
oluşturarak bu süreci yürüttü, adeta bir algı balonunu üfleye üfleye şişirdiler. Bu işin basın ayağı

şimdilerde deşifre ediliyor.

İddialar doğruysa gerçekten üzücü bir durum. Mağdur olan yatırımcıların aralarında Malatya gibi deprem bölgelerinde yaşayan kişiler de varmış.
 
Üst