Bülent ERSOY'un üzerinde 55 tilki

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,852
hiçbir şekilde bu katliamı ihtiyaç veya düzen adı altına saklayamazsınız. hayvanlardan elde edilen ve bu yolla üretilen hiçbir şeye insanların ihtiyacı yok. sözde hayvanlardan alınması gereken vitaminler de hayvanlara yediklerinden geçer. hayvanları öldürmek yerine bitkiler ve bakliyatlar tüketilirse yine aynı yola çıkar. ayrıca et dışında süt ve süt ürünleri yapımı için hiçbir şekilde hayvansal ürün gereksinimi yok. bir çok yolla hayvansal ürün kullanmadan istenileni yapabiliriz. örnek vermek gerekirse; bir pasta, kek için krema yapmak istediğimizde nohut kullanarak hayvansal ürün/ler ile yapılan kremadan daha hafif ve lezzetli bir krema hazırlayabiliriz.
Mesela çiftliklerde yetiştirilen hayvanlarla ne yapalım? Hem bu düzenin bir parçası, sonuçta hayvanlar diğer hayvanları öldürmüyor mu?
oysa bir çok haşere ve hayvan toprak sağlığı, verimliliği konusunda oldukça büyük rol oynar. bu durumda; hayvan yersek bir süre sonra tür azaldığından toprak verimliliği azalır -ki bunun için türün azalmasını beklemeye de gerek yok insan doğanın en büyük düşmanı, hoş olmayan bir açıdan en büyük rol sahibi- ve bitkiler canlılığını kaybeder. sonucunda ne bitki ne oksijen ne de hayvan kalır.
Çiftliklerdeki hayvanları öldürünce doğanın düzeni mi bozulacak?

Madem "canlıları" bu kadar düşünüyorsun, hiçbir tahtadan yapılmış ürünü kullanma. Sonuçta o ağaçlar da canlı. Bütün bitkiler canlı.

Son düzenleme:

Rué

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Kedi sahibi bir hayvansever olarak dusuncem bunlari hayata gecirmek icin daha cozulmesi gerekilen bircok problem oldugu. 2 varil petrol icin insan insani yiyorken, doga birileri daha cok kazansin diye acimasizca katlediliyorken ve bu haberdeki olaylar oluyorken krema icin sut yerine nohut kullanmak durumu ne kadar duzeltebilir?
verdiğim sadece bir örnekti. dünyada tonlarca sorun var ve insanlar böyleyken hiçbir şey düzelemez. gün geçtikçe insanlar daha da kötü birer birey hâline geliyor. burada belirtmek istediğim insanların hayvanları birer makine olarak görmesi, anlamaması ve onlardan güçlü oldukları için bu yaptıklarını kimsenin göz ardı etmemesi, onların sağlıklı ve gerekli olduğunu savunmanın anlamsız, yanlış olduğunu anlatmak. size anlamsız, önemsiz gelse bile bu kötülüklere karşı çıkmaya bir yerden başlamak gerekiyor. burada düşüncelerimi, görüşlerimi paylaşabiliyorsam yanlış olan bir şeyi düzeltebilmeliyim. üstüne üstlük bu şey benim için birçok konudan daha önemli ise...

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Mesela çiftliklerde yetiştirilen hayvanlarla ne yapalım? Hem bu düzenin bir parçası, sonuçta hayvanlar diğer hayvanları öldürmüyor mu?

Aslında bu doğanın dengesi meselesi değil pek. İnsanlığın bakışı değişir vegan olursa o hayvanlar için çok rahat çözümler bulunabilir. Hayvanlara o kümeslerde mezbahalarda işkence ettiğimiz bir gerçek. Doğadaki hayvanın en azından bir kendini müdafa şansı var biz seri üretim olarak kesmek için hayvan üretiyoruz. Doğa düzeniyle pek ilgisi yok.

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,852
Aslında bu doğanın dengesi meselesi değil pek. İnsanlığın bakışı değişir vegan olursa o hayvanlar için çok rahat çözümler bulunabilir. Hayvanlara o kümeslerde mezbahalarda işkence ettiğimiz bir gerçek. Doğadaki hayvanın en azından bir kendini müdafa şansı var biz seri üretim olarak kesmek için hayvan üretiyoruz. Doğa düzeniyle pek ilgisi yok.
İşte onu diyorum, ordaki hayvanları yesek ne, yemesek ne? Hem ihtiyacımı karşılıyorlar, bu katliama girmez.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
verdiğim sadece bir örnekti. dünyada tonlarca sorun var ve insanlar böyleyken hiçbir şey düzelemez. gün geçtikçe insanlar daha da kötü birer birey hâline geliyor. burada belirtmek istediğim insanların hayvanları birer makine olarak görmesi, anlamaması ve onlardan güçlü oldukları için bu yaptıklarını kimsenin göz ardı etmemesi, onların sağlıklı ve gerekli olduğunu savunmanın anlamsız, yanlış olduğunu anlatmak. size anlamsız, önemsiz gelse bile bu kötülüklere karşı çıkmaya bir yerden başlamak gerekiyor. burada düşüncelerimi, görüşlerimi paylaşabiliyorsam yanlış olan bir şeyi düzeltebilmeliyim. üstüne üstlük bu şey benim için birçok konudan daha önemli ise...
Onu anladim hocam, benimki de bir ornekti. Bu konuda size katiliyorum. Ancak su anda yararlanilan hayvanlar bu amacla yetistiriliyorlarken insanlar birbirlerini bazen para icin, bazen hicbir sey icin olduruyor. Halihazirda var olan doga para icin yok ediliyor. Kurku kullanilan tilki gibi hayvanlar da ozgur olduklari dogadan alinip iskence cektirilerek kurkleri aliniyor. Bunlarin yaninda dogadan alinmayan hayvanlari minimum aciyla oldurerek kullanmak cok masum kaliyor. Hatta buna vahset, cinayet dersek saydigim diger seyleri mesrulastirmis oluyoruz, asil katilleri destekliyoruz.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
İşte onu diyorum, ordaki hayvanları yesek ne, yemesek ne? Hem ihtiyacımı karşılıyorlar, bu katliama girmez.

Oralardan birkaç video seyretseniz belki birdaha et zor yersiniz. Katliam işkence oluyor maalesef. Sentetik et mevzusu başarılı olursa zaten büyük oranda çözülecek bu mesele.

Rué

Asistan
Reaksiyon puanı
96

Madem "canlıları" bu kadar düşünüyorsun, hiçbir tahtadan yapılmış ürünü kullanma. Sonuçta o ağaçlar da canlı.
‘çiftlikte yetişen hayvanlar’ olarak ayrımınızı anlamlandıramadım. sonuçta bu katliamlar ve alıkoymalar genellikle çiftliklerde ve kesimhanelerde gerçekleşiyor. ayrıca hayvanlar hayvanları öldürüyor evet bu doğru ama bir hayvan başka bir hayvanı öldürüyor diye bunu yapabileceğiniz anlamına gelmez. o zaman insanlar da insanları öldürüyor ama bu suç ve biz bunları ayıplıyoruz. neden? ne fark var? o zaman bizim de birbirimizi öldürmemiz sorun olmasın.

2018de yapılan bir habere göre dünyada, çiftliklerde bulunan kümes hayvanları %70, memeliler ise %60. bu oranlara rağmen çiftlikteki hayvanları öldürünce düzenin bozulmayacağını, bunun normal olduğunu düşünemezsiniz. düşünüyorsanız ise biraz araştırmanızı, sorgulamanızı isterim.

ben burada hayvanlardan bahsediyorum. yani düşünebilen, duyguları olan bir türden.

gereksiz saldırmaya girmenize gerek yok. bu canlıların sırf bizim on dakikalık zevkimiz için zulüm çekmek zorunda olmamalı ben bunu savunuyorum. eğer bir gün bir kesimhaneye falan yolunuz düşer de giderseniz eminim ki ne demek istediğimi anlarsınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onu anladim hocam, benimki de bir ornekti. Bu konuda size katiliyorum. Ancak su anda yararlanilan hayvanlar bu amacla yetistiriliyorlarken insanlar birbirlerini bazen para icin, bazen hicbir sey icin olduruyor. Halihazirda var olan doga para icin yok ediliyor. Kurku kullanilan tilki gibi hayvanlar da ozgur olduklari dogadan alinip iskence cektirilerek kurkleri aliniyor. Bunlarin yaninda dogadan alinmayan hayvanlari minimum aciyla oldurerek kullanmak cok masum kaliyor. Hatta buna vahset, cinayet dersek saydigim diger seyleri mesrulastirmis oluyoruz, asil katilleri destekliyoruz.
aslında temel sorun hayvanların tamamen bu amaçlar uğruna yetiştirilmesi. bu resmen özgürlüklerine engel. sizi doğduğunuz anda bir yere kapatsalar ve istediklerinde yemek verseler, büyütseler sonra da verdiğiniz sütü alsalar, doğurduğunuz yavrudan ayırsalar sonra da bir hiç uğruna canice öldürüp yeseler hoş olur muydu? sanmıyorum. hayvanlara ait salgıları onlardan çalmak bile öylesine kötü bir hareketken üstüne bunu normalleştirmek hiç doğru değil. dediğim gibi bu katliamdan başka bir şey değil. bu olayı yumuşatamaz, üstünü kapatamaz, normal karşılayamaz kimse. şimdi tilkilere, derileri kullanılan hayvanlara bu kadar duyar kasılıyorken veya yanlış bulunuyorken önümüzdeki süreçte onların da bu amaçlar uğruna özgürlüklerinden alıkonmayacağını bilebilir miyiz?

Son düzenleme:

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,852
@atlanta tartışmamızın pek bir anlamı yok aslında. Sen hayvanların öldürülmesinden rahatsız oluyorsun, ben olmuyorum. Bu düşüncene de karışamam zaten. Bundan dolayı bir sonuca varmak pek mümkün değil.

Rué

Asistan
Reaksiyon puanı
96
@atlanta tartışmamızın pek bir anlamı yok aslında. Sen hayvanların öldürülmesinden rahatsız oluyorsun, ben olmuyorum. Bundan dolayı bir sonuca varmak pek mümkün değil.
aslında rahatsız olmanız gerekiyor ama küçüklükten beri milletimiz hep normal ve gerekli olduğunu savunduğundan, öyle öğrettiğinden biz de bunun tek doğru olduğuna inanınca aksi ifade edildiğinde yanlış geliyor veya pek bir şey ifade etmiyor. size hak vermek ya da anlamak isterdim ama yapamıyorum, üzgünüm.