Bu Wireless adaptör nasıldır?

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Merhaba SDN herkese merhaba burada yeniyim.. Neyse konumuza geçelim. şu anda köyde olduğum için İnternet yok yani bizim yok komşunun internetine giriyorum ama çok az çekiyor (2 çubuk) ben bu wi-fi adaptörün'den alırsam full çeker mi? veya 4 çubuk felan. Kısacası çok iyi çeker mi?
Edit: komşuyla aramızda 20 metre var.Modemle max 30 metre var.

ÜRÜN : TP-LINK TL-WN8200ND 300 Mbps N Kablosuz 2x5dBi Fiyatı

Ürün yorumları'da çok iyi yani bende beğendim 10 dbi olmasını beğendim. Laptop kullanıyorum ve ''atheroos'' gibi bir sürücü var 5 dbi felandı sanırsam. Birde alacağım ürün 10 dbi yani çekim gücü iki katına çıkar mı?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
2x5dbi yüksek kazanımlı demişler, kaliteli ama antenlerin kazancı biraz az, ben 2x20dbi ile 6 duvar ve 40 metre boşluk mesafesinden modemi tek çizgi görebilmiştim. Eğer arada 2-3 duvar varsa ve modemle aranızdaki mesafe 30 metreyse en azından 2x10dbi almanızı tavsiye ederim. Arada 1 duvar varsa bunu alabilirsiniz. Önemli olan mesafeden ziyade duvarlar, sinyaller çok zayıflıyor çünkü.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Yanlış anlama bunları çalıştırmak için modemin WPS tuşuna basmak gerek varya ondan sordum.
Kardesim çok teşekkür ederim az kalsın boşuna alıyordum bu cihazı . Bu wps tuşuna basmazsa komşu calıstiramaz mıyız?

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
2x5dbi yüksek kazanımlı demişler, kaliteli ama antenlerin kazancı biraz az, ben 2x20dbi ile 6 duvar ve 40 metre boşluk mesafesinden modemi tek çizgi görebilmiştim. Eğer arada 2-3 duvar varsa ve modemle aranızdaki mesafe 30 metreyse en azından 2x10dbi almanızı tavsiye ederim. Arada 1 duvar varsa bunu alabilirsiniz. Önemli olan mesafeden ziyade duvarlar, sinyaller çok zayıflıyor çünkü.
Dostum öncelikle yorum için teşekkür ederim.bütçem az.max 80 TL bundan iyi bütçeme uygun varsa tavsiye verir misin?

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358

Speedster

Profesör
Reaksiyon puanı
319
Hem zaten sen bu cihazı kendi evine takmayacakmısın eğer evinin her yerinde böyle 2 tırnak çekiyorsa cihaz işe yaramaz çünkü bu cihaz interneti hızlandırmıyor internetin hızlı olduğu yere takıp o hızlı internetin mesfesini arttırıyor.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Hem zaten sen bu cihazı kendi evine takmayacakmısın eğer evinin her yerinde böyle 2 tırnak çekiyorsa cihaz işe yaramaz çünkü bu cihaz interneti hızlandırmıyor internetin hızlı olduğu yere takıp o hızlı internetin mesfesini arttırıyor.
Hayır. Evin her yerinde iki tırnak çekmiyor sadece camın yanında çekiyor yani odanın diğer taraflarında çekmiyor.
Birde mesfesini arttırıyor ne demek? Bu cihazı alayım mı?

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188

Speedster

Profesör
Reaksiyon puanı
319
Hayır. Evin her yerinde iki tırnak çekmiyor sadece camın yanında çekiyor yani odanın diğer taraflarında çekmiyor.
Birde mesfesini arttırıyor ne demek? Bu cihazı alayım mı?
Yani şöyle alırsan be camın kenarına takarsan(orada priz var sayıyorum) evin her yerinde ( ev büyükse her yer olmayabilir) camın kenarındaki gibi çekmesini sağlar. Yani almana gerek yok.