|Ⓢєччαh|
Guru
- Reaksiyon puanı
- 10,327
Üzücü çok üzücü
Doğru. Biz de midemizde dolaştırıyoruz@Overclocked, evet orası doğru ama bunlar gibi hayvanın kürkünü falan giyip ortalıkta dolaşmıyoruz sonuçta.
Biri ihtiyaç, biri istek.Laf etmek isterim ama hayatım boyunca yediğim ve yiyeceğim hayvanlar aklıma geliyor. İkimiz de zevk uğruna hayvan öldürmüş oluyoruz sonuçta.
Şu an ete pek ihtiyacımız var mı, bilmiyorum. Zaten öylesine yaptığım bir yorum.Biri ihtiyaç, biri istek.
Besin zinciri bu. Doğanın bir düzeni. Hem hayvanlar kürk yapmak için de öldürülebilir, eğer ihtiyacı varsa. Ama bu kürk gereksiz.
Hayal edince kanım dondu. 55 canın yakılması... Bir şeyler yapmak lazım. Ahirette görecek diyoruz. Ama sonuçta şuanda bir şeyler yapılmadıgı için vahşet devam ediyorDerinin sağlıklı olması için hayvan canlı iken yüzülmesi gerek diye biliyorum. Yani üstüne kürk değil vahşet giyiyorsun.
Yine suç bunlarda değil üretime izin verip, ülkeye sokanda.
Bu ülkede üç-beş şarkı söylemesini bilen sanatçı oluyor(!)
Bir genelkurmay başkanından, hatta bir cumhurbaşkanından bile fazla para kazanıyorlar.
Yahu adını sanını bile duymadığım, ne idüğü belirsiz birileri bir bakıyorsun iki miyondan başlayan fiyatla ev alıyor, aynı fiyatlarda araba alıyor, havasını atıyor.
Ülkede en az on bilim insanının toplam kazancını toplayın Bülent ERSOY'un servetinin yanına bile yaklaşamaz. Karşılığı ölçüsünde alınteri dökülmeden kazanılmış her para insanı insanlığından çıkarır. Merhametini, insanlığını alır götürür.
Ya biz hep devlete suç buluruz ya, bu çok yanlştır benim inancımda. Çünkü o servetleri hak etmedikleri halde onları bu ölçüde zenginleştiren, deliler gibi servet akıtan bu millettir, milletin kendisidir kardeşim. Çalışanı, alınteri dökeni asgari ücretle sefalete mahküm ederiz, lakin bu tür bedavacı görgüsüzler patlatır bir şarkı al sana milyonlar. Bize herşey sezadır kardeşim. Sizin anlayacağınız o tilkilerin günahında bizler de varız, vesselam.
Bizler doğanın başına bela olmuş parazitleriz.Biz bir canavarız artık bunu anladım
hiçbir şekilde bu katliamı ihtiyaç veya düzen adı altına saklayamazsınız. hayvanlardan elde edilen ve bu yolla üretilen hiçbir şeye insanların ihtiyacı yok. sözde hayvanlardan alınması gereken vitaminler de hayvanlara yediklerinden geçer. hayvanları öldürmek yerine bitkiler ve bakliyatlar tüketilirse yine aynı yola çıkar. ayrıca et dışında süt ve süt ürünleri yapımı için hiçbir şekilde hayvansal ürün gereksinimi yok. bir çok yolla hayvansal ürün kullanmadan istenileni yapabiliriz. örnek vermek gerekirse; bir pasta, kek için krema yapmak istediğimizde nohut kullanarak hayvansal ürün/ler ile yapılan kremadan daha hafif ve lezzetli bir krema hazırlayabiliriz.Biri ihtiyaç, biri istek.
Besin zinciri bu. Doğanın bir düzeni. Hem hayvanlar kürk yapmak için de öldürülebilir, eğer ihtiyacı varsa. Ama bu kürk gereksiz.
Bizler doğanın başına bela olmuş parazitleriz.
Bitkiler oksijen üretir,hiçbir şekilde bu katliamı ihtiyaç veya düzen adı altına saklayamazsınız. hayvanlardan elde edilen ve bu yolla üretilen hiçbir şeye insanların ihtiyacı yok. sözde hayvanlardan alınması gereken vitaminler de hayvanlara yediklerinden geçer. hayvanları öldürmek yerine bitkiler ve bakliyatlar tüketilirse yine aynı yola çıkar. ayrıca et dışında süt ve süt ürünleri yapımı için hiçbir şekilde hayvansal ürün gereksinimi yok. bir çok yolla hayvansal ürün kullanmadan istenileni yapabiliriz. örnek vermek gerekirse; bir pasta, kek için krema yapmak istediğimizde nohut kullanarak hayvansal ürün/ler ile yapılan kremadan daha hafif ve lezzetli bir krema hazırlayabiliriz.
oysa bir çok haşere ve hayvan toprak sağlığı, verimliliği konusunda oldukça büyük rol oynar. bu durumda; hayvan yersek bir süre sonra tür azaldığından toprak verimliliği azalır -ki bunun için türün azalmasını beklemeye de gerek yok insan doğanın en büyük düşmanı, hoş olmayan bir açıdan en büyük rol sahibi- ve bitkiler canlılığını kaybeder. sonucunda ne bitki ne oksijen ne de hayvan kalır.Bitkiler oksijen üretir,
Hayvanlar nefes alır ve oksijen tüketir.
Bitki yersek oksijen azalır.
Hayvan yersek artar.
Oksijen sağlıklıdır.
O halde hayvan yiyelim.
reddit de gördüm
Kedi sahibi bir hayvansever olarak dusuncem bunlari hayata gecirmek icin daha cozulmesi gerekilen bircok problem oldugu. 2 varil petrol icin insan insani yiyorken, doga birileri daha cok kazansin diye acimasizca katlediliyorken ve bu haberdeki olaylar oluyorken krema icin sut yerine nohut kullanmak durumu ne kadar duzeltebilir?hiçbir şekilde bu katliamı ihtiyaç veya düzen adı altına saklayamazsınız. hayvanlardan elde edilen ve bu yolla üretilen hiçbir şeye insanların ihtiyacı yok. sözde hayvanlardan alınması gereken vitaminler de hayvanlara yediklerinden geçer. hayvanları öldürmek yerine bitkiler ve bakliyatlar tüketilirse yine aynı yola çıkar. ayrıca et dışında süt ve süt ürünleri yapımı için hiçbir şekilde hayvansal ürün gereksinimi yok. bir çok yolla hayvansal ürün kullanmadan istenileni yapabiliriz. örnek vermek gerekirse; bir pasta, kek için krema yapmak istediğimizde nohut kullanarak hayvansal ürün/ler ile yapılan kremadan daha hafif ve lezzetli bir krema hazırlayabiliriz.
Bitkiler oksijen üretir,
Hayvanlar nefes alır ve oksijen tüketir.
Bitki yersek oksijen azalır.
Hayvan yersek artar.
Oksijen sağlıklıdır.
O halde hayvan yiyelim.
reddit de gördüm
Benim yorumum değil zaten. Reddit de eğlenme amaçlı yapılmış bir MEM.Hayvanların ve özellikle bizim tükettiğimiz bitkiler dünyadaki oksijen kaynağının çok az bir kısmını oluşturur. Bu yazı çok saçma. Zaten biz hayvan tüketeceğimiz için bu kadar hayvan üretimi yapıyoruz sürekli besliyor ve üremelerini sağlıyoruz. Bu besi hayvanları doğada bu kadar fazla üreyemezler çok daha az ürerler.