Bulaşık makinesinde yemek pişirmek...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İtalyan yemek yazarı Lisa Casali, yemek yapmanın ekonomik ve sıradışı bir yöntemini buldu. Casali yemek kitabında bulaşık makinesinde pişirilmesi mümkün olan yemek tarifleri paylaşıyor.

130910_yemek.hlarge.jpg

İtalyan Lisa Casali, yemek pişirmenin çevreci, ekonomik ve lezzetli yöntemini keşfetti. Yemek yazarı Casali, 'Bulaşık Makinesinde Yemek Pişirmek' (Cucinare In Lavastovigle) adlı kitabında bulaşık makinesi kirlileri yıkarken aynı anda yemek pişirmenin mümkün olabileceğini yazdı.

Casali, bulaşık makinesinin tıpkı bir buharlı fırın gibi çalıştığını, bazı yemeklerin ‘ekonomik’ programda, bazılarının ise daha yüksek ısıda piştiğini söylüyor. Makinede pişirmenin yöntemi ise malzemeleri vakumlu bir torba ya da kavonozun içine yerleştirmek.

Casali’nin kitabında kuskus, dana eti, elmalı tart ve levrek tarifleri yer alıyor. Yazarın tariflerini deneyen yemek severler ise bulaşık makinesinde pişen somon balığının fırında pişine göre daha lezzetli olduğu görüşünde.

[video=youtube;BMqU5eMn7GU]http://www.youtube.com/watch?v=BMqU5eMn7GU[/video]

ntvmsnbc

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öğrenci diyeceğim ama öğrencide ne gezer bulaşık makinesi.

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bunu Türk kadınları kavonozlama yönteminde zaten kullanıyordu. Yeni birşey değil :)

faruksio

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Şimdi denerdim de ben el atarsam makine pert olur :laugh:

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
geçen hafta birinde duyup şaşırmıştım :) Bizde olan bir şeyi bulmuşlar yine :D

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
2,5 saatte yıkanan bir bulaşık..

benim makinem 1 saatte yıkıyor.. 1 saatte bu yemeğin pişirilmesi sürse.. nerede zaman tasarrufu?

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Yine Boş İş Yine Boş İş Kadın Zaten İçindeki Sebzeleri Tavada Pişirdi Üstüne Bulguruda Koysaydı Zamandan Ve Enerjiden Tasarruf Ederdi

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bunun şimdiye dek ülkemizde görülmemesinin sebebi öğrenci evlerinde bulaşık makinesinin bulunmamasıdır yoksa şimdiye kadar bizim çocuklar anasını ağlatırlardı

metinaydin72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bulaşık makinasında pişirilen balık kızartmadan daha lezzerli aluyor