Bugün toplamam gerekiyor

kaankvrck

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle hepinize merhaba bugün sistemimi upgrade edeceğim ve ufak birkaç araştırma yaptım fakat ekran kartı power supply hdd ssd ve kasaya dokunmayacağım.

Alacağım Anakart = ASUS TUF GAMING X570-PLUS 4400Mhz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 PCIe 4.0 HDMI DP ATX Anakart

Alacağım Ram = CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram

Alacağım İşlemci = AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
------------------------
Elimdeki Ekran Kartı = Sapphire Dual-X R9 280 OC with Boost

Power Supply = Zalman zm600-Glx

Kasa = Zalman z11 plus high performance

Sistem uyumlu mudur tavsiyeleriniz benim için çok önemli 10 saat içerisinde almam gerekiyor indirim süresinden dolayı teşekkürler

Ekran kartını daha sonra güncelleyeceğim şimdilik bu parçaların uyumlu olmasına dikkat ediyorum bu ürünler üzerinden yorum yaparsanız çok sevinirim

kaankvrck

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alacağınız parçalar uyumlu. Ancak 3600 MHz bellekler CL 18 olduktan sonra bir anlamı yok. Boşuna masraf yapmadan 3200 MHz - Cl16 RAM almanızı öneririm.
Alacağım anakart sanırım atx kasam atx uyumlu mudur bulamadım hiçbir yerde yardımcı olabilir misiniz yerleştiriken sığar mı

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592

kaankvrck

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TUF Gaming modelinin soğutma kısmı daha iyi. Asus iyi iş başarmış bu sefer. Anakart tercihi Asus olursa daha iyi olur yani.
Birde powersupply konusunda bir arkadaş aklımda soru işareti bıraktı 8+4 pin gerekiyor sende 8 pin var dedi bu doğru mu işlemci aşırtma yaparmış

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
TUF Gaming modelinin soğutma kısmı daha iyi. Asus iyi iş başarmış bu sefer. Anakart tercihi Asus olursa daha iyi olur yani.
Hocam iki kartta da soğutma konusunda sıkıntı çekmeyeceği aşikar. Kartlar çok kaliteli. WiFi, çift M.2 vs. gibi özelliklerden MSİ bence bir adım önde. Tabiki karar @kaankvrck ama benim önerim MSİ tarafını alması olur.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Hocam iki kartta da soğutma konusunda sıkıntı çekmeyeceği aşikar. Kartlar çok kaliteli. WiFi, çift M.2 vs. gibi özelliklerden MSİ bence bir adım önde. Tabiki karar @kaankvrck ama benim önerim MSİ tarafını alması olur.
Çift M.2 desteği X570 kartların standartı zaten. TUF modelinde de mevcut :) Wi-Fi özelliğine bir şey diyemem ama TUF modelinin de bu özellikli kartı var. Birde Asus'un BIOS arayüzü ve yazılım kalitesi biraz daha önde.

Birde powersupply konusunda bir arkadaş aklımda soru işareti bıraktı 8+4 pin gerekiyor sende 8 pin var dedi bu doğru mu işlemci aşırtma yaparmış
8+4 olmadan sadece 8 pin ile de kullanılabilir ama 8+4 ile birlikte işlemciye gereken enerji daha rahat verilebilir tabi.