Trieetz
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 55
Herkese merhabalar. Herşeyden önce bunu okuyan herkese teşekkür ederim. Bu yıl yaptığım teknik bilgisi olmayan yada benim bildiğim herhangi bir konuda bilgisi olmayan arkadaşları bildirmek ve onlara destek amaçlı yaptığım rehberlerimi sizlerle paylaşdım. Umarım beğenirsiniz. Dahada devam etmek istiyorum. Allahin izniyle İsveçceye çevirip İsveç forumlarında ve Azerbaycanca ya çevirip Azerbaycan forum sitelerine rehberlerimi paylaşacağım. Hepiniz Allaha emanet olun.
[REHBER] Sabit 60 FPS sorunu nasıl çözülür ?
Sabit 60 fps sorunu yaşayan arkadaşlar için bi rehber hazırlamaya karar verdim. Öncelikle sabit fps Vsync kaynaklanır. Vsync- Ekran Hz göre fps ayarlayan bir teknolojidir. Örnek 60Hz bir monitörünüz varsa Vsync teknolojisi açık olduğu zaman fps’iz 60 sabitlenir. Peki Vsync kapatılır ...
forum.shiftdelete.net
[ Rehber ] Laptop ısınma sorunlarının çözümü nedir ?
Öncelikle herkese iyi bayramlar. Bu rehberimde sizlere laptopların neden ısındığını ve bu ısınma sorunlarını nasıl çözeriz onu anlatıcam. Umarım bilmeyen ve bu sorunu yaşayan tüm arkadaşlar yazdığım rehberden sonra ısınma sorununun çözümüne ulaşırlar. Laptop neden ısınır ve ısınma sorunun...
forum.shiftdelete.net
[Rehber] Minidump dosyalarını analiz etme.
Herkese merhabalar. Bu rehberimde sizlere minidump dosyasının nasıl analiz edildiği ile ilgili bir rehber hazırlayacağım. İlk olarak bizlerle paylaştığınız mavi ekran dosyasına yani .dmp uzantılı dosyaya göz gezdirelim. Bize .dmp uzantılı dosyaları analiz etmemize yarayacak program WinDbg...
forum.shiftdelete.net
[Rehber] Hard disk bölme işlemi nasıl yapılır ?
Herkese merhaba arkadaşlar bu rehberimde bilmeyen arkadaşlar için harddisk bölme işleminin nasıl yapıldığını göstereceğim. Umarım bilmeyen arkadaşlar öğrenir. Bu rehberim faydalı olursa ne mutlu bana. 1. Bu bilgisayara sağ tıklayıp. Yönet yazan bölüme giriyoruz. 2. Açılan sekmede sol...
forum.shiftdelete.net
[Rehber] En kolay Windows Defender kapatma yöntemi
Herkese merhabalar. Bu rehberimde sizlere göstereceğim uygulama sayesinde tek tıkla Windows Defender kapata bileceksiniz. Öncelikle gereken programın ismi. Defender Control. 1. Programın ismine tıklayıp linke girelim ve download yazan yeşil kısma tıklayalım. Defender Control. 2. Yüklenen...
forum.shiftdelete.net
[Rehber] İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?
Undervolt nedir nasıl yapılır? Undervolt nedir? Undervolt voltaj düşürmek demektir. Yani işlemcinin sıcaklığını düşürmek için uyguladığımız bir yöntemdir. Bu işlem kesinlikle bilgisayarınızı garanti dışı bırakmaz ve bilgisayarınızın performansını düşürmez. Aksine sıcaklığı dengeleyerek...
forum.shiftdelete.net
[Rehber] İşlemci nedir? Hangi işlemciyi almalıyım?
Öncelikle herkese iyi bayramlar. Bu rehberimi işlemci hakkında bilgisi olmayan arkadaşlara ve hangi işlemciyi alıcağında kararsız olan arkadaşlara yaptım. (CPU) İşlemci nedir ? (CPU) (Central Processing Unit) Türkçesi Merkezi İşlem Biri midir. İşlemci silikon tabanlı üretilen bir...
forum.shiftdelete.net
[Rehber] HDD alırken nelere dikkat etmeliyim?
Herkese merhabalar. Bu rehberimde sizlere HDD alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili bilgilendireceğim. HDD alırken size tavsiyem depolama olarak almanızdır. Bir HDD alırken kesinlikle yanında SSD alın Windows her zaman SSD kurun. Unutmayın en kötü SSD ile en iyi HDD daha iyidir...
forum.shiftdelete.net
[Rehber] Hangi ekran kartını almalıyım? Ekran kartı alınırken nelere dikkat edilmeli?
Herkese merhabalar. Bu rehberimizde sizlere ekran kartı alınırken nelere dikkat edilmeli ondan bahsedeceğim. Öncelikle ekran kartı alınırken her şeyine dikkat etmeniz gerek. Belleği , Bant genişliği, Çekirdek hızı, Bellek hızı, Çıkış tarihi, Directx sürümü, OpenGL sürümü bu detayların hepsi...
forum.shiftdelete.net